Connect with us

technokrata

Még Csernobilt is kibírják a Lenovo újdonságai

Lenovo ThinkPad P40 Yoga_7 Onscreen

Office

Még Csernobilt is kibírják a Lenovo újdonságai

Itthon is bemutatkoztak a kínai vállalat újdonságai. A munkaállomások elképesztően strapabíróak, még a sugárzást is elviselik!

A Lenovo legjobb technológiáit és a legmodernebb FLEX Drive rendszert egyetlen termékcsaládban felvonultató Lenovo P-széria Budapesten mutatkozott be a vállalat sajtótájékoztatóján. A globális PC-gyártó munkaállomás-családját többek között két új, megfizethető asztali munkaállomás, a ThinkStation P410 és P510, valamint a világ első hibrid munkaállomása, a ThinkPad P40 YOGA alkotja.

P70+P40+P50+P50s

A napokban bemutatott P-sorozat új asztali munkaállomásai azért is fontosak a vállalat számára, mert az ide tartozó P410 és P510 igazán vonzóak lehetnek azon vállalkozások számára, akik az üzleti környezetükbe keresnek erőteljes asztali munkaállomásokat, de mindezeket megfizethető áron szeretnék beszerezni. Az újonnan bemutatott készülékek mellett a vállalat fogyasztói üzletágából jól ismert YOGA márkanév is feltűnik, amely egy táblagéppé alakítható hibrid notebook, négy különböző felhasználási móddal (tablet, álló, sátor, laptop), amely alkalmazkodik a mindennapok kihívásaihoz.

ThinkStation P410

A Lenovo legújabb munkaállomása, a ThinkStation P410 egyesíti magában a magasabb kategóriából érkező teljesítményt, a belépő szintű gépekre jellemző árral.

ThinkStation P410_01

A P410 Intel Xeon E5 v4 processzorral és Turbo Max 3.0-val, valamint NVIDIA Quadro grafikával és a kategóriában megszokottnál nagyobb memóriakapacitással érhető el, szemben a hasonló árazású munkaállomásokkal. A P410 a ThinStation többi tagjához hasonlóan egy erőgép, így egyszerre képes kezelni a legnagyobb kihívásokat is, köszönhetően az ISV tanúsítványnak, a teljes mértékben testreszabhatóságnak, valamint a I/O konfigurációknak. A leggyorsabb PCIe-NVMe technológiás SSD meghajtóknak köszönhetően páratlan gyorsaságot és stabilitást biztosít az üzleti élet bármely területén. Belépő szintű ára és magas felszereltsége egyaránt vonzó lehet a munkaállomás-felhasználók körében. A Lenovo P410 nettó 299 000 forinttól érhető el a vállalat kiemelt partnereinél.

ThinkStation P510

Az újgenerációs P510 munkaállomás erejével bármilyen munkát könnyedén és biztonságosan elvégezhetünk még a legkritikusabb helyzetekben is. Kiemelkedő video- és számítási teljesítményének köszönhetően megállja a helyét a grafikus tervezőasztaltól az orvosi műszerek kezelésén át a mérnöki kivitelezésig bármilyen területen. A teljesen tool-less dizájnnak köszönhetően szerszámok nélkül valóban egyszerűen bővíthető és cserélhető az asztali munkaállomásban szinte minden alkatrész.

ThinkStation P510_07

A P510 munkaállomás is E5-1600 v4 vagy Xeon E5-2600 processzorral érhető el hasonlóan a P410-hez. A Lenovo új készüléke képes akár kezelni a Quadro M6000 grafikus kártyát is, míg a RAM kapacitása a kétszerese a P410-hez képest. A P510 memóriakapacitása elérheti a 256 GB-ot is 8 darab DIMM foglalattal (8GB, 16 GB és 32 GB modulokkal).

ThinkPad P40 YOGA: a világ első hibrid mobil munkaállomása

Akárcsak a Lenovo többi, YOGA névvel fémjelzett készüléke, a ThinkPad P40 YOGA is egy teljesen, 360 fokban kihajtható kijelzőt kapott – így négy különböző felhasználási módot (laptop, tablet, álló, sátor) kínálva. Az eszköz táblagép üzemmódban használható vázlat- vagy jegyzetfüzetként, vagy laptop módban teljes értékűen is az e-mailek fogadásához. A könnyű, de erős felépítés érdekében a szénszálból készült és tartós magnéziumötvözet kerettel ellátott ThinkPad P40 YOGA nagy teherbírású, karc- és szennyeződésálló kijelzővel szerelték fel, valamint 14 hüvelykes WQHD (2560 x 1440) IPS nagy felbontású érintésvezérelt kijelzőt kapott, amely segítséget nyújt a kreatív munkavégzéshez, valamint a vázlatok megrajzolásához. Ráadásul a P40 YOGA jól vizsgázott a MIL-SPEC katonai teszten is (még radioaktív környezetben is működőképes maradt), vagyis a tartósságával és megbízhatóságával hosszú évekig kiváló munkaeszközünk lehet.

Lenovo ThinkPad P40 Yoga_8 Onscreen

A készülék gépháza alatt Intel Core i7-6600U található, mely akár 3,4 GHz-es órajelen működik. Míg grafikus fronton egy 2 GB memóriával szerelt Nvidia Quadro M500M videokártyát kapunk, melyet kifejezetten üzleti és grafikai felhasználásra készült. A villámgyors rendszer- és alkalmazásindítás pedig elsősorban az 512 GB kapacitású SSD adattároló garantálja, valamint a 16 GB RAM.

A készülék grafikai munkához kiváló, hiszen a legmodernebb Wacom nyomásérzékelős tollal rendelkezik. Ennek köszönhetően a 14 hüvelykes kijelző könnyen grafikus táblává, sőt, jegyzetfüzetté alakítható a szoftveres kézírás felismerőnek köszönhetően. A Lenovo ThinkPad P40 YOGA billentyűzet Lift’n Lock rendszerű, amelynek köszönhetően a kijelző hátrafordításánál a gombok körüli keret egy síkba kerül a gombokéval így sokkal kényelmesebb használatot biztosítva a felhasználóknak.Szólj hozzá!

További Office

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák