Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Galaxy S20 új szintre emeli a mobilfotózást

galaxy s20 ultra

SmartPhone

A Galaxy S20 új szintre emeli a mobilfotózást

A Galaxy S20 új szintre emeli a mobilfotózást

Legyen szó akár gyenge megvilágításban készült képekről, akár távolabb lévő témákról, a tökéletes kép elkészítéséhez elengedhetetlen a megfelelő felszerelés.

A Samsung Galaxy S20 professzionális kamerája egyesíti a legújabb kamerahardvereket és a mesterséges intelligencia alapú szoftveres megoldásokat a látványos eredményekért. A Galaxy S20 kamera-technológiájával a felhasználók a fotózás és a videofelvétel teljesen új módját ismerhetik meg, a kép megtervezésétől egészen a végleges felvétel elkészültéig.

Kristálytiszta felvételek: 108 MP/64 MP szuperfelbontás

A nagyobb felbontás részletesebb fotókat jelent. A Galaxy S20 kamerája szupermagas-felbontású képeket rögzít, így minden részlet tűélesen kivehető. A kamera képszenzora 108MP a Galaxy S20 Ultra, a Galaxy S20 és Galaxy S20+ esetében pedig 64MP. Korábban, amennyiben a teljes képből csak egy kivágott részletre volt szükség, a fontos részletek nem minden esetben maradtak élesek, a Galaxy S20 szenzoraival azonban a kivágott fotók felbontása is magas marad.

A kivételes felbontást és zoomot a szenzorok kialakításának fejlesztése teszi lehetővé, amely során a képszenzorok mérete és az azokat vezérlő technológia is változott. A nagyobb képszenzorok több fényt fogadnak be, így részletesebb képek készülhetnek akár sötétebb környezetben is.

Az S20 Ultra 108 megapixeles szenzorával emeli magasabb szintre a kameratechnológiát, amely a nona-binning és a re-mozaic megoldások használatával szélsőséges fényviszonyok között is képes tiszta és éles fotókat készíteni.

  • Nona-binning technológia a kiemelkedő képminőségért: A nona-binning technológia kilenc pixel kombinációjából hoz létre egyet, így a 108 megapixeles szenzor 12 MP minőségű fotókat rögzít. A nona-binning segítségével létrehozott nagyobb pixelek több fényt nyelnek el, így tisztább képeket alkotnak még gyengébb megvilágítás mellet is.
  • Re-mozaic nagy fényű közegben: A re-mozaic technológia átállítja a pixelek elrendezését a részletesebb rögzítés érdekében. Az algoritmus a hagyományos RGB mintázatnak megfelelően rendezi el a pixeleket, így tűéles részleteket jeleníthet meg erősen megvilágított terekben is. A felhasználók könnyedén válthatnak a 108 MP módra a Gyors Beállítások között, a Kamera/ Fotó/ Képarány/ 108 MP menüpont alatt.

Még távolabbra, jobb minőségben: Space Zoom ultranagyítás a teleobjektív lencsével

A Galaxy S20 Ultra Space Zoom ultranagyítás technológiája Hybrid optikai zoom és Szuperfelbontású, mesterséges intelligencia alapú zoom kombinációját használja, így a felhasználók akkor is közel lehetnek a fotó témájához, ha valójában távol vannak.

A Galaxy S20 új Hybrid optikai zoomja a fejlett, nagy felbontású képszenzor erejét egyesíti egy olyan új lencsetechnológiával, amely a hagyományos optikai zoomnál több lehetőséget nyújt a felhasználók számára. Az új technológiával a Galaxy S20 és S20+ háromszoros Hybrid optikai zoomra, míg a Galaxy S20 Ultra tízszeres Hybrid optikai zoomra képes. A mesterséges intelligencia alapú digitális zoom segítségével az S20 és S20+ telefonokkal akár harmincszoros, az S20 Ultrával pedig akár százszoros zoom is elérhető.

A százszoros zoom eléréséhez a Galaxy S20 Ultra hajlított lencséket és egy nagy felbontású képszenzort használ. A hajlított lencsék tízszeres Hybrid optikai zoomot tesznek lehetővé, a szuper zoom technológia pedig további tízszeres nagyítást biztosít a mesterséges intelligencia alapú multi-frame képfeldolgozással, amely csökkenti a remegést és a nagy távolságú zoomolásnál jelentkező minőségromlást. Az egyedülálló lencseoptika és a nagy felbontású képszenzor segítségével elmosódásmentes képek készíthetők.

  • 48MP képszenzor: Az S20 Ultra 48 MP képszenzora a fotózás körülményeitől, a fényerősségtől és a nagyítási aránytól függően választ a tetra-binning és a re-mozaic feldolgozási módok közül. A tetra-binning technológia négy pixelből hoz létre egyet, így készít egy nagyobb pixelekből álló 12MP minőségű képet. A re-mozaic technológiával újrarendezett RGB pixelek esetében minden képpont egyedileg működik és akár tízszeres nagyítási arányt biztosít.
  • Hajlított lencsék: A Galaxy S20 Ultra hajlított lencséivel még nagyobb zoom kapacitás fér el akár egészen kis helyen is. A lencse laposan fekszik a telefon kamerájának alsó részén. A telefon hátsó részén beérkező fényt egy prizma irányítja a lencsére, amely így egy sor optikai elemen keresztül 90 fokban megtörik és egy periszkóphoz hasonlóan növeli a fókusztávolságot. A kamera magasságának és szélességének csökkenésével együtt így egyedülálló zoom lehetőségek kerültek be a rendszerbe.

A tökéletes kép elkészítése szinte lehetetlen a megfelelő eszközök nélkül. A Galaxy S20 forradalmi kameratechnológiájával mindenki számára rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök a legjobb fotók elkészítéséhez.

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés