Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fémérzékenyek is viselhetik a Casio kézműves mesterei által készített karórákat

casio

SmartWatch

Fémérzékenyek is viselhetik a Casio kézműves mesterei által készített karórákat

Fémérzékenyek is viselhetik a Casio kézműves mesterei által készített karórákat

Új taggal bővült a szögletes tokos Casio G-Shock órákat magában foglaló GMW-B5000-as kollekció.

Az újdonság teljes mértékben a klasszikus design-t felvonultató DW 5000C öröksége előtt tiszteleg. Az új GMW-B5000TB tokja titánból van, így a fémre érzékenyek is viselhetik. „További előnye, hogy ezzel az ötvözettel a karóra 34 százalékkal könnyebb a rozsdamentes acélból készült változatoknál, ennek köszönhetően kényelmesebb és könnyebb viseletet biztosít a csuklón” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

A titán közismert arról, hogy nehezen megmunkálható fém. Éppen ezért jól tükrözi a Casio kiemelkedő szakértelmét, hogy nemcsak az óra tokját, hátlapját, hanem a szíját és a lünettáját is el tudja készíteni titánból.

Miután a forma megszületett a több munkafolyamatból álló kovácsolás, vágás és polírozás után, a Casio kézműves mesterei tükörfényt adó polírozással és szálcsiszolással érik el a tökéletes, szemet gyönyörködtető felületeket. A hátlap finom megmunkálása biztosítja az esetleges egyenetlenségek kiküszöbölését és az ütésállóságot biztosító réteggel való pontos illeszkedést

– hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere.

A 49,3 mm széles, négyszögletű óratokot a „Diamond-Like-Carbon”, vagyis a DLT-bevonat szolid eleganciával ruházza fel, de esztétikai funkciója mellett egy fontos tulajdonsággal is bír. A DLT-bevonat sajátossága, hogy magán viseli a gyémánt nagyfokú mikrokeménységét, így megvédi a 13 mm vastag óratok külsejét a különféle karcolásoktól és mechanikus sérülésektől. Kijelzője STN-LCD technológiával készül – így az adatok leolvashatósága a legkülönfélébb fényviszonyok esetén is tökéletes.

Bár a GMW-B5000TB vintage hatást kelt a számológépekre emlékeztető folyadékkristályos kijelzővel, ennek ellenére fel van vértezve azokkal prémium funkciókkal, amelyekkel a G-Shock karórák többsége is rendelkezik. Ennek köszönhetően a bluetoothos kapcsolaton keresztül könnyedén csatlakoztatható a G-Shock okostelefonos alkalmazáshoz, amelyben viselője akár 5 különböző ébresztési időt is beállíthat.

Az applikáción továbbá 34-féle időzóna kijelzés közül lehet választani, emellett az is beállítható, hogy az óra akkor is kijelezze a lakóhelyünk aktuális idejét, amikor éppen más időzónában tartózkodunk”

– hívta fel a figyelmet a Casio termékmenedzsere.

A Casio újdonsága nem szorul elemcserére, mivel azt a tokiói órakészítők Tough Solar napelemes akkumulátortöltő technológiájával látták el. Ennek megfelelően teljesen sötétben 22 hónapig képes üzemelni. Több innovatív tulajdonsága mellett ez a karóra is rendelkezik a Casio időmérők hagyományosnak mondható stopper és visszaszámlálási funkcióval, a LED háttérvilágítással, valamint a választható 12/24 órás időkijelzéssel. 200 baros nyomásállósága pedig lehetővé teszi, hogy úszáshoz, vagy vízi sportokhoz is fel lehessen venni.

Terepmintás limitált széria

A Casio titánból készült, szögletes tokos G-Shockból elérhetővé tett egy limitált szériás változatot is. A GMW-B5000TCM-1 a katonai álcának használt terepszínű kiadásban érkezik a boltokba, így biztosan elnyeri azok tetszését, akik a military vonalat képviselő karórákat részesítik előnyben. Természetesen ez a modell is titán tokkal, lünettával, hátlappal és fémcsattal készül, ennek megfelelően mindössze 110 grammot nyom. A tok és a fémcsat DLT-bevonatot kapott, a felületén megjelenő terepmintát pedig kézi irányítású lézergravírozással alakították ki.  Kezelhetőségét tekintve ez is magán viseli a titán G-Shock modellek kimagasló funkcionalitását, ennek megfelelően Bluetooth-on keresztül okostelefonokkal is összekapcsolható a G-Shock Connected alkalmazás segítségével. Az applikációval pedig egyszerűen, az óra gombkombinációinak megtanulása nélkül állítható be az ébresztés, a pontos idő, vagy a preferált időzóna.

„Az első G-SHOCK modell, a DW-5000C 1983-ban született meg. Azóta szimbolikussá vált szögletes megjelenése teljesen fém, ütésálló struktúrában éled újra a legújabb, a legfejlettebb szolgáltatáskínálattal – például okostelefon-csatlakozással”

– tette hozzá Nagy Sándor.

További SmartWatch

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés