Connect with us

technokrata

11 titok az iPhone-ról, amit biztosan nem ismersz!

iphone-8-concept-03

SmartPhone

11 titok az iPhone-ról, amit biztosan nem ismersz!

11 titok az iPhone-ról, amit biztosan nem ismersz!

Ha azt gondolod A-Z-ig ismered az összes Apple terméket, akkor ezt most érdemes átrágni

Fogadni mernék, hogy a legtöbb iPhone felhasználó úgy gondolja, tökéletesen ismeri a készülékét és mindent tud róla. Nekik szól a következő lista, illetve azoknak, akik szeretnének pár hasznos apróságot megtudni az iPhone-okról, amiket esetleg eddig nem ismertek.

 1. Kezdjük egy egyszerű, de mégis zseniális aprósággal. Biztos sokan ütköztek már abba a problémába a számológép kapcsán, hogy ha elrontunk 1 lépést/számot, akkor vissza kell törölni az egészet, és elölről kell kezdeni. Ez természetesen nincs így, hiszen egy egyszerű balra húzással visszatörölhetünk 1-1 számot, ami nagyon hasznos tud lenni hiba esetén!
  img_5171-232x400
 2. Ha már a számoknál tartunk tudtad, hogy a legtöbb mértékegységet át lehet váltani egyszerűen úgy, hogy beírjuk a keresőbe és lehúzzuk? Kilométert mérföldre, inch-et méterre stb.
  img_5172
 3. Létezik egy egyszerű trükk arra, hogy az alacsony fogyasztású módot bekapcsoljuk akkor is, ha még 80%-on van az akksi. Egyszerűen az értesítést ne jobbra, hanem balra húzzuk el és így nem kell a beállításokban átállítani.
  2015-09-11-17-54-38
 4. Tudtad, hogy a megosztásnál az ikonok sorrendjét simán fel lehet cserélni, és prioritásba lehet rakni?
  img_51821
 5. Sokszor tök jó lenne Ctrl+F-et nyomni a Safariban és egyszerűen csak rákeresni valamire? Hát ez is lehetséges, egyszerűen a keresőbe írjuk be a kívánt szót, majd görgessük lefelé az egészet, amíg a legaljára nem érünk, ahol jelzi hányszor bukkant fel a szó és rákattintva természetesen meg is mutatja ezeket.
  img_5174
 6. Ha már a Safarinál tartunk tudtad, hogy bezárt tabot is vissza lehet hívni, csak annyit kell tennünk, hogy a +-t sokáig lenyomva tartjuk? Sok bosszúságot spórol meg ez a feature az biztos!
  img_5175
 7. Még egy jópofa trükk a Safarival kapcsolatban – Ha az adott oldal teljes verzióját szeretnénk megnézni csak annyit kell tennünk, hogy az újratöltés gombot lenyomva tartjuk! Elég jó mi?
  img_5177
 8. Sok rejtett dolgot tartalmaz a Siri is, ráadásul egyre gyorsabban fejlődik. Nagyon hasznos tud lenni, ha esetleg valakinek a telefonját megtaláljuk az utcán. Ha szeretnénk jók lenni és visszaadni a telefont a jogos tulajdonosának, csak annyit kell tennünk, hogy megkérdezzük Sirit: “Kié ez a telefon?”
  img_5178
 9. Valószínűleg a következő egy ismertebb dolog, de nem árt megemlíteni, hiszen sokan megfeledkeznek róla. Az iPhone 6 és az után készült mobiloknál alkalmazhatjuk a 3D touch-ot az ikonok esetén, pl: új Tweet létrehozása, felhasználóváltás Instagramon stb.
  img_5179
 10. Van megoldás az egyik legkevésbé népszerű dologra is! Ha szeretnénk az utolsó pixelt is, akkor csak vágjuk körbe egy kicsit a képet, és közelítsünk, amennyire csak tudunk.
  img_5181
 11. Végül a vaku/elemlámpa bekapcsolására létezik egy felettébb elegáns módszer. Egy kicsit húzzuk balra a locker-t, hogy elkezdjen megnyílni a kamera, és egyből be fog kapcsolni, ha iOS 10-est vagy újabbat használunk
  ios-10-beta-2-new-wallpaper-silver-iphone-screenshot-001

Reméljük tudtunk egy kicsit segíteni, illetve mindenki talál 1-2 olyan kiegészítést, amit eddig nem ismert!

forrás: ans.net

További SmartPhone

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp