Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Casio legújabb órájával állítólag a világ végére is elmehetünk teljesen nyugodtan

SmartWatch

A Casio legújabb órájával állítólag a világ végére is elmehetünk teljesen nyugodtan

A Casio legújabb órájával állítólag a világ végére is elmehetünk teljesen nyugodtan

Na nem elküldeni akarnak minket, cserébe tényleg nagyon menő az új Rangeman

A Casio olyan outdoor karórát dobott piacra, melyet fényenergiával működő navigációval láttak el. A GPR-B1000-as már Magyarországon is elérhető a vásárlók számára.

gpr-b1000_02

„A Rangeman világa ott kezdődik, ahol más készülékek tudománya megáll. Olyan kalandoroknak tervezték, akik fel akarják fedezni a világot és szükségük van egy olyan órára, melyre minden körülmények között lehet számítani”

– hívta fel a figyelmet, Nagy Sándor a Casio termékmenedzsere.

Az ütés-, sár- és rázkódásálló tokkal és zafír üveglappal ellátott Rangeman valamivel nagyobb, mint egy mindennapi viseletre tervezett óra. Az acél és poliuretán gyantát ötvöző tok feladata, hogy megvédje a fejlett technológiát alkalmazó szerkezetet, amely bizonyos körülmények között akár életet is menthet.

„A Rangeman-t olyan folyadékkristályos kijelzővel látták el, mely mínusz fokokban sem lassul le. A menürendszernek köszönhetően szabadon alakítható, hogy milyen értékeket jelezzen ki az óra”

– tette hozzá a szakember. Szíja a tartósság érdekében karbonszálakkal lett megerősítve, amely leginkább a szakítószilárdságra van pozitív hatással.

A karóra többek között beépített légnyomásmérővel, hőmérővel, digitális iránytűvel és magasságmérővel is rendelkezik. Utóbbi a légnyomás alapján, a tengerszinthez viszonyítva számolja ki az aktuális magasságot. A tökéletes eredmény érdekében az órába az International Standard Atmosphere (ISA) értékeit is betáplálták.

gpr-b1000_01

A Rangeman-t számos hasznos funkciója mellett az 1575,42 MHz frekvenciával rendelkező GPS chip teszi különlegessé, mely nemcsak az idő szinkronizálására, hanem a navigációra is használható. Utóbbi ráadásul nincs korlátozva az akkumulátor teljesítményére vonatkozóan, a napelemes töltési lehetőségnek köszönhetően ugyanis öt órán át tartó, fénnyel való töltés után még koromsötétben is akár 33 órán keresztül is használható a navigáció. Ha a GPS miatt valamiért mégis lemerülne az óra alapfunkciói továbbra is igénybe vehetők, mivel azok önálló energiaforrásról működnek. Sürgős esetében pedig a karóra egy lapos töltővel gyorsan és egyszerűen feltölthető.

„A navigáció funkció eléréséhez elengedhetetlen szükség van egy okostelefonra, vagy táblagépre és a G-Shock Connected alkalmazásra. A készülékek közötti kommunikáció a Rangeman energiatakarékos Bluetooth kapcsolatával valósítható meg könnyedén”

– emelte ki a Casio termékmenedzsere. Ezen keresztül az óra menüjébe a Google Maps-en meghatározott útvonalak iktathatók be. Az alkalmazásban a feljegyzett helyekhez pedig akár fotók is társíthatók.

A Rangeman jelenleg az egyetlen G-Shock, mely képes az óra pozícióját és az aktuális időt térképre vinni. Ennek köszönhetően a felhasználó 60 útszakasz pontot határozhat meg, melyek a fentieken kívül a tengerszint feletti magasságot, a földrajzi hosszúságot és szélességet és a dátumot is rögzítik. Ezt követően a karóra a pozíciót és az útvonalat valós időben követi. A funkció legfontosabb előnye, hogy ezáltal minimalizáltható az adott útvonalról való letérés a kiindulási pontra való visszatérésnél.

A Casio G-Shock Rangeman ajánlott fogyasztói ára – színváltozattól függően – 89.990 – 299.990 Ft.

„Ezért cserébe az egyik legfejlettebb G-Shock órát kapja a vásárló, mely kiemelkedő funkcióinak köszönhetően kiváló társa lehet azoknak, akik előszeretettel keresik fel a világtól elzárt természeti kincseket”

– jegyezte meg Nagy Sándor.

További SmartWatch

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés