Connect with us

technokrata

Ezzel az eszközzel gyorsabban megy a felújítás

hitachi-dh40

Office

Ezzel az eszközzel gyorsabban megy a felújítás

Új „csodafúrógép szénkefe nélkül” mely alig igényel karbantartást.

Megjelent a világ első, váltóárammal működő, szénkefe nélküli fúrókalapácsa. A Hitachi DH 40 MEY kategóriájának legnagyobb sebességre képes fúrója, amely a korábbi modelleknél hosszabb élettartammal rendelkezik, ráadásul minimális karbantartást igényel. Az 1910-ben alapított japán Hitachi dobta piacra a valódi újdonságnak számító SDS-MAX fúrókalapácsot, a DH 40 MEY típust, amely 220-230 voltos váltóárammal üzemelő, hosszabbítóval is működtethető szénkefe nélküli eszköz. Külön innováció, hogy szénkefe nélküli fúró eddig csupán akkumulátoros változatban létezett. A gyártó 106 év tapasztalattal a háta mögött álmodta meg ezt az egyedülálló fúrógépet, mellyel nagyban megkönnyítik az ezermesterek munkáját – írja a Technoform.hu

hitachi-dh40

Bárki könnyedén tudja kezelni

Egy abszolút személyre szabható gépről beszélünk, a rajta elhelyezett nyomógombnak és a folyamatos sebességszabályozási lehetőségnek köszönhetően. A 477 mm hosszúságú, 7,5 kg súlyú gép üresjárati fordulatszáma 250-500/min, fordulatszáma 1430-2850/min, részletesebben pedig az alábbi táblázatban tekinthetők meg az adatok:

dh40mey_tablazat

Miért kényelmes és hosszú életű?

A gyártó az egyszerű kezelhetőség mellett a kényelemre is gondolt, hiszen a fúró használata közben megtapasztalhatjuk a Hitachi által kifejlesztett vibrációcsökkentő szerkezet erejét is. A folyamatos sebességszabályozási lehetőségnek köszönhetően a fúró személyre szabható, ráadásul a beépített elektronikus szabályozó áramkör jóvoltából a behatolás mértéke szabadon állítható, így többé nem kell fokozottan figyelni a vékonyabb felületeknél sem.

Aki beruház egy ilyen szerkezetre, nem rövidtávra vásárol, hiszen több olyan tényező is van, melyek garantálják a fúró hosszú élettartamát. A dupla belső szigetelésről a kopásálló préselt alumínium test és egy belső műanyag állórésztartó gondoskodik. A korábbinál kopásállóbb, merev alumínium test jelentősen növeli a motor élettartamát. Ezzel pedig lezárult a „rossz helyre fúrások” és a „hamar tönkremenő” fúrók időszaka. Akár hobby ezermesterről, akár hivatásról van szó, mindenki munkáját egyaránt könnyebbé teszi ez a különleges gépezet.

hitachi-5
Mindezek ellenére viszont teljesítmény csökkenésről nem beszélhetünk, épp ellenkezőleg! Kategóriájában a vésési (bontási) teljesítménye 40%-os növekedést mutat, míg a fúrási sebesség 20%-kal nőtt. Mindemellett a legjobb kiváló hatásfokú és karbantartásmentes szénkefe nélküli motorral is büszkélkedhet a szerkezet.

Ha ez még nem lenne elég

Ez azért hatalmas újdonság, mert eddig ilyen fúró csak akkumulátoros változatban létezett. A hagyományos szénkefés motorokhoz képest ez a szénkefe nélküli motor akár 20%-kal kisebb, valamint körülbelül 40%-kal könnyebb.

A gép még esetleges nagy feszültségesésekre is érzéketlen; és még hosszú hosszabbítóról működtetve is nagy teljesítményt nyújt. Külön újdonság, hogy a fúró áramfejlesztő generátorról is nyugodtan működtethető. Nem kell félni, hogy leég a forgórésze, mert az egy állandó mágnes, amely gyakorlatilag örök életű.

 Szólj hozzá!

További Office

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő