Connect with us

technokrata

Megbírkózik a Big Datával a Suse Linux

OpenSuse_Rust_Green_by_techhead89-266x170

Office

Megbírkózik a Big Datával a Suse Linux

IDC: A SUSE Linux Enterprise Server ideális platform a Big Data technológiák futtatásához.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a legfrissebb felmérések szerint partneri együttműködéseinek és kiterjedt portfóliójának köszönhetően a SUSE számít a leginkább preferált vállalati Linux platformnak a legnagyobb Big Data megoldásszállítók körében. Az SAP, Teradata, Cloudera, Hortonworks, WANdisco, InterSystems Corporation és Intel vállalatokkal együttműködve a SUSE aktívan hozzájárul a nagy mennyiségű adatok hatékony és gyors feldolgozásához, a fizikai, virtuális és felhőkörnyezetekben egyaránt.

A SUSE Linux Enterprise Server fejlesztése során többek között arra is figyelmet fordítanak, hogy a megoldás képes legyen hasznosítani a nagyméretű és komplex adatvagyon által kínált potenciált. Ennek eredményeként számos helyen a SUSE vállalati Linux termékeit választják napjaink leginnovatívabb Big Data technológiáinak futtatására, beleértve a memóriában működő adatbázisokat, az adattárházakat és az Apache Hadoop alapokon működő megoldásokat.

suse_linux

A fejlesztéseknek, valamint a szoros partneri együttműködéseknek köszönhetően a SUSE Linux Enterprise Server a javasolt, optimalizált és támogatott operációs rendszer például az SAP HANA futtatásához, amely az SAP rugalmas, többfunkciós, adatforrás-független memóriaalapú eszköze. A Teradata pedig egy teljes, kizárólag SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futó portfóliót kínál, beleértve a Teradata Aster Big Analytics Appliance megoldást, amely egyetlen integrált eszközben egyesíti a nyílt forráskódú Apache Hadoop és a Teradata Aster termékeket.

A SUSE emellett nemrégiben az Intel, az InterSystems Corporation, a Cloudera, a Hortonworks és a WANdisco szervezetekkel bővítette Big Data partneri hálózatát, amelyek kínálatában mind szerepelnek a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren támogatott Big Data megoldások.

big-data

A SUSE továbbá olyan kiegészítő terméket is kínál, amelyek egyszerűbbé teszik a Big Data környezetek működtetését, védelmét és kezelését. A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension biztosítja a munka folyamatosságát, védi az adatok integritását, és csökkenti a kritikus üzleti szolgáltatások nem tervezett állásidejét. A SUSE Linux Enterprise Server for High Performance Computing a UNIX rendszereknél is nagyobb megbízhatóságot, hatékonyságot és méretezhetőséget kínál a magas teljesítményigényű számítási folyamatok esetében is. A SUSE Manager segítségével pedig egyszerűen kezelhetők, kioszthatók, monitorozhatók és naprakészen tarthatók a Big Data számítási fürtök, így fenntartható a rendszer biztonsága, megbízhatósága és teljesítménye.

További információ a SUSE Big Data megoldásairól a következő weboldalon található: https://www.suse.com/solutions/platform.html#big_data

 Szólj hozzá!

További Office

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle