Connect with us

technokrata

Az EZ1000 és az EZ950 4K Pro OLED televíziók sikeresen átestek a szigorú hangolási és minősítési folyamaton

166858

Smart-TV

Az EZ1000 és az EZ950 4K Pro OLED televíziók sikeresen átestek a szigorú hangolási és minősítési folyamaton

A Panasonic bejelentette, hogy ‘4K Pro’ EZ1000 és EZ950 OLED televíziói Ultra HD Premium minősítést nyertek

Az általuk alkalmazott legmodernebb képfeldolgozásnak és az új generációs OLED paneleknek köszönhetően, megkapták a THX 4K minősítést is. Mindkét televízió szigorú hangolási folyamaton is átesett a hollywoodi Deluxe cégnél, így hűen képes tükrözni a filmalkotói szándékot. A Deluxe a világelsők közé tartozik a tartalom létrehozásával és kézbesítésével kapcsolatos digitális szolgáltatások és technológiai megoldások terén.

07-tx_65ez_1000e_1-min

Hollywoodra készen

A Deluxe csoporthoz tartozó, utómunkálatokkal foglalkozó cégek, a Company 3, az EFILM és az Encore legjobb koloristái, képszakértői és mérnökei dolgoztak együtt a Panasonic-kal a 4K Pro EZ1000 és EZ950 OLED televíziók hangolásán és tesztelésén. Az EZ1000 modellt ügyfél-referenciamonitorként lehet majd használni olyan nagy költségvetésű játékfilmek és magas színvonalú tévésorozatok fényelése során, amelyek a Deluxe helyszínein készülnek.

A cég kreatív művészei folyamatosan a legelismertebb filmeken, televíziós műsorokon és reklámokon dolgoznak: többek között 13, az idén Oscar-díjra jelölt film és a legutóbbi Super Bowl alatt vetített reklámok mintegy felének elkészítésében működtek közre. A Deluxe a HDR terén is úttörőnek számít, eddig már több, mint 16 sorozatot készített ebben a lenyűgöző új formátumban.

07-tx_65ez_1000e_2-min

Stefan Sonnenfeld, a Deluxe kreatív igazgatója és a Company 3 alapítója kiemelte:

„A színekben erő rejlik: érzelmeket tudnak előhívni, amelyek segítik a filmeseket a történetmesélésben. Ha nem az eredeti szándéknak megfelelően látja a néző a színeket, nem az eredeti szándék szerinti élményt éli át. Eddig nem állt rendelkezésre olyan megfizethető megoldás, amellyel egyenletes minőséget lehet többféle formátumban biztosítani, számunkra is elfogadható módon. A Panasonic EZ1000 televíziója áttörést jelent, a készülék egyenletesen hozza azokat a paramétereket és jellemzőket, amelyeket a koloristáink által referenciaként használt profi monitorokon látunk.”

„Izgatott örömmel tölt el minket, hogy a Panasonic-kal dolgozhatunk együtt, mert a vállalat tudatában van annak, hogy milyen komoly elvárásaink vannak a kolorimetria terén, és együttműködött velünk a technológia hangolásában, szigorú tesztelésében. Mivel ügyfeleink tőlünk várják, hogy az élmény állandóságát biztosítsuk, biztosnak kell lennünk a dolgunkban. Miután ezt a televíziót alávetettük valamennyi tesztnek, bizton állíthatjuk, hogy megfelel a legszigorúbb követelménynek.”

Yasushi Murayama, a Panasonic európai televízió-üzletágának vezetője azt mondta:

„Örömünkre szolgál, hogy a Deluxe-szal és a legnagyobb kreatív művészekkel dolgozhatunk együtt, hogy vásárlóinknak valóban pontosan a filmkészítők szándékaival megegyező látványban legyen részük. A Panasonic plazmatelevízióit régóta széles körben használják a filmkészítésben, és megtiszteltetés, hogy a Deluxe a helyszínein ügyfélmonitor-opcióként használni fogja az EZ1000 OLED televíziót. Mérnökeinket és az évek alatt felépített know-how-t dicséri, hogy OLED televízióink már a profi felhasználók szigorú elvárásainak is megfelelő képminőséget tudnak nyújtani.”

07-tx_65ez_1000e_3-min

Ultra HD Premium minősítés

A Panasonic azt is bejelentette, hogy az EZ1000 és az EZ950 OLED televíziók megfelelnek az UHD-szövetség legmagasabb „Ultra HD Premium” minősítéséhez tartozó, 2017-re frissített szigorú követelményeknek.

Az iparágak közötti UHD-szövetség (UHDA) csoport – amelynek tagjai között vezető filmstúdiók, szórakoztató-elektronikai cikkek gyártói, tartalomterjesztők és technológiai cégek találhatók – megállapította, hogy az új Panasonic EZ1000 és EZ950 modellek megfelelnek egy sor szigorú, képteljesítményre vonatkozó követelménynek. Ilyen követelmény többek közt a felbontás, a nagy dinamikatartományú (HDR) teljesítmény, a kép pontossága vagy a széles színtartomány.

 

A THX is egyetért

A két OLED televízió nem csak az UHDA-tól szerezte meg az Ultra HD Premium minősítést, hanem a neves, független minőségbiztosítási csoporttól, a THX-től is megkapta a 4K minősítést – ez annak elismerése, hogy olyan képminőségről és pontosságról van szó, melyre csak kevés televízió képes.

További Smart-TV

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd