Connect with us

technokrata

Elképesztő lett az új Samsung QLED TV

maxresdefault-2

Smart-TV

Elképesztő lett az új Samsung QLED TV

Elképesztő lett az új Samsung QLED TV

A világ első „100 százalékos színtérfogat” minősítést elnyerő televíziója

A Samsung a globális tévégyártók közül elsőként kapta meg a tanúsítványt, amely bizonyítja, hogy a Samsung Quantum Dot technológiája átlépi a hagyományos megjelenítési korlátokat.

A Samsung 2017-es CES-en bemutatott QLED TV-je elnyerte a világhírű német teszt- és tanúsítószervezet, a Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) elismerését, amely igazolja, hogy a készülék képes 100 százalékos színtérfogatot megjeleníteni. A Samsung QLED TV tanúsítványát kiadó VDE nagy tapasztalattal rendelkezik a színtérfogat tesztelésében. Az elismerés jelzi, hogy a QLED TV képes egyenletesen magas minőségű képet megjeleníteni.

A színtérfogat, amely a színleképezés szigorú szabványa, a tévé két jellemzőjét méri egy elméleti háromdimenziós térben: a színteret és a fényerőt. A színtér azt mutatja, hogy fizikailag összesen hány színt képes megjeleníteni az eszköz. A csúcsfényerő a kijelző maximális fényerejét jelenti. Minél nagyobb a színtér és a fényerő, annál nagyobb lesz a televízió színtérfogata. A QLED TV megnövelt színtérfogata élethűbb, pontosabb, szemet gyönyörködtetőbb HDR-képeket eredményez a világos és sötét jelenetekben egyaránt, melyek olyannak látszanak, ahogyan a filmrendező megálmodta.vde-rainbow-6

A „100 százalékos színtérfogat” azt jelenti, hogy egy adott színt a fényerőtől függetlenül mindig pontosan meg lehet jeleníteni. Például egy falevél a fényerőtől függően többféle színűnek is látszódhat, a sárgászöldtől kezdve a türkizig. A Samsung QLED TV a fényerőtől függő színváltozások legapróbb részleteit is képes visszaadni – ezt a hagyományos 2D színtérben nem könnyű elképzelni – így a rendező szándékai szerinti legélethűbb HDR kép jelenik meg a képernyőn.

A tévék színmegjelenítési képességei a fényerő növekedésével általában párhuzamosan csökkennek, ami a megjelenített színek torzulásához vezet. A Samsung QLED TV esetében azonban már nem kell kompromisszumot kötni a fényerő és a színhűség között. 1500–2000 nit-es csúcsfényerejével a QLED TV a tévéiparágban elsőként 100 százalékos színtérfogatot tud megjeleníteni.

A Samsung QLED TV egy új, fém félvezetőn alapuló, Quantum Dot technológiát használ, amely lehetővé teszi, hogy a képernyőn jelentősen több szín, magasabb fényerő és részletgazdagabb kép jelenjen meg, mint a hagyományos tévék esetében. Az új Quantum Dot technológiának köszönhető az is, hogy a Samsung QLED TV mélyebb feketét képes visszaadni függetlenül attól, hogy mennyire világos vagy sötét a jelenet többi része, és ezt az sem befolyásolja, hogy a tévét éppen egy lesötétített szobában vagy egy világos helyszínen nézzük. Ráadásul a QLED TV-k esetében ez a csúcsteljesítmény független a betekintési szögtől, így bárhol is ül a néző, ugyanazt a színvilágot és minőséget élvezheti.

„A Samsung QLED TV által elnyert „100 százalékos színtérfogat” tanúsítvány bizonyítja termékünk kiválóságát és forradalmian új képminőségét. A televíziógyártás globális piacán immár 11 éve folyamatosan vezető szerepet töltünk be, ennek megfelelve izgatottan vezetjük be a televíziós iparágat az elérhető legjobb képminőséget megjelenítő Quantum Dot kijelzők világába”

– mondta JongHee Han, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának alelnöke.

További Smart-TV

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő