Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

A Huawei és a Petersplanet „Perui portrék” címmel mobilfotó-kiállítást nyitott. A képek érdekessége, hogy a Huawei legújabb csúcskészüléke, a P30 Pro segítségével készültek. Az elszigetelt közösségekben élő, quechua őslakosokat bemutató alkotásokat Szűcs Péter, a Petersplanet.travel utazási magazin alapítója készítette. A 12 képből álló tárlat különlegessége, hogy ez a művész első, kizárólag mobiltelefonnal készített portrékból álló kiállítása. A tárlat 2019. szeptember 19-ig látogatható a budapesti Deák Palotában.

Egy varázslatos ország lakóinak hétköznapjait mutatja be a Huawei Hungary és a PetersPlanet közös fotókiállítása. A „Perui portrék” címet viselő, különleges hangulatú pop – up tárlaton Szűcs Péter újságíró dél-amerikai utazása során készített fotóit tekinthetik meg az érdeklődők. Az autentikus környezetben ábrázolt őslakosok történeteit, valamint a quechua indián és a spanyol kultúra keveredését bemutató képek különlegessége, hogy ez a művész első olyan sorozata, amelyben kizárólag mobiltelefonnal készített portrék találhatók.

mobilfoto_kiallitas_budapest_33

Szűcs Péter elmondta, a perui út nem az első nagy fotós túrája volt, mégis különleges helyet foglal el a tapasztalatai között: „A portréfotózás során meghatározó a fotós és a modell közötti bensőséges kapcsolat, és minél kisebb a kamera, annál intimebb tud lenni a közöttük lévő viszony emiatt volt különösen nagy segítség, hogy a P30 Pro-val fotózhattam.” A PetersPlanet alapítója elmondta, Peru olyan érintetlen tájaira is eljutott, amelyek mindössze pár éve látogathatók a turisták számára, ezért a dél-amerikai indián kultúra színeit, mindennapjait a maguk érintetlenségében tudta megörökíteni. „A kiállításon látható képek mind egy-egy emberi történetet mesélnek el, ezért is állnak közel hozzám. A perui portrék készítése során fontos szempont volt, hogy az alanyokra koncentrálhattam, és nem kellett hosszú időt eltöltenem a kamera-beállításokkal, a telefon megoldotta ezt helyettem. A Huawei csúcskészülékének köszönhetően bensőséges és kitűnő minőségű felvételeket készíthettem.” Szűcs Péter hozzátette, megdöbbentő volt számára, hogy az mobillal készített felvételek minősége a hagyományos kamerák teljesítményéhez hasonlíthatók.

Trubek Zsuzsa, a Huawei PR managere a kiállítás kapcsán kiemelte: „Nagy öröm volt számunkra, hogy hozzájárulhattunk egy ilyen különleges tárlat létrejöttéhez. Csúcskategóriás készülékünk, a P30 Pro technológiája lehetővé teszi azt, hogy ma már okostelefonnal is olyan, kiváló minőségű fotók készíthetők, amelyekről néhány éve még nem is álmodtunk, és amelyeket egy kiállításon is érdemes bemutatni.”

cof

A kiállított fotók szeptember 19-ig ingyenesen megtekinthetők a budapesti Deák Palota első emeletén. A tárlat lezárását követően egyes portrékat a gyártó és Szűcs Péter egy jótékonysági aukció keretében értékesíti, az ebből származó bevételt pedig a beteg gyermekek nyelvtanulását segítő civil szervezet, az Amigos a gyerekekért alapítvány számára ajánlja fel.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés