Connect with us

Mindent a QLED-ről

2017-02-01-samsung-q-style-tv-01

Smart-TV

Mindent a QLED-ről

A Samsung szakmai szemináriumot tartott Barcelonában

A világ vezető TV-gyártójaként számon tartott Samsung Electronics szakmai szemináriumot tartott Barcelonában, ahol ismertette a QLED TV-k legújabb prémium termékcsaládjának műszaki megoldásait. A rendezvény előadói részletesen bemutatták a Quantum Dot technológia legújabb fejlesztéseit, valamint egy, a Samsung és a SpectraCal együttműködésével kidolgozott új, fejlett iparági kalibrációs eszközt.

A szakmai szemináriumon a Samsung és a SpectraCal egy új rendszert mutatott be a TV-képernyők színtérfogatának mérésére, amelyet a SpectraCal saját fejlesztésű CalMAN szoftvere tesz lehetővé. Ennek a színtérnek az alkalmazására először a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság (International Commission on Illumination, CIE) tett javaslatot 1976-ban, de tényleges megvalósítása csak most, a Samsung és a SpectraCal partneri együttműködésének köszönhetően vált lehetővé.

2017-02-01-samsung-q-style-tv-111

Az új eszköz képes bemutatni a QLED TV-k magasabb szintű színtérfogat-leképezési képességeit. A színtérfogat a TV két jellemzőjét méri: a színtér-leképezést és a fényerőszintet. A színtér a megjeleníthető színek mennyiségét mutatja. A csúcsfényerő a képernyő maximális fényerejét adja meg. Minél nagyobb a színtér és a fényerő, annál nagyobb lesz a TV színtérfogata.

A QLED TV-k a Quantum Dot technológia hatékonyságának köszönhetően pontos színeket és kontrasztot képesek megjeleníteni. Jelenleg a piacon a QLED TV-k tudják visszaadni a legmagasabb szintű színtérfogatot (100% a DCI-P3 szabvány alapján). Ezt a világhírű német teszt- és tanúsítószervezet, a VDE is akkreditálta.

2017-02-01-samsung-q-style-tv-21

A fejlett automatikus kalibrálóeszköz várhatóan a Samsung 2017-es QLED TV-ivel egy időben kerül a boltokba.

A HDR-technológiával a Samsung QLED TV-k 1500–2000 nit fényerőt képesek elérni, így a megjelenített kép a lehető legélethűbb és legtermészetesebb lesz. Ez az érték megfelel az emberi szem számára optimális fényerőnek, így az új technológia kellemes tévénézést biztosít bármilyen környezetben. Ehhez az is hozzájárul, hogy a QLED TV-k a környezettől, illetve beállításoktól függetlenül is képesek az optimális kontrasztokat megjeleníteni.

2017-02-01-samsung-q-style-tv-13

A 2017-es QLED TV-ket a vásárlók igényeinek megfelelően tervezték, az új funkciókat pedig a fogyasztók eddigi visszajelzései alapján fejlesztették ki.

„A Samsungnál az a célunk, hogy vásárlóinknak az összes olyan információt megadjuk, amelyek segíthetnek kellően megalapozott döntést hozni egy új TV vásárlása során” – mondta el Rózsa Márton, a Samsung Magyar Zrt. szórakoztató elektronikai üzletágának vezetője. „2017-ben számos olyan komplex, a képminőséget érintő jellemzők fejlesztésére fogunk koncentrálni, mint a színtérfogat, a kontraszt, a betekintési szög és a dinamikus metaadatok. Reméljük, hogy ezeken a fórumokon segíthetünk bemutatni az új QLED TV-k előnyeit.”

2017-02-01-samsung-q-style-tv-84

Az új QLED TV továbbfejlesztett okos funkciókkal is rendelkezik. 2017-ben a felhasználók számos gördülékeny és személyre szabott élményt élhetnek át, ilyen például a hangvezérléssel működő Samsung TV-k által nyújtott szórakozás. A vásárlók már többféle hangparanccsal is válthatnak a csatornák között, ehhez elegendő kimondani a csatorna nevét vagy a megemlíteni a kívánt műsor típusát. Szintén a 2017-es év újdonsága, hogy a felhasználónak a tartalomforrás változtatásához elég kimondania egy a TV-hez csatlakoztatott készülék nevét, és a TV automatikusan képes arra váltani a bemeneti jelet. Emellett OTT-szolgáltatások és eszközök is csatlakoztathatók hangparanccsal, így a felhasználók még könnyebben hozzáférhetnek a kívánt tartalmakhoz.

További Smart-TV

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom