Connect with us

technokrata

Táblagépeket kapnak a katonák

Tablet

Táblagépeket kapnak a katonák

A szingapúri hadsereg tengerészgyalogosait és a légierő kötelékében szolgáló katonáit a lőfegyverek mellett táblagépekkel is fölszerelik – jelentette be a szingapúri védelmi minisztérium hétfőn.

A tárca közleménye szerint első körben 8000 iPadet szereznek be, jövőre azonban a többi katona is kap az Apple érintőképernyős kéziszámítógépéből.

A minisztérium a döntést azzal magyarázza, hogy a fiatalok körében kedvelt eszköz a katonaság számára is előnyös, mert ezzel a hadsereg is jobban hasznosíthatja a kütyükhöz szokott katonák műszaki adottságait.

Az alakulatok például az iPadek beépített kameráival fényképeket és videofelvételeket készíthetnek a bevetési területről, vagy az élő chat-en tárgyalhatnak feletteseikkel.

Az iPadek használatához a hadsereg magánvállalkozókat is bevont, amelyeket a speciális, katonai használatra tervezett alkalmazások megírásával bíztak meg.

Minden egészséges felnőtt szingapúri férfi számára kötelező a sorkatonai szolgálat, amelynek időtartama két év. Jóllehet a városállam története során még egyszer sem keveredett háborúba, mégis százezres aktív katonasággal rendelkezik, amely Ázsia legjobban felszerelt hadseregei közé tartozik.Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök