Connect with us

45ezer új könyv iPadre

ipad-book-reading

Tablet

45ezer új könyv iPadre

Frankenstein, Twist Olivér és Robinson Crusoe kalandjait iPaden is olvashatják a könyvek szerelmesei, ugyanis a British Library 45 ezer történelmi és antikvár kötetet tesz hozzáférhetővé e-könyv formában egy új alkalmazással.

A könyvtár 19. századi történelmi alkalmazását a Bibliolabs szoftver médiacéggel közösen fejlesztette ki. Az Apple iPad táblagépek tulajdonosai klasszikus irodalmi művek széles választékához juthatnak hozzá. Köztük nemcsak Mary Shelley, Charles Dickens vagy Daniel Defoe regényeit olvashatják, hanem már-már feledésbe ment munkákat is: a viktoriánus útleírásoktól költeményeken át tudományos szövegekig sok mindent.

Az e-könyvek az ódon művek illúzióját is próbálják visszaadni: a szövegek és oldalak színe, formálása megegyezik az eredeti nyomtatott kiadáséval és természetesen szerepelnek benne a korabeli illusztrációk is.

Az alkalmazás júniusi tesztje szenzációsan sikerült – hangoztatta Samantha Tillett, a British Library termékfejlesztési igazgatója. “Úgy tűnik, az embereket a világ minden táján tényleg érdeklik ezek a művek, amelyek a 19. századi élet minden aspektusába bepillantást engednek” – mondta Tillett.

A gyűjteményt az év végéig hatvanezer darabosra akarják bővíteni, ebben a kollekcióban már a 16., 17. és 18. századi művek, valamint francia, spanyol, norvég, portugál és holland könyvek is lapozhatók lesznek digitalizált formában.

Az alkalmazás havi 1,99 fontos, illetve az amerikaiak és más országbeli felhasználók számára 2,99 dolláros (600 forint körüli) előfizetési díjért vehető igénybe.

Az e-könyveket az előfizetők egy internetes “felhőből” választhatják ki és állíthatják saját könyvespolcukra az offline olvasáshoz.Szólj hozzá!

További Tablet

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő