Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legjobb készülékek, ha olcsó okostelefont vennénk 2020-ban

olcsó okostelefonok 2020

Kütyük

A legjobb készülékek, ha olcsó okostelefont vennénk 2020-ban

A legjobb készülékek, ha olcsó okostelefont vennénk 2020-ban

Noha biztosan mindenki szívesen használna csúcskategóriás okostelefonokat a mindennapokban, azonban rengetegen vannak, akik vagy nem engedhetik meg maguknak a többszázezer forintos készülékeket, vagy egyszerűen nem akarnak ilyen sokat kiadni egy egyszerű telefonért cserébe, amikor lényegesen olcsóbb alternatívák is vannak a piacon. Bár a belépő szinttől érdemes távoltartani magunkat abban az esetben, ha nem csak telefonálásra használnánk leendő készülékünket, sokan azonban még elérhető és megfizethető árkategóriában is rengeteg olyan kiváló eszközt találhatnak, melyek tökéletesen kiszolgálnak egy átlagos felhasználót a mindennapokban. Hogy 2020-ban milyen okostelefonokat sorolhatunk ebbe a kategóriába?

Xiaomi Redmi Note 8T

Olcsó okostelefonok vagy drága csúcskészülékek? A Xiaomi már a megjelenése óta híres arról, hogy elérhető áron, gyakran szemtelenül olcsón kínál minőségi és erős okostelefonokat. A gyártó háza táján ráadásul rengeteg dolog megváltozott az elmúlt években, így a globális megjelenés mellett ma már a magyarországi szervizlefedettség is kiválónak tekinthető, így ha probléma adódna, akkor könnyedén meg tudjuk javíttatni szeretett készülékünket. Ha a kínaiak kínálatában keresünk középkategóriás eszközt, ebben az árkategóriában a Xiaomi Redmi Note 8T az egyik legjobb választás!

Bár nem mai konstrukció, a Snapdragon 665-ös lapkájával és a 3/4GB RAM-jával még mindig elég erőteljes ahhoz, hogy ideális legyen internetezéshez, HD videók megtekintéséhez, sőt a legtöbb mobiljátékok sem okoznak neki problémát. A telefon 32-128GB belső tárhellyel rendelkezik, 6,3 hüvelykes full HD kijelzője pedig egy rendkívül divatos, csepp alakú szenzorszigetet kapott a 13 megapixeles szelfikamerának. A készülék hátlapján ráadásul négy fényképezőgépet rejtettek el, ezáltal a 48 megapixeles központi szenzort egy 8+2+2 megapixeles rendszer támogatja meg, miközben az egész készüléket egy 4000 mAh-s akkumulátor látja el energiával.

Xiaomi okostelefonok jelenlegi kínálata, árak és termékinformációk.

Magyarországi szerviz elérhetőség: https://xiaomiszerviz.hu/

Olcsó okostelefonok – Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50

Hasonló tudást kínál – csak egy kicsivel drágábban – a Samsung Galaxy A50 is azok számára, akik szívesebben választanának maguknak egy középkategóriás okostelefont a dél-koreai gyártó kínálatából. Az elragadó és fiatalos dizájnnal ellátott készülék leginkább óriási ereje miatt lehet érdekes, hiszen egy nyolcmagos Exynos 9610 lapka, valamint 4/6GB RAM biztosítja számára, hogy szinte bármilyen összetett applikációval és mobiljátékkal könnyedén meg tudjon birkózni. Belső tárhelye típustól függően 64- és 128GB szabad helyet kínál a tulajdonosok számára, de akinek ez túl kevés lenne, hagyományos microSD kártyával akár 1TB-ra is növelhetjük ezt az értéket.

A készülék egy full HD felbontású SAMOLED kijelzőt kapott, mely 6,4 hüvelykes képátlóval rendelkezik – 2340 x 1080 pixeles felbontás társaságában –, melyet panelbe épített ujjlenyomat-olvasóval egészítettek ki. A Galaxy A50 a fényképezés kedvelőit sem hagyja cserben, hiszen a hátlapra egy 25+8+5 megapixeles tripla rendszert szereltek, míg az előlapon egy 25 megapixeles szelfikamerát állítottak szolgálatba. A teljes készülék áramellátásáról egy 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ami elegendő ahhoz, hogy normál felhasználás mellett csak minden másnap kelljen töltőre dugni az eszközt.

Samsung okostelefonok jelenlegi kínálata, árak és termékinformációk.

Magyarországi szerviz elérhetőség: https://www.samsung.com/hu/support/smartserviceinshop/

Olcsó okostelefonok – Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite

Mint a neve is mutatja, a Huawei P30 Lite a kifejezetten nagy népszerűségnek örvendő P30 okostelefon gyengített hardverrel ellátott, ennek megfelelően lényegesen olcsóbb változata, ami a megjelenés és a kínai gyártóra jellemző minőség tekintetében természetesen nem okoz csalódást a maga kategóriájában. Az eszköz alapját egy Kirin 710 lapka adja, mely nyolcmagos kialakításának hála igencsak sok erőforrást tud felszabadítani a mindennapokban használt applikációk és folyamatok futtatásához, pláne abban az esetben, ha nem a 4GB-os, hanem a 6GB-os rendszermemóriával rendelkező típust választjuk, miközben a belső tárhely mindkét esetben 128GB lesz, amit memóriakártyával a későbbiekben szabadon bővíthetünk.

A Huawei P30 Lite egy full HD felbontásra képes LCD IPS kijelzőt kapott, melyen egy cseppalakú szenzorsziget biztosítja a 24 megapixeles szelfikamera helyét – ez a megoldás 2020-ban különösen népszerű lesz a középkategóriában –, de a hátlapi központi szenzorok is igencsak erőteljesek lettek. A fő érzékelő ebben az esetben egy 48 megapixeles kamera, melyet egy 8+2 megapixeles társszenzor bővít tripla szisztémává, és bár az ujjlenyomat-olvasó nem került a kijelző mögé, a hátlapon így is tökéletesen ellátja az eszköz védelmét. A telefon gyárilag Android 9 operációs rendszerrel érkezik – EMUI 9.1 felülettel feldobva –, méghozzá teljes Google-támogatással.

Huawei okostelefonok jelenlegi kínálata, árak és termékinformációk.

Magyarországi szerviz elérhetőség (garancián túl): https://huaweiszerviz.com/

Olcsó okostelefonok – Ulefone Armor 6E

Ulefone Armor 6E

 Az Ulefone Armor 6E azoknak a felhasználóknak lehet tökéletes választás a középkategóriában, akik olyan munkát végeznek, hogy a dizájn helyett sokkal fontosabb a strapabíró kialakítás. A telefon IP68 és IP69 szabványokkal rendelkezik, ezáltal 2 méteres mélységig teljes vízállóságot biztosít legalább 2 órán keresztül, de ellenáll a páratartalomnak, nem árt neki a napsugárzás, mindemellett pedig a porral szemben is kiváló védelmet kínál. Az erőteljesség ráadásul a belső hardverek tekintetében egyaránt jellemző rá! A nyolcmagos Helio P70-es lapka a 4GB RAM-mal kiegészülve ugyanis kellemes, bár nem kimagasló teljesítményt ad, mely éppen elegendő ahhoz, hogy a mindennapokban kiszolgáljon egy átlagos felhasználót.

Az 5000 mAh-s akkumulátorral ráadásul mindezt kimagasló üzemidő társaságában kínálja nekünk, méghozzá egy 6,2 hüvelykes, 2246×1080 képpontos, full HD felbontásra képes kijelző társaságában, melyet a Gorilla Glass 5 véd meg a kisebb-nagyobb sérülésektől. Bár a kamerák terén az előlapon csak egy 8 megapixeles szenzor kapott helyet, és a hátlapon is csupán egy 16+2 megapixeles rendszert alkalmaztak, de cserébe olyan, gyakran a felsőkategóriás szegmensre jellemző extrákat kapunk, mint az USB-C típusú csatlakozás, vagy a vezeték nélküli töltők támogatása.

Ulefone Armor okostelefonok jelenlegi kínálata, árak és termékinformációk.

A legjobb olcsó okostelefonok. Milyen telefont használjak?

Az eddig ajánlott okostelefonok mellett még további olcsó okostelefon készülék érhető el hazánkban. Elsőként azt ajánljuk, hogy nézzen körbe egy olyan online áruházban, ahol óriási választékot kínálnak, függetlenül a mobilszolgáltatók éppen aktuális ajánlataitól. Érdemes megnézni egy aktuális okostelefon toplista oldalt egy népszerű, nagy forgalmat bonyolító webáruházban, mert az segíthet eldönteni, hogy ár-érték alapján mely készülékek a legnépszerűbbek. Mi az Alza okostelefon toplista oldalát ajánljuk, mert ott könnyedén megtalálja, hogy mi lehet az aranyközépút, lehet szűrni a listát a legnépszerűbb, legtöbbet eladott, a legdrágább, a legolcsóbb okostelefon termékek vagy a okostelefon vásárlói vélemények alapján is.

Ajánljuk még korábbi cikkünket, az online telefonszámkeresőkről, amivel megtudhatod hogy ki hívott vagy a technokrata.hu okostelefon rovatát és a kütyük rovat legfrissebb híreit.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés