Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét bővül a Samsung HDR10+ családja, mely már több mint 40 taggal büszkélkedhet

Smart-TV

Ismét bővül a Samsung HDR10+ családja, mely már több mint 40 taggal büszkélkedhet

Ismét bővül a Samsung HDR10+ családja, mely már több mint 40 taggal büszkélkedhet

Kínában nyitja új minősítési központját a már 45 iparági partnerrel együttműködő Samsung HDR10+ program.

Az online streaming- és tartalomszolgáltató, valamint félvezető- és chipgyártó partnerekkel is bővülő ökoszisztéma minden eddiginél élethűbb képminőséget tesz elérhetővé a felhasználók számára. A program emellett új piaci szegmensekbe is eljuttatja a HDR10+ technológiát.

samsung_hdr10-partnership

A Samsung tavaly júniusban indította el HDR10+ minősítési programját a 20th Century Fox-szal, valamint a Panasonic-kal együttműködve. A HDR10+ mára már a Samsung újgenerációs szabványtechnológiája a képfeldolgozás területén: a jelenetről jelentre optimalizált fényerőszintnek és kontrasztokoknak köszönhetően a Samsung televíziók fényesebb kiemeléseket, valamint mélyebb sötét színeket képesek megjeleníteni a mélység és a valósághű képi világ élményéért.

Az új partneri megállapodásoknak köszönhetően a felhasználók hamarosan minden eddiginél több tartalomhoz férhetnek hozzá élénk és valósághű színekben. Az európai streaming szolgáltató, A Rakuten TV 2019 első felében már HDR10+ tartalmakat is kínál felhasználóinak. A FÁK országok, valamint Kelet-Európa egyik legnagyobb OTT/VOD (Over-the-top tartalom / Video on demand) szolgáltatója, a MEGOGO a HDR10+ minősítés utolsó lépéseiben jár, így a közeljövőben HDR10+ tartalmakat is nyújt majd, amelyek a Samsung Smart TV-ken is megtekinthetők lesznek.

A Samsung 2017-ben indította el az Amazonnal közösen prémium streaming szolgáltatását. A Prime Video lett az első tartalommegosztó szolgáltatás, amelyen az előfizetők minden 4K (UHD) videót HDR10+ minőségben érhetnek el. Az Amazon a 2018 októberében bemutatott Amazon Fire TV Stick 4K streaming adaptert is HDR10+ támogatással látta el. A szintén HDR10+ partner Warner Bros. Home Entertainment eddig több mint hetven HDR10+ kompatibilis filmet mutatott be, digitális kínálatuk pedig a tervek szerint már száznál is több HDR10+ filmet tartalmaz majd a jövő év elején.

A Samsung a főbb okostelefonchip-gyártókkal is együttműködik. A félvezető- és telekommunikációs eszközöket gyártó amerikai Qualcomm, a HDR10+ szövetség tagjaként a közelmúltban jelentette be, hogy legújabb lapkakészlete, a Snapdragon 855 HDR10+ támogatást kap. Nagy-Britannia vezető innovációs vállalata, az Arm, amely már korábban is sikeresen együttműködött a Samsung System LSI-vel, szintén csatlakozik a HDR10+ programhoz, tovább növelve ezzel a HDR10+ befolyását a mobilpiacon.

A Samsung decemberben egy új HDR10+ központ építését kezdi meg Kínában a nemzeti fogyasztói elektronika tesztelési és ellenőrzési központjával, a TIRT-tel közösen. Az új létesítménynek köszönhetően az olyan kínai televíziógyártók, mint a Hisense, a TCL és a Konka is könnyebben részt vehetnek majd a minősítési eljárásban, amely a HDR10+ ökoszisztéma terjedését segíti elő. A kínai központ az idén megnyitott koreai, japán és amerikai központokat követi a sorban.

“Ahogyan a HDR előtérbe kerül, mint a kiemelkedő képminőség egyik legfontosabb technológiája, a Samsung HDR10+ formátuma is egyre nagyobb figyelmet kap. A HDR10+ technológiát már számos iparág nagyvállalata elismerte. A Samsung célja, hogy az eddig elért sikerekre építve megszilárdítsa vezető szerepét a HDR technológiát alkalmazó vállalatok között, és ezáltal megerősítse jelenlétét a globális televíziópiacon.” 

– mondta Hyogun Lee, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke.

Magyarországon a Rakuten TV 2019 első felétől lesz elérhető.

További Smart-TV

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés