Connect with us

technokrata

Tovább fejlődik a SAS Visual Analytics

VA_picture_11

Office

Tovább fejlődik a SAS Visual Analytics

A vizuális adatfeltáró eszköz frissített verziója a felhőtámogatást is biztosító új SAS 9.4 platformra épül.

SAS júniusban számos újdonsággal, többek között még erőteljesebb előrejelzési képességekkel bővíti a big data kihívásaira választ kínáló SAS Visual Analytics megoldását. A szervezetek igényeivel összhangban lévő folyamatos termékfejlesztés ütemét jól mutatja, hogy ez az adatvizualizációs szoftver harmadik verziója kicsit több mint egy év alatt. A SAS Visual Analytics lesz a vállalat egyik első olyan eszköze, amelyik a júniusban megjelenő új SAS 9.4 üzleti analitikai platformra épül, s így már a privát és nyilvános felhőtámogatás előnyeit is biztosítja.

A frissített SAS Visual Analytics előrejelzés-támogatása különböző szcenáriók elemzését is lehetővé teszi, így további képességekkel egészíti ki a jelenlegi leíró és prediktív analitikai eszköztárat. A szervezetek így gyorsan és egyszerűen léphetnek az analitika alkalmazásának még fejlettebb szintjére.

00_sas_visual_analytics

„A SAS Visual Analytics hat különböző előrejelző algoritmust támogat, közülük egy a szezonalitást is figyelembe veszi. A felhasználók meghatározhatják, hogy milyen változókat szeretnének alkalmazni az előrejelzésekben és a szimulációkban.” – mutatott rá Cindi Howson, a BI Scorecard alapító-vezérigazgatója, hozzátéve: „Ez a robusztus előrejelzés előrelépést jelent ahhoz képest, amit a legtöbb üzletiintelligencia-termék kínál.”

A SAS adatvizualizációs megoldásának új fejlesztései között szerepel a döntési fák alkalmazásának támogatása is, és a jelentéskészítés során még több grafikai téma és egyéni témameghatározás áll majd a felhasználók rendelkezésére. Szintén újdonság a továbbfejlesztett progresszív szűrés, az egyéni grafikonsablonok definiálásának lehetősége, és a bővített riport-összekapcsolás. A legújabb verzió lehetővé teszi a mobil eszközökkel történő integrációt, valamint a megjegyzéseknek és a megosztási lehetőségeknek köszönhetően a magasabb szintű együttműködést is. Továbbá nagyobb rugalmasságot biztosít a jogosultságok beállításakor, valamint a Red Hat Enterprise Linux 6 és a SuSE Enterprise Linux Server 11 támogatáson túl 64 bites Windows támogatást is nyújt.

 VA_picture_11

A SAS 2012 márciusában mutatta be a memória alapú SAS Visual Analytics megoldást, amelyet ma már több mint 200 szervezet alkalmaz világszerte, többek között például a Fülöp-szigeteki SM Marketing Convergence is. A kiskereskedelemmel foglalkozó vállalat a vásárlói hűséggel összefüggésben használja adatfeltárásra a skálázható szoftvert. 

„Minden nap hatalmas mennyiségű tranzakciós adatot dolgozunk fel annak érdekében, hogy a vevők pontosan láthassák az összegyűjtött hűségpontjaikat. Az adatvagyonunk valójában egy rendkívül gazdag, minden Fülöp-szigeteki kiskereskedelmi költésre kiterjedő piaci adatforrás. Egy erőteljes eszközre volt szükségünk, hogy megérthessük a vásárlói magatartást, és hatékonyabb promóciós tevékenységet végezhessünk – a SAS Visual Analytics jó választásnak bizonyult.” – mondta el Baldwin C. Golangco, az SM Marketing Convergence elnök-vezérigazgatója.

 SAS logo uj

Statisztikákkal a magasabb szintű közegészségügyért és közjólétért

Az adatok képi megjelenítése nem csak a versenyszféra szereplőinek munkáját támogathatja, az állami szektorban is kiaknázhatók az adatvizualizáció elõnyei. Jó példa erre az Ausztrál Egészségügyi és Jóléti Intézet (Australian Institute of Health and Welfare – AIHW), amely a SAS Visual Analytics segítségével biztosít információt a kormányzati szerveknek és közösségi vezetőknek az egészségügyi, jóléti és közösségi szolgáltatásokkal kapcsolatos szakpolitikai döntésekhez.

„A SAS Visual Analytics platform lehetővé teszi az AIHW számára, hogy hatalmas és nagyon összetett adathalmazokat elemezzen annak érdekében, hogy megbízható, tényeken alapuló információkkal lássa el a kormányzati hivatalokat. Ezen információk gyűjtése, elemzése és megosztása a szakpolitikai javaslatok alapjául szolgáló adatok jobb megértését biztosítja.” – mutatott rá David Bowie, a SAS Ausztrália ügyvezetõ igazgatója.

 sas1-2

Az ausztrál kormány érzékeny információkat tartalmazó adathalmazok integrálására vonatkozó követelményei rendkívül szigorúak. Ezért is jelent elismerést, hogy a kormányzat nemrégiben akkreditálta az AIHW-t adatintegrációs hatóságként, a szintén SAS megoldást alkalmazó Ausztrál Statisztikai Hivatallal együtt. Ezek az intézmények részletes információkat tudnak elõállítani kutatási és elemzési célokra az egészségügyi, lakhatási és közösségi szolgáltatásokról szóló szakpolitikai egyeztetésekhez.

„Az új vizuális analitikai képességek lehetõvé teszik az AIHW számára, hogy a korábbinál sokkal gyorsabban biztosítsa az elemzőinek a valós időben szükséges információkat, ahelyett, hogy a szakemberek olyan riportokra várnának, amelyek talán nem is adnak teljes választ a feltett kérdésekre.” – mondta el Bowie.

1-4

Az AIHW jelenleg például arra használja a vizuális analitikát, hogy új megközelítéseket dolgozzon ki a mentális egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos információk döntéshozóknak történõ bemutatására. Az AIHW szakemberei nagyon komplex és gyorsan változó adathalmazokból gyorsan és egyszerűen hozhatnak létre dashboardokat gazdag képi megjelenítéssel, amelyeket aztán online is elérhetõvé tehetnek. Az AIHW azt tervezi, hogy a következő hónapokban más területekre is kiterjeszti ezt a képességet.Szólj hozzá!

További Office

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd