Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tízmillió Mate 20 és Mate 20 Pro okostelefont adott el a Huawei

SmartPhone

Tízmillió Mate 20 és Mate 20 Pro okostelefont adott el a Huawei

Kép: Engadget

Tízmillió Mate 20 és Mate 20 Pro okostelefont adott el a Huawei

Még jó, hogy épp most tan nálunk teszten a Mate20 Pro

A Huawei tízmillió Mate 20 és Mate 20 Pro készüléket értékesített világszerte a két termék piaci bevezetését követő első közel öt hónapban — adta hírül a vállalat Fogyasztói Üzletága.

A gyártó legújabb zászlóshajó-készülékei jól teljesítettek a globális okostelefon-piacon; elődeikhez képest feleannyi idő alatt érték el az eladási rekordot. A Huawei tavalyi okostelefon-szériái iránt az érdeklődés Magyarországon is kiemelkedő: a gyártó 2018-ban a piac méretéhez képest hazánkban értékesítette a legtöbb csúcskészüléket a közép-kelet-észak-európai régió országai közül.

Négy és fél hónap alatt tízmilliós eladási számot produkált a Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro, felülmúlva ezzel a korábbi sikerszériák teljesítményeit. A Huawei tavaly októberben bemutatott zászlóshajó-készülékei jelentősen megelőzték elődjeiket: míg a Mate 10 sorozat tagjai esetében 10 hónapra volt szükség a tízmilliós eladott okostelefonhoz, addig a Mate 20 esetében ez a szám feleannyi idő alatt megvalósult. A tavaly októberi zászlóshajó-széria a kínai és nyugat-európai piacokon, valamint Magyarországon is tarolt: a piac méretét is figyelembe véve a régió országai közül hazánkban vásároltak a legtöbben Huawei-csúcskészüléket 2018-ban.

Richard Yu, a Huawei Technologies vezérigazgatója szerint minden eddiginél nagyobb teljesítmény a vállalat részéről a Mate 20 széria globális sikere. A mérföldkőnek számító eredménnyel kapcsolatban így fogalmazott:

Köszönjük a vásárlóink támogatását, dicséreteit, elismeréseit világszerte. 2019-ben még több áttörésre készülünk, és alig várom, hogy megoszthassam a technikai fejlődés örömét.”

A Mate 20 széria nemcsak a fogyasztók körében népszerű, bemutatását követően sorra kapta a felhasználói és szakmai elismeréseket. A mobil világ egyik legjelentősebb eseményén, az idei MWC kiállításon a Mate 20 Pro elnyerte a GSMA (Global System for Mobile Communications Association) legjobb okostelefonnak járó díját.

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés