Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beérkezett a Nokia is, ráadásul egy 5 hátlapi kamerával felszerelt okostelefont is bemutatott

SmartPhone

Beérkezett a Nokia is, ráadásul egy 5 hátlapi kamerával felszerelt okostelefont is bemutatott

Beérkezett a Nokia is, ráadásul egy 5 hátlapi kamerával felszerelt okostelefont is bemutatott

A számítástechnikai képalkotás következő generációja kerül a fotózás szerelmeseinek kezébe

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona ma bejelentette a világ első ötkamerás rendszerével ellátott Nokia 9 PureView-t ZEISS Optikával, amivel a számítástechnikai képalkotás következő generációját adja a fotózás szerelmeseinek kezébe.

nokia_phone_lineup_5up_rgb_16_9_v2_white

Minden egyes Nokia 9 PureView-val készített fotó HDR, öt kamera dolgozik együtt azért, hogy a Nokia 9 PureView fotói kiemelkedő dinamikatartománnyal és a páratlan mélységélességgel váljanak egy 12 MP-es fényképpé.

A világ első okostelefonja ötkamerás rendszerrel

A Nokia 9 PureView a világ első ZEISS Optikával ellátott öt kamerás rendszerét nyújtja. Két színes szenzora a pontos, élénk színű képekért, három monokróm szenzora pedig az élességért és a részletgazdagságért felel. Az öt kamera együttes működésével tízszeres mennyiségű fényt enged be, összehasonlítva egyetlen, ugyanolyan típusú szenzor kapacitásával.

Minden egyes kép, melyhez a Nokia 9 mind az öt hátlapi kameráját használjuk, legalább 60 megapixelnyi adatot generál. A képek feldolgozásához és egyesítéséhez a Nokia 9 maximálisan kihasználja a Qualcomm® Snapdragon™ mobil platform heterogén számítási architektúráját azáltal, hogy a feladatokat az ISP, a DSP, a GPU és a CPU között megosztva osztja ki. A dedikált képfeldolgozó segédprocessszor révén, amely minden kamera exponálási és fehéregyensúlyát külön-külön beállítja, a készülék bepillantást enged a jövő okostelefonos fényképezési technológiájába.

Juho Sarvikas, a HMD Global termékekért felelős igazgatója úgy fogalmazott:

„A Nokia okostelefonok mindig is az innovatív képalkotás úttörőjének számítottak. Hűek maradunk ehhez az örökséghez, ezért most jelentős lépést teszünk előre az okostelefonok legfejlettebb, számítástechnikai képalkotó rendszerének, a Nokia 9 PureView bemutatásával. Elhivatott fotósok számára terveztük; a Nokia 9 PureView az egyetlen okostelefon, amely mind az öt lencséjével egyszerre fotóz, így képalkotó rendszerével olyan gazdag képek készíthetők, melyek az utólagos módosítások végtelen lehetőségét biztosítják. Ráadásul olyan képszerkesztő programokat teszünk elérhetővé, mint az Adobe Photoshop Lightroom, vagy a Google Photos mélység szerkesztője.”

Kivételes részletesség és dinamikatartomány

Minden egyes Nokia 9 PureView-al készített fotó HDR, akár 12,4 fokozattal és teljes, 12MP-es mélység térképpel. Ez azt jelenti, hogy minden egyes 12MP-es JPG kiemelkedő részletességgel bír a napfényes és a sötét területeken egyaránt.

hmdglobal-nokia9pureview_

Végtelen lehetőségek fotózás előtt, közben és után

A páratlan pontosságú 12MP-es mélység térképpel minden egyes JPG gyönyörű elmosást (Bokeh) kaphat, illetve ez a megoldást teremti meg a lehetőséget arra, hogy a felhasználó felfedezze a benne szunnyadó művészt a Google Fotók beépített mélységszerkesztőjének használatával. A kép készítése után is lehetőség van a fókusz megváltoztatására, beállítható az elmosás mértéke és a színtelítettség.

A fotózás szerelmeseire gondolva a Nokia 9 PureView lehetővé teszi a veszteség- és tömörítésmentes RAW „DNG” formátumban történő mentést, a képeket pedig akár azonnal, a telefonon is szerkeszthetik a felhasználók az Adobe Lightroom együttműködésnek köszönhetően. Azt mondják, a fotózás művészetének 50%-a utómunka, a Nokia 9 PureView pedig megteremti a lehetőséget a ragyogásra.

A Nokia 9 PureView a népszerű Pro Kamera mód továbbfejlesztett verzióját kapta, melyben még több beállítási lehetőség szerepel, mint korábban. Az izgalmas time-lapse képekhez akár 10 másodperces expó-idők is társulhatnak, emellett az új Pro Kamera móddal az expó-értékek 1/3-os lépcsőkben állíthatók, ezáltal minden eddiginél nagyobb kontrollt ad a felhasználó kezébe.

Csúcskategóriás élmények hibátlan kivitelezéssel

A Nokia 9 számos fejlett technológiával bír: a heterogén számítástechnika felhasználásával a Qualcomm® Snapdragon™ 845 mobilplatform intelligensen osztja meg a képfeldolgozás feladatait a különböző technológiai magok között. Ezen túl a Nokia 9 PureView nagy fényerejű, 5,99 hüvelykes 2K pOLED PureDisplay kijelzőt kapott és nem maradt ki a vezeték nélküli Qi-töltés sem. A PureDisplay kijelző HDR10 támogatású, ezáltal minden részlet jól látható, kiváló kontraszttal rendelkezik és színekben gazdag képeket kínál. A Nokia 9 PureView kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasója a továbbfejlesztett arcfelismeréssel együtt biztonságos használatot garantál.

A kiváló minőség és a részletekre való odafigyelés jegyében a Nokia 9 PureView hibátlan kivitelezése átgoldoltságot sugároz, melyet a rajongók minden Nokia okostelefontól elvárnak. Az öt hátlapi kamera belesimul a 8 mm vastag telefonba, nincs tehát a telefonházból kiemelkedő kameradudor.  A Nokia 9 PureView a 6000-es szériájú alumínium házzal könnyedén átvészeli a mindennapi használat során előforduló ütéseket és kisebb baleseteket, a HMD Global védjegyének számító kétszeres gyémántvágással és a Corning® Gorilla® Glass 5 üveggel az elő-, és a hátlapon.

hmdglobal-nokia9pureview

Vegytiszta, biztonságos és naprakész: AndroidTM 9 Pie rendszerrel az Android One család tagjaként

A Nokia 9 PureView Android 9 Pie rendszerrel érkezik. A készülék csatlakozik a Nokia okostelefonok Android One termékcsaládjához, ami azt jelenti, hogy elérhetővé válnak a legújabb Androidos újítások és szoftverek. A Nokia okostelefonok Android One családja nagy tárhelyet és hosszú akkumulátor élettartamot, három éven át havi biztonsági frissítéseket és két jelentős rendszerfrissítést biztosít.

Az Android 9 Pie olyan AI támogatott funkciókat tartalmaz, amelyekkel a készülék okosabbá, gyorsabbá válik és alkalmazkodik a használati szokásokhoz, így a felhasználói élmény minden használattal egyre jobb lesz. Az adaptív akkumulátor funkció a ritkán használt alkalmazások esetében korlátozza az akkumulátor fogyasztását, és az App Actions funkció előre megjósolja, hogy a felhasználó mit fog csinálni, ezzel meggyorsítva meg a következő műveletet. Ezek a funkciók tovább javítják a készülék használhatóságát és a teljes Android élményt.

Az Android One program garantálja, hogy a Nokia 9 PureView három éven át megkapja a biztonsági frissítéseket és két jelentős rendszerfrissítést. A Google Play Protect naponta 50 milliárd alkalmazás ellenőrzésével tartja távol a káros alkalmazásokat, ezzel a funkcióval a Nokia 9 PureView az egyik legbiztonságosabb telefon a piacon. Emellett gyorsan és könnyedén elérhetőek a Google innovatív szolgáltatások, mint a Google Asszisztens, mely megkönnyíti a mindennapi feladatok elvégzését, vagy a Google Fotók alkalmazás, amely korlátlan számban teszi lehetővé a magas minőségű fotók tárolását.

Ár és megjelenés

A Nokia 9 PureView hamarosan éjkék színben érhető el, 229.990 forintos fogyasztói áron.

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés