Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell iPrint: biztonságos mobilnyomtatás egy kattintásra

Office

Novell iPrint: biztonságos mobilnyomtatás egy kattintásra

A Novell új termékével a felhasználók mostantól mobiltelefonról és tabletről is nyomtathatnak.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy termékportfóliójában elérhetővé vált az új, mobilfunkciókkal bővített Novell iPrint. A mostantól önálló termékként kapható megoldás rugalmas önkiszolgáló nyomtatást biztosít a vállalati felhasználóknak, kiegészülve a mobileszközökről való nyomtatási funkcióval és Active Directory támogatással.

Az IDC piackutató cég egy közelmúltbeli felmérése szerint 2012-ben jelentősen növekedett a mobileszközről nyomtatók aránya, míg a tavalyi mintegy 50 százalékról 2015-re 25 százalékra fog visszaesni azok aránya, akik nem nyomtatnak vagy nem akarnak ily módon nyomtatni. Ugyanakkor az okostelefon- és táblagép-tulajdonosok nagy része nem tudja, hogyan nyomtathat saját eszközéről, valamint úgy nyilatkozott, hogy munkahelye nem tette még lehetővé a mobilnyomtatást.

A mobilnyomtatási igények fokozatos növekedésével egyre nagyobb szükség van olyan megoldásra, amely a felhasználók helyzetétől függetlenül, bármilyen eszközről lehetővé teszi a nyomtatási feladatok kezelését. A Novell termékek már bizonyítottak a hálózati fájlkezelési és nyomtatási szolgáltatások területén, és előkészítették az átfogó mobilportfólióhoz vezető utat. Az iPrinttel kibővült a NetIQ Novell SUSE Magyarországi képviselet folyamatosan megújuló, a mobileszközök kezelését célzó termékkínálata, így a felhasználók már okostelefonjaikról és táblagépeikről is tudnak nyomtatni, bonyolult beállítási műveletek nélkül. A megoldással egy-két kattintással telepíthetők nyomtatók a böngészőből, és nincs szükség új nyomtatópark beszerzésére, mivel az iPrint képes együttműködni a meglévő infrastruktúrával.

NovellLogo

A rendszergazdák számára az új fejlesztés lehetővé teszi a felhasználók egyszerű átvitelét és kiszolgálását VMWare vagy egyéb virtualizációs környezetben bármilyen LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) címtárszolgáltatás alapján. A vállalatoknak pedig összetett hálózatok és vegyes operációs rendszerek esetén sem kell bonyolult rendszereket használniuk, hogy sokat utazó munkavállalóik, üzleti partnereik, illetve ügyfeleik számára távoli, biztonságos hozzáférést nyújtsanak a nyomtatóikhoz.

A Novell iPrinttel a felhasználók rendszergazdai segítség igénybevétele nélkül nyomtathatnak bármilyen eszközről a jogosultsági körükbe tartozó céges nyomtatókra. A megoldás segítségével a szervezet meglévő beruházásait maximálisan kihasználhatja, hogy a teljes vállalatra kiterjedő, egységes nyomtatási szolgáltatást hozzon létre, amely Windows, Mac és Linux platformokon, valamint Android, iOS és Blackberry operációs rendszereken futó eszközökön is működik.

Az iPrint költséghatékony választás, hiszen a nyomtatásra használt eszközök száma rugalmasan bővíthető vele, a használatban lévő nyomtatókat azonban nem kell lecserélni. Emellett a dolgozók hatékonysága is növekszik, miközben az informatikai kiszolgáló személyzet tehermentesül.



Szólj hozzá!

További Office

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés