Connect with us

technokrata

11 titok az iPhone-ról, amit biztosan nem ismersz!

iphone-8-concept-03

SmartPhone

11 titok az iPhone-ról, amit biztosan nem ismersz!

11 titok az iPhone-ról, amit biztosan nem ismersz!

Ha azt gondolod A-Z-ig ismered az összes Apple terméket, akkor ezt most érdemes átrágni

Fogadni mernék, hogy a legtöbb iPhone felhasználó úgy gondolja, tökéletesen ismeri a készülékét és mindent tud róla. Nekik szól a következő lista, illetve azoknak, akik szeretnének pár hasznos apróságot megtudni az iPhone-okról, amiket esetleg eddig nem ismertek.

 1. Kezdjük egy egyszerű, de mégis zseniális aprósággal. Biztos sokan ütköztek már abba a problémába a számológép kapcsán, hogy ha elrontunk 1 lépést/számot, akkor vissza kell törölni az egészet, és elölről kell kezdeni. Ez természetesen nincs így, hiszen egy egyszerű balra húzással visszatörölhetünk 1-1 számot, ami nagyon hasznos tud lenni hiba esetén!
  img_5171-232x400
 2. Ha már a számoknál tartunk tudtad, hogy a legtöbb mértékegységet át lehet váltani egyszerűen úgy, hogy beírjuk a keresőbe és lehúzzuk? Kilométert mérföldre, inch-et méterre stb.
  img_5172
 3. Létezik egy egyszerű trükk arra, hogy az alacsony fogyasztású módot bekapcsoljuk akkor is, ha még 80%-on van az akksi. Egyszerűen az értesítést ne jobbra, hanem balra húzzuk el és így nem kell a beállításokban átállítani.
  2015-09-11-17-54-38
 4. Tudtad, hogy a megosztásnál az ikonok sorrendjét simán fel lehet cserélni, és prioritásba lehet rakni?
  img_51821
 5. Sokszor tök jó lenne Ctrl+F-et nyomni a Safariban és egyszerűen csak rákeresni valamire? Hát ez is lehetséges, egyszerűen a keresőbe írjuk be a kívánt szót, majd görgessük lefelé az egészet, amíg a legaljára nem érünk, ahol jelzi hányszor bukkant fel a szó és rákattintva természetesen meg is mutatja ezeket.
  img_5174
 6. Ha már a Safarinál tartunk tudtad, hogy bezárt tabot is vissza lehet hívni, csak annyit kell tennünk, hogy a +-t sokáig lenyomva tartjuk? Sok bosszúságot spórol meg ez a feature az biztos!
  img_5175
 7. Még egy jópofa trükk a Safarival kapcsolatban – Ha az adott oldal teljes verzióját szeretnénk megnézni csak annyit kell tennünk, hogy az újratöltés gombot lenyomva tartjuk! Elég jó mi?
  img_5177
 8. Sok rejtett dolgot tartalmaz a Siri is, ráadásul egyre gyorsabban fejlődik. Nagyon hasznos tud lenni, ha esetleg valakinek a telefonját megtaláljuk az utcán. Ha szeretnénk jók lenni és visszaadni a telefont a jogos tulajdonosának, csak annyit kell tennünk, hogy megkérdezzük Sirit: “Kié ez a telefon?”
  img_5178
 9. Valószínűleg a következő egy ismertebb dolog, de nem árt megemlíteni, hiszen sokan megfeledkeznek róla. Az iPhone 6 és az után készült mobiloknál alkalmazhatjuk a 3D touch-ot az ikonok esetén, pl: új Tweet létrehozása, felhasználóváltás Instagramon stb.
  img_5179
 10. Van megoldás az egyik legkevésbé népszerű dologra is! Ha szeretnénk az utolsó pixelt is, akkor csak vágjuk körbe egy kicsit a képet, és közelítsünk, amennyire csak tudunk.
  img_5181
 11. Végül a vaku/elemlámpa bekapcsolására létezik egy felettébb elegáns módszer. Egy kicsit húzzuk balra a locker-t, hogy elkezdjen megnyílni a kamera, és egyből be fog kapcsolni, ha iOS 10-est vagy újabbat használunk
  ios-10-beta-2-new-wallpaper-silver-iphone-screenshot-001

Reméljük tudtunk egy kicsit segíteni, illetve mindenki talál 1-2 olyan kiegészítést, amit eddig nem ismert!

forrás: ans.net

További SmartPhone

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő