Connect with us

Hirdetés

technokrata

A tévéket is lesöprik az LG új monitorai

Office

A tévéket is lesöprik az LG új monitorai

A tévéket is lesöprik az LG új monitorai

Az LG legújabb, legizgalmasabb 4K HDR monitorait mutatja be a 2017-es CES-en

Az egész iparág számára fontos és jövőbe mutató lépésre készül az LG Electronics (LG): a legmodernebb technológiával készülő, prémium kategóriás, nagy felbontású monitorainak köszönhetően piacvezetőnek számító vállalat januárban, a 2017-es CES fogyasztói elektronikai kiállításon, Las Vegasban mutatja be HDR-kompatibilis, 32 hüvelykes, UHD 4K monitorát.

Manapság mind több HDR-tartalom érhető el, a filmek széles választékától kezdve a legjobb videojátékokig. A HDR-technológia által kínált kiváló képminőség még azok számára is egyértelmű, akik csak alkalomszerűen néznek ilyen tartalmakat, a gyártók pedig már most arra törekednek, hogy a lehető legteljesebben kihasználják ezen ígéretes technológia előnyeit. A professzionális felbontás és a kivételesen élénk színek révén a HDR-kompatibilis monitorok különösen vonzó megoldást jelentenek a kreatív szakemberek és a videójáték-rajongók számára, és rajtuk kívül mindenkinek, akinek kiemelten fontos a képminőség.

32ud99

Azért, hogy az LG mindig egy lépéssel a HDR-tartalmak gyors terjedése előtt járjon, a vállalat legújabb, 32 colos, 3840 x 2160 pixeles UHD 4K monitora (a 32UD99 modell) támogatja a HDR10 szabványt, amely még nagyobb fényerőt és még szélesebb színskálát kínál. Annak köszönhetően, hogy ez a készülék kompatibilis a HDR10 szabvánnyal, a monitor nagyobb csúcsfényerőre képes, így sokkal kényelmesebbé válik a video- vagy képszerkesztési munka.

A 32UD99 modell IPS panellel készül és a DCI-P3 színtér több mint 95 százalékának megjelenítésére képes, így ideális választás minden olyan médiatartalom-készítő szakember számára, akinek számítanak az olyan különleges funkciók, mint az iparágban páratlan színvisszaadási pontosságot nyújtó True Color Pro. A legújabb, HDR-képes játtékkonzolok sem jelentenek kihívást a 32UD99-es modell számára: ez a monitor megfelel a gamerek legmagasabb igényeinek is, hiszen a HDR-felbontású videójátékok lassan az otthoni szórakozás új mércéjévé válnak.

Elegáns, lenyűgöző kialakításának köszönhetően még akkor is elismerő pillantásokra tarthat számot a 32UD99 monitor, ha épp ki van kapcsolva. A készülék USB-C portja révén csak minimális számú kábelre van szükség, a készülék különleges kialakítását pedig a különösen vékony keret és a karcsú ArcLine talp teszi teljessé. Azzal, hogy mindössze egyetlen kábel segítségével egyszerre megoldható a videójel-továbbítása egy 4K kijelző felé, egy csatlakoztatott laptop töltése és az adatok továbbítása, a 32UD99 véget vet a zavaró kábeldzsungelnek, így még elegánsabbá teszi a monitor megjelenését. És ez nem minden: a monitor beépített, átütő erejű hangszórói — az LG Rich Bass technológiájával felvértezve — valódi audióélményt garantálnak.

A 2017-es CES-en az LG más monitor-újdonsággal is előrukkol: itt mutatja be a 34 colos, 21:9 képarányú, UltraWide Mobile+ készüléket (a 34UM79M modellt).

34um79

A 34UM79M a világ első, Chromecast-képes multimédiás monitora, így a készülék használói gond nélkül streamelhetik kedvenc filmjeiket, zenéiket, videojátékaikat és egyéb tartalmaikat a mobil eszközeikről egyenesen a monitorra. Az LG új 21:9 UltraWide monitora emellett lehetővé teszi, hogy a felhasználók párhuzamosan végezhessenek multitask feladatokat egy PC-n és egy mobil eszközön, egyetlen képernyőt használva. A Dual Controller Plus funkció ehhez hasonlóan arra szolgál, hogy egyetlen billentyűzet és egér segítségével egyszerre irányíthassuk a számítógépünket és egy okostelefont vagy tabletet. Az LG Mobile+ Monitor alkalmazás révén ráadásul kényelmesen és távolról elérhető számos monitorbeállítási funkció, így például a jel-bemenet, a hangerő, a képarány, a PBP/PIP.

Az LG UltraFine 5K és 4K kijelzők mellett szintén Las Vegasban rukkol elő a vállalat az új 34 colos 21:9 UltraWide gamer monitorral. A 34UC99 modellből semmi sem maradt ki, ami a legteljesebb játékélményhez szükséges: más funkciók mellett megtalálható a készülékben a szakadásmentes, dinamikus képfolyamért felelős AMD FreeSync technológia, az éles képet garantáló egy milliszekundumos elmosódás csökkentés (Motion Blur Reduction), a képernyő bemeneti késleltetését minimalizáló Dynamic Action Sync és a fekete szín stabilizátor is.

További Office

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés