Connect with us

technokrata

40 éve várunk erre az újításra!

pa_1977_9700-medium

Office

40 éve várunk erre az újításra!

40 éve várunk erre az újításra!

Negyven éves az üzleti kommunikációt forradalmasító találmányt dob piacra a Xerox

1977 nyarán vezették be a piacra a Xerox 9700-at, a vállalat első kereskedelmi forgalomba került lézernyomtatóját, amely elindította a digitális nyomtatás máig tartó sikerszériáját, és megteremtette azt az üzletágat, ami még napjainkban is több mint 120 milliárd dollár éves bevételt termel világszerte.

 

A kezdetek egészen 1969-ig nyúlnak vissza. Abban az évben kapta a Xerox 31 éves mérnöke, Gary Starkweather azt a feladatot, hogy javítson az akkori faxberendezések sebességén. A kutatásai azonban nemsokára új irányt vettek. A szakembert egyre inkább azt kezdte el foglalkoztatni, hogy olyan gépet alkosson, ami nem csupán gyors másolatot készít és továbbít, mint a fax, hanem a személyi számítógéphez csatlakoztatva újra és újra eredeti dokumentumot állít elő. Ez az ötlet, és egy fénymásoló teljes átalakítása adta a megoldást a lézernyomtatás kifejlesztéséhez, ami korszakalkotó innovációnak bizonyult és végérvényesen megváltoztatta az üzleti kommunikáció lehetőségeit.

A technológia megalkotását követően még évekig tartottak a fejlesztések a Xerox kaliforniai kutatóbázisán, a PARC-ban, hogy a két prototípus után egy sorozatgyártásba helyezhető modellt állítsanak elő. Erre az újabb mérföldkőre 1977-ig kellett várni, amikor is minden apró részletre kiterjedő előkészítés után debütálhatott az üzleti felhasználók számára ajánlott, a mindennapi munkában használható lézernyomtató, a Xerox 9700-as. A gép 120 oldal per perces sebességével, automatikus kétoldalas nyomtatási funkciójával, 300 dpi-s felbontásával, lapadagolási megoldásával, illetve a grafikus tartományok kinyomtatásának opciójával technikai áttörést hozott a dokumentumkezelés területén. Húsz éven át tartó karrierje során a Xerox történelmének egyik legsikeresebb terméke lett. Évente több mint egymilliárd dolláros bevétele származott a vállalatnak a készülék eladásából. Fontos szerephez jutott a számlanyomtatásban, illetve a banki, pénzügyi nyomtatványok előállításában, miután a változó adattartalmú anyagok kinyomtatására is alkalmas volt köszönhetően a dokumentumok személyre szabhatóságát biztosító funkciónak.

A ma már nyugodt nyugdíjas éveit töltő feltálaló, Gary Starkweather, akit Amerikában 2012-ben beválasztottak A Feltalálók Nemzeti Dicsőségcsarnokának tagjai közé is, a kerek évforduló kapcsán megjegyezte, hogy annak a bejelentés pillanatától fogva tudatában volt, hogy sikerült egy jelentős technológiai mérföldkövet letenni, de azt akkor még nem sejtette, milyen jövő vár a lézernyomtatásra. Hozzátette, az azért bizakodásra ad okot, hogy negyven év után is létezik és erős piaci pozíciókkal rendelkezik a lézernyomtatás, miközben a dokumentumkezelési szektor folyamatos átalakuláson megy keresztül az egyre digitalizálódó világban.

A lézernyomtatás feltalálása további ösztönzést adott a Xerox számára, hogy feszegesse a technikai határokat és olyan készülékekkel, megoldásokkal lépjen a világ elé, amelyek könnyebbé, egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a munkafolyamatokat, illetve hozzásegítik a vállalkozásokat a hatékonyságuk növeléséhez. Ennek az innovatív gondolkodásnak, és a lézertechnológia továbbfejlesztésének az újabb állomása idén a 29 új ConnectKey® kompatibilis nyomtató, illetve multifunkciós berendezés bevezetése is, amelyek már napjaink üzleti kihívásaira adnak választ, és hozzásegítik a különböző méretű vállalatokat ahhoz, hogy  biztonságos, helytől függetlenül használható megoldásokkal, felhő-kapcsolattal, termelékenységet támogató funkciókkal és applikációkhoz való hozzáféréssel növeljék az eredményességüket.

További Office

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő