Connect with us

Hirdetés

technokrata

Huawei userek figyelem: Augusztusban jön az új GPU Turbo

SmartPhone

Huawei userek figyelem: Augusztusban jön az új GPU Turbo

Huawei userek figyelem: Augusztusban jön az új GPU Turbo

Augusztusban érkezik az új GPU Turbo

A Huawei Fogyasztói Üzletága bejelentette a GPU Turbo idei frissítési ütemezését. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat okostelefonjai minden eddiginél nagyobb grafikai teljesítményre lesznek képesek, ezzel közel 60 százalékkal javul a játékok és VR alkalmazások képi minősége. A több hullámban, EMUI frissítésként érkező GPU Turbo első körben 2018. augusztusától a gyártó idei csúcskategóriás szériáján, a P20 készülékeken és a tavaly ősszel bemutatott Huawei Mate 10-en, Mate 10 Pro-n és a Mate RS-n lesz elérhető Európában.

A nagy grafikai teljesítményt igénylő szórakoztató és virtuális valóság (VR) alapú alkalmazások nagyon népszerűek az okostelefon tulajdonosok körében, de hátrányuk, hogy megterhelik a telefonok processzorát, amely adott esetben a megjelenítés, ezáltal pedig a játékélmény rovására is mehet. A Huawei legújabb grafikai frissítése, amelyet a luxusautók ereje ihletett, erre a problémára szállít megoldást.

A GPU Turbo a szoftver és a hardver használatának optimalizálásával tudja növelni a készülékek teljesítményét – a frissítésnek köszönhetően közel 60 százalékkal növekszik a grafikai feldolgozás hatékonysága, miközben 30 százalékkal csökken az energiafogyasztás. A megnövekedett teljesítmény így nem megy majd az akkumulátor töltöttségének rovására, mint azt a fejlesztést megelőzően tapasztalhatták a felhasználók.

A frissítés telepítését követően a vállalat okoskészülékei képesek lesznek rendszerszintűvé tenni a grafikai feldolgozást, ezzel minden eddiginél teljesebb vizuális élményt nyújtva a felhasználó számára. A GPU Turbo elsősorban az okostelefonos játékok szerelmeseinek kedvez majd. A frissítés kezdetben a többjátékos PUBG Mobile, valamint Mobile Legends: Bang Bang nevű népszerű játékokat fogja támogatni, melyeket naponta többmillió felhasználó használ szerte a világon.

A mobiljátékok mellett a GPU Turbo a Huawei készülékek számára EMUI optimalizálást is jelent majd. A teljesítménynövekedés a virtuális oktatás, online vásárlás, telegyógyászat előtt is számos lehetőséget nyit meg. A népszerű kiterjesztett valóság (AR) és a virtuális valóság (VR) segítségével a felhasználók az okostelefonon keresztül járhatnak be tájakat, különböző helyszíneket úgy, mintha fizikailag élnék át a telefon nyújtotta élményeket.

Ryan Lui, a Huawei Fogyasztói Üzletágának Software Marketingért felelős vezetője elmondta, a felhasználók egyre inkább igénylik a kifinomultabb, szebb kivitelezésű játékokat: „A grafikai teljesítmény egyre inkább kulcskérdésnek számít az okos készülékeknél, alkalmazások, játékok széles skáláját hajtja, működteti. Jelenleg a legtöbb innovációra a mobilkészülékeken történő játéknál van igény, a felhasználók jobban élvezik a grafikailag többet igénylő szórakoztató alkalmazásokat. A GPU Turbo lehetővé teszi a csúcskategóriás telefonos játékélményt, miközben megnyitja a lehetőséget azelőtt, hogy olyan alkalmazásokat használhassunk vásárlásra, tanulásra és szórakozásra, mint az AR és VR”, tette hozzá.

Az IDC jelentése szerint a tavalyi évben a felhasználók kétszer annyit költöttek játékokra mobileszközökön, mint PC-n, és négyszer annyit, mint a hagyományos játékkonzolokon. A játékokkal, mobilokkal és e-sporttal foglalkozó piackutató cég, a Newzoo szerint 2017-ben a mobiljáték üzletág 19 százalékkal, 46,1-milliárd dollárra nőtt tavaly, és már a teljes gaming piac forgalmának 42 százalékát tette ki.

A Huawei várhatóan még idén augusztusban elérhetővé teszi a vadonatúj GPU Turbo-t a Mate 10, a Mate 10 Pro, a PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10, a HUAWEI P20 Pro, a HUAWEI P20 és PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS készülékek tulajdonosai számára Európában, Oroszországban, Ázsiában és Afrikában.

A GPU Turbo nemzetközi frissítési ütemezése:

Termék Régió Frissítés dátuma
HUAWEI Mate 10, Mate 10 Pro, Mate RS Európa, Oroszország, Ázsia, Közép-Kelet, Afrika 2018. augusztus
HUAWEI P20 és P20 Pro Európa, Oroszország, Ázsia, Közép-Kelet, Afrika 2018. augusztus
HUAWEI Mate 10 Lite Minden piac 2018. szeptember
HUAWEI P Smart Minden piac 2018. szeptember
HUAWEI P20 Lite Európa, Ázsia, Közép-Kelet, Afrika 2018. szeptember
HUAWEI Mate 9 és Mate 9 Pro Minden piac 2018.november
HUAWEI P10 és P10 Plus Minden piac 2018.november

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés