Connect with us

technokrata

Akár teljesen eltűnhet az irodákból a nyomtató

Office

Akár teljesen eltűnhet az irodákból a nyomtató

Akár teljesen eltűnhet az irodákból a nyomtató

A digitalizált dokumentumkezeléssel az irodák évente akár több millió forintot is megspórolhatnak

A teljes körű váltás, azaz a papírmentes irodavezetés akkor valósul meg, ha a céges irat-és tartalomkezelés, valamint az üzleti jellegű eljárások végig automatizáltak, és kizárólag digitális platformon zajlanak. A nyomtatógyártók ma már egyre inkább azon dolgoznak, hogy ezt a technológiai előrelépést támogatva olyan berendezéseket állítsanak elő, amelyekkel a papírfelhasználás mértéke redukálható. A digitális transzformáció fontosságát szem előtt tartva vezeti be idén a Xerox a 29 új ConnectKey® kompatibilis berendezését, amelyek között nyomtatók és multifunkciós eszközök is megtalálhatóak. A Xerox megoldásaival könnyen digitalizálhatóak, rendszerezhetőek a vállalati dokumentumok, hogy az irodák megszabadulhassanak a hatalmas papírkupacoktól.

 

Minden új berendezésen megtalálható lesz a „Scan To The Cloud” funkció, amellyel a felhasználók egyszerűen, gyorsan, közvetlenül a nyomtatóról szkennelhetik be a dokumentumaikat az olyan online fájltároló felhő-rendszerekbe, mint a DropBox, a Microsoft OneDrive, vagy a Google Drive (GCloud). Ennek köszönhetően pedig máris hatékonyabbá válhat a dolgozók közti együttműködés, a feladatok megoldása.

A Xerox mobil kapcsolatot is biztosít a ConnectKey® kompatibilis eszközeihez. A munkatársak a Mobil Link applikáció segítségével, távoli eléréssel, az okostelefonjukról, tabletjükről paraméterezhetnek és indíthatnak szkenneléseket akár hagyományos célállomások (email, mappa, FTP szerver, faxolás), akár felhő alapú tárolók (például Microsoft O365, Microsoft OneDrive, Dropbox, GCloud, Evernote) felé.

Hasonlóképpen hasznos az új ConnectKey® multifunkciós nyomtatókon a kereshető PDF fájlokba való szkennelés lehetősége. Ennek révén a szöveges metadatok megadásával a korábban beszkennelt dokumentumok bármikor könnyedén megtalálhatóak a gépen tárolt és elmentett anyagok közt. Továbbá, kiegészítő szoftver segítségével arra is van mód ezeknél a berendezéseknél, hogy szerkeszthető fájlként szkenneljük be a dokumentumokat. Az ezzel a szoftverrel felszerelt, multifunkciós nyomtatók képesek arra, hogy a beszkennelt dokumentumokat szerkeszthető Microsoft Word formátumúvá alakítsák, azaz digitális kópiát készítsenek az addig csak nyomtatott változatban létező anyagból.

Mindezeken túl Pap Kornél, a Xerox Magyarország rendszermérnöke szerint az irodák papírmentességének eléréséhez vezető úton a legfontosabb tényező a munkavállalói tudatosság növelése. Ha a vállalatok házon belül gondot, időt és pénzt fordítanak arra, hogy megismertessék a dolgozókkal a digitalizálással járó pozitív változásokat, illetve azok hatékonyságát, akkor akár már rövidtávon jelentős megtakarítások érhetőek el az irodai kiadások terén. A felesleges nyomtatás mértékének csökkentésével pedig a vállalatok ökológiai szennyezése is kisebb lesz, ami végső soron hozzásegíti őket a környezettudatosabb működéshez.

További Office

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legnepszerűbb mobiltelefonok 2020

Kütyük

A legnépszerűbb mobilok 2020 első felében

2020. június 3. szerda
cleanswitch érintés nélküli kapcsoló
huawei
huawei

Tablet

Jönnek az új Huawei tabletek Magyarországra

2020. május 31. vasárnap
Samsung

Smart-TV

Nem tudod hová rakd a TV-t? Mi segítünk!

2020. május 31. vasárnap
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin