Connect with us

Hirdetés

technokrata

Igen, a hír igaz, újjászületik a legendás BlackBerry okostelefon

SmartPhone

Igen, a hír igaz, újjászületik a legendás BlackBerry okostelefon

Igen, a hír igaz, újjászületik a legendás BlackBerry okostelefon

Kérdés, hogy mennyi létjogosultsága lesz manapság egy fizikai ‘qwerty’ billentyűzetes okostelefonnak, ami ugyebár a képernyő méretének rovására megy

A TCL Communication, a BlackBerry globális licencpartnere ma bemutatta a KEY2-t. A készülék a BlackBerry okostelefonokra jellemző ikonikus kivitel és minőség mellett most a világ legintelligensebb billentyűzetét, akár kétnapos akkumulátoros üzemidőt és a legmagasabb szintű adatvédelmet kínálja, a mai igények szerint újragondolt kialakítással és funkciókkal.

14_stylized_athena_black_qwerty_smll

Újratervezett intelligens billentyűzet

A BlackBerry KEY2 vadonatúj intelligens billentyűzettel rendelkezik, mely segítségével a telefon még kényelmesebben használható és jobban testre szabható. Az új modell 35 gombos érintésérzékeny billentyűzetét a sebesség és a pontosság optimalizálását szem előtt tartva alkották meg, így a gombok kellő távolságban vannak elhelyezve, valamint merész, új betűtípust és a BlackBerry KEYone-nál alkalmazotthoz képest 20 százalékkal nagyobb, texturált gombokat kapott a készülék.

A BlackBerry KEY2 vadonatúj Speed Key gombja hosszú évek óta az első új funkciógomb az ikonikus BlackBerry-billentyűzeten. A Speed Key lehetővé teszi az alkalmazások gyors elérését és az olyan tevékenységek – bármely képernyőfelületről történő – indítását, mint az „üzenet írása” vagy „naptári meghívó megnyitása” a kezdőképernyőre visszatérés, vagy a telefon menüjében történő hosszas navigálás nélkül.

A készüléken 52 testre szabható gyorsbillentyű alkalmazható, tehát minden egyes gomb beprogramozható úgy, hogy azok azonnal megnyissák a leggyakrabban használt kapcsolatokat és alkalmazásokat, netán bizonyos applikációk egyes funkcióit. A gyorsabb üzenetküldést a flick typing funkció is támogatja, amellyel a gépelés közben megjegyzett szavak alapján javasolt szöveg egyszerűen beszúrható.

Középpontban a hatékonyság

A BlackBerry KEY2 telefonon megtalálható továbbá a BlackBerry Hub kommunikációs központ is, amely egyetlen helyen gyűjti össze a felhasználó üzeneteit – legyen szó e-mailekről, SMS-ekről, és csaknem bármelyik közösségi oldalon regisztrált fiókjáról, például a WhatsApp vagy Messenger alkalmazásról. A BlackBerry KEY2 továbbfejlesztett kényelmi gombjával (Convenience Key) pedig testreszabott profilokon keresztül még egyszerűbben elérhetők a felhasználó leggyakrabban használt alkalmazásai otthon, az irodában, értekezleten vagy út közben egyaránt.

09_stylized_athena_silver_qwerty_smll

Kevesebb töltés, hosszabb üzemidő

A BlackBerry KEY2 igazodik a felhasználók igényeihez, köszönhetően a nagykapacitású akkumulátorának, amely egyetlen töltéssel akár 2 nap üzemidőt tud biztosítani. Az új okos akkumulátor által a BlackBerry KEY2 megjegyzi a felhasználó töltési szokásait, és jelzi, hogy mikor érdemes töltenie a telefont annak érdekében, hogy az áramforrás elegendő energiával rendelkezzen a fontos megbeszélésekhez, utazásokhoz és eseményekhez.

A Qualcomm Quick Charge 3.0 technológia mindössze 36 perc alatt 50 százalékra tudja feltölteni az akkumulátort. Amikor a leginkább szükség van rá, az akkumulátor turbósebességgel feltölthető.

Szabályozható, fokozott adatvédelem

A BlackBerry KEY2 a legbiztonságosabb Android-alapú okostelefon, amely fokozott biztonsági és adatvédelmi funkciókat kínál már az első bekapcsolástól.

A készülék a BlackBerry előre telepített DTEK applikációjával rendelkezik, amely a hardveres komponensekkel szorosan együttműködve állandó biztonsági auditot és védelmet biztosít az operációs rendszere számára. A BlackBerry KEY2 továbbá egy elzárt tárhelyként funkcionáló Locker funkcióval is fel van szerelve, amely csak a felhasználó ujjlenyomatával vagy jelszavával hozzáférhető, és segít az érzékeny felhasználói adatok és tartalmak tárolásában és védelmében. A rendszer egy privát böngészőt is magában foglal, amely kilépéskor automatikusan törli a böngészési előzményeket.

A készülékre előtelepített Privacy Shade alkalmazással az okostelefon kijelzőjén megjelenő érzékeny tartalom elrejthető a kíváncsiskodó szemek elől, így az garantáltan csak a felhasználó számára érhető el. Ezzel zsúfolt helyeken sem kell tartani a leselkedőktől, legyen szó tárgyalásokról, közlekedésről vagy különféle tömegrendezvényekről.

A BlackBerry KEY2 emellett rendszeresen megkapja az Android havi biztonsági frissítéseit, amelyekkel a készülék mindig biztonságban lesz.

Újragondolt kialakítás

A BlackBerry KEY2 telefonban a 7-es sorozatú alumíniumötvözetből készült váz (50%-kal tartósabb, mint a 6-os sorozatú) újratervezett, intelligens billentyűzettel, valamint a jobb fogás biztosítása érdekében texturált hátlappal párosul. A BlackBerry KEY2-t kifejezetten út közben történő használatra tervezték, így vékonyabb és könnyebb kialakítást kapott, de nem a tartósság rovására. 4,5 hüvelykes érintőképernyője pedig Corning Gorilla Glass borítással készült.

Fokozott teljesítmény

Akár kétnapos üzemidőt biztosító akkumulátorral, 6 GB memóriával és akár 128 GB tárhellyel, a BlackBerry KEY2 a valaha volt legerősebb BlackBerry okostelefon. A nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 660 processzor pedig még több lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, akár útközben is.

11_stylized_athena_silver_qwerty_smll

Az első duplakamerás BlackBerry

A BlackBerry KEY2 az első, dupla hátoldali kamerával rendelkező BlackBerry okostelefon, amely olyan új funkciókat is kapott, mint például Portré mód (Portrait Mode- Bokeh) a részletesebb beállítási lehetőség és jobb képminőség érdekében, vagy az Optikai superzoom (Optical Superzoom). A hátsó kamerák felbontása egyaránt 12 megapixel, az előlapi, fixfókuszos kamera 8 megapixeles.

A BlackBerry KEY2 Google Lens funkciójával bármiről – a látnivalóktól és épületektől kezdve, a könyveken keresztül a névjegykártyákig – könnyűszerrel még több információt lehet szerezni – a telefon kameráját az adott tárgyra irányítva.

Páratlan Android-élmény

A BlackBerry KEY2 az Android által nyújtott előnyöket egyedülálló, kizárólag a BlackBerry telefonok által biztosított felhasználói élménnyel párosítja. A Google Play™ áruház több mint egymillió alkalmazásának bármelyikét letöltve elérhető az Android által nyújtott kényelem és produktivitás olyan funkciók segítségével, mint a Google™ Assistant és a Google™ Lens.

Változatok, elérhetőség és ár

A BlackBerry KEY2, a valaha volt legfejlettebb BlackBerry – fekete és ezüst színű változatban, 64 GB háttértárral érhető el Magyarországon júliustól a BlackBerry Mobile hivatalos viszonteladó partnereinél. A készülék ajánlott fogyasztói árát a következő hetekben határozzák meg.

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés