Connect with us

Kína válasza az iPad-re: RedPad

RedPad

Dotkom

Kína válasza az iPad-re: RedPad

A recept egyszerű: végy egy iPad-et, másold le, rakj rá szép vörös csíkot, pakolj rá sok kommunista applikációt és add el kétszer drágábban. Pártvezérek kedvence a boltokban.

A kínai Kommunista Párt-nak bár elnyerte a tetszését, az egyszeri állampolgárnál viszont kicsapta a biztosítékot a RedPad. Jön a kínai Újév, eljött az ajándékozás ideje, az elvtársak pedig kifejezhetik tiszteletüket és megbecsülésüket párttársuk iránt egy igazi elvtársi táblagéppel, a Vörös  Pad-del. Nem rossz, nem rossz, mondhatnánk, ugyanis a 9.7 colos képernyővel rendelekző készülék 16 GB belső tárhelyet kapott. a processzorrol nem tudni, viszont 1 GB RAM-mal van meggyorsítva. Csakhogy van egy aprócska bibi: kiköpött iPad a dizájn, holott a gyártó állítása szerint két év kutatómunkával készült a RedPad, pedig csak az különbözteti meg igazán külsőre az Apple táblagépétől, hogy nagy vörös csík fut rajta végig. De ne keressünk rajta Gmail-t és GTA III-at se, helyette sok szép kommunista applikáció van előtelepítve, mint a Vezető káderek iwiw-je, a Pártújság app vagy a Vezetők napi döntése app.

Abban is biztosak lehetünk, ha valamibe raknak megfigyelő és lehallgató egységet, akkor ez az a tablet. A Vörös Pad ára közel 10.000 jüan,  azaz 372 ezer forint. Ha azt vesszük alapul, hogy egy átlagfizetés pár 10 ezer forint Kínában (vagy még annyi se), akkor kiderül, hogy az átlagembernek sose lesz ilyenje, ellenben nem egy pártfunkcionárius fogja ajándékba adni párttársának ajándékként a kínai Újév alkalmából, egyes mikrobloggerek szerint az adófizetők pénzéből. Itthon egyébként egy iPad 2 64 GB-os verzió Wi-fi-vel és 3G-vel “mindössze” 235 ezer forint (ez a legdrágább modell), ami még így is bőven alatta van a “több mint 70 prémiumszolgáltatással” rendelkező Vörös Pad-nek. Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom