Connect with us

iPad-eket kaptak állami vezetők

ipad_2up_hometimes

Tablet

iPad-eket kaptak állami vezetők

150 iPad 2-t bocsátott állami vezetők rendelkezésére a kormányzat, amelynek számításai szerint havi 1,5-2 millió forint megtakarítást eredményez a táblagép révén megvalósítható papír nélküli és hatékonyabb munkavégzés.

A Bravogroup Rendszerház Kft. által elnyert közbeszerzés kiírásakor az elsődleges megfontolás az elérhető megtakarítás volt – nyilatkozta az MTI-nek pénteken Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, aki – mint beszámolt róla – személyesen is kedvező tapasztalatokat szerzett munkája során az elmúlt hónapokban az eszköz használatáról.

Tájékoztatása szerint a 150 darab 16 gigabyte háttérkapacitással rendelkező, wifi-s, 3G-s, 9,7 inch átmérőjű, Apple iPad 2 beszerzési költsége darabonként kevesebb, mint 130 ezer forint volt. Ilyen eszközt a miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok, közigazgatási felső vezetők kaptak.

Az MTI rendelkezésére bocsátott háttéranyag szerint a beszerzést a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala végezte. Az ajánlattételi felhívásban és dokumentációban rögzítetteknek megfelelő értékelés alapján a Bravogroup Rendszerház Kft. tette a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlatot. A bírálat szempontja a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás volt.

Az iPadek használata a kormány és a közigazgatási államtitkári értekezlet ülésein gazdaságossági megtakarításokon kívül hozzájárul a káros környezeti hatások csökkenéséhez is, továbbá az iPad-alapú értekezletek előnye, hogy a jelenlegi rendszernél egyszerűbbé teszi a dokumentumok és információk tárolását, visszakeresését, megnöveli a mobilitást, ebből fakadóan több idő jut a döntéshozatalra, érdemi munkavégzésre – áll a háttéranyagban.Szólj hozzá!

További Tablet

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom