Connect with us

technokrata

Ezzel az eszközzel gyorsabban megy a felújítás

hitachi-dh40

Office

Ezzel az eszközzel gyorsabban megy a felújítás

Új „csodafúrógép szénkefe nélkül” mely alig igényel karbantartást.

Megjelent a világ első, váltóárammal működő, szénkefe nélküli fúrókalapácsa. A Hitachi DH 40 MEY kategóriájának legnagyobb sebességre képes fúrója, amely a korábbi modelleknél hosszabb élettartammal rendelkezik, ráadásul minimális karbantartást igényel. Az 1910-ben alapított japán Hitachi dobta piacra a valódi újdonságnak számító SDS-MAX fúrókalapácsot, a DH 40 MEY típust, amely 220-230 voltos váltóárammal üzemelő, hosszabbítóval is működtethető szénkefe nélküli eszköz. Külön innováció, hogy szénkefe nélküli fúró eddig csupán akkumulátoros változatban létezett. A gyártó 106 év tapasztalattal a háta mögött álmodta meg ezt az egyedülálló fúrógépet, mellyel nagyban megkönnyítik az ezermesterek munkáját – írja a Technoform.hu

hitachi-dh40

Bárki könnyedén tudja kezelni

Egy abszolút személyre szabható gépről beszélünk, a rajta elhelyezett nyomógombnak és a folyamatos sebességszabályozási lehetőségnek köszönhetően. A 477 mm hosszúságú, 7,5 kg súlyú gép üresjárati fordulatszáma 250-500/min, fordulatszáma 1430-2850/min, részletesebben pedig az alábbi táblázatban tekinthetők meg az adatok:

dh40mey_tablazat

Miért kényelmes és hosszú életű?

A gyártó az egyszerű kezelhetőség mellett a kényelemre is gondolt, hiszen a fúró használata közben megtapasztalhatjuk a Hitachi által kifejlesztett vibrációcsökkentő szerkezet erejét is. A folyamatos sebességszabályozási lehetőségnek köszönhetően a fúró személyre szabható, ráadásul a beépített elektronikus szabályozó áramkör jóvoltából a behatolás mértéke szabadon állítható, így többé nem kell fokozottan figyelni a vékonyabb felületeknél sem.

Aki beruház egy ilyen szerkezetre, nem rövidtávra vásárol, hiszen több olyan tényező is van, melyek garantálják a fúró hosszú élettartamát. A dupla belső szigetelésről a kopásálló préselt alumínium test és egy belső műanyag állórésztartó gondoskodik. A korábbinál kopásállóbb, merev alumínium test jelentősen növeli a motor élettartamát. Ezzel pedig lezárult a „rossz helyre fúrások” és a „hamar tönkremenő” fúrók időszaka. Akár hobby ezermesterről, akár hivatásról van szó, mindenki munkáját egyaránt könnyebbé teszi ez a különleges gépezet.

hitachi-5
Mindezek ellenére viszont teljesítmény csökkenésről nem beszélhetünk, épp ellenkezőleg! Kategóriájában a vésési (bontási) teljesítménye 40%-os növekedést mutat, míg a fúrási sebesség 20%-kal nőtt. Mindemellett a legjobb kiváló hatásfokú és karbantartásmentes szénkefe nélküli motorral is büszkélkedhet a szerkezet.

Ha ez még nem lenne elég

Ez azért hatalmas újdonság, mert eddig ilyen fúró csak akkumulátoros változatban létezett. A hagyományos szénkefés motorokhoz képest ez a szénkefe nélküli motor akár 20%-kal kisebb, valamint körülbelül 40%-kal könnyebb.

A gép még esetleges nagy feszültségesésekre is érzéketlen; és még hosszú hosszabbítóról működtetve is nagy teljesítményt nyújt. Külön újdonság, hogy a fúró áramfejlesztő generátorról is nyugodtan működtethető. Nem kell félni, hogy leég a forgórésze, mert az egy állandó mágnes, amely gyakorlatilag örök életű.

 Szólj hozzá!

További Office

Technokrata a Face-en

Tesztek