Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is az élmezőnyben a SAS

Office

Továbbra is az élmezőnyben a SAS

A Chartis Research a pénzügyi szolgáltatóknak szóló működési kockázatkezelő rendszereket vizsgálta és továbbra is a kategóriavezetők közé sorolta a SAS-t.

A Chartis szerint a vevőknek szorosabb kapcsolatra van szükségük a működési kockázatkezelés és más, kockázattal kapcsolatos megoldások között, amilyen például az irányítást, kockázatkezelést és szabályozói megfelelést magába foglaló GRC (Governance, Risk, Compliance) terület, a pénzügyi bűncselekmények felderítése és az intézményi szintű kockázatkezelés. A Chartis tapasztalatai alapján a pénzügyi intézmények elfordulnak a működési kockázatkezelés és szabályozói megfelelés taktikai alkalmazásától, és e helyett arra irányul a figyelmük, hogy ezen folyamatok hogyan támogathatják a széles körű integrált vállalati kockázatkezelési keretrendszert.

A sikeres szállítók ismérvei

A Chartis szerint azok a sikeres szoftverszállítók, amelyek más kockázati megoldásokból származó mély szakértelemmel támogatják a technológiát, a felmerülő igények széles körét elégíthetik ki. Ezek a szállítók „befektetnek a K+F tevékenységbe, arra összpontosítva, hogy növeljék a termékeik rugalmasságát és felhasználói testreszabhatóságát”. A termékfejlesztés során hangsúlyt fektetnek arra, hogy egy technológiai platformba integrálják az alkotóelemeket. A vezetõ szállítók közül egyre többen biztosítanak ügyfeleik számára a nemzetközi legjobb gyakorlatra épülõ kockázati könyvtárakat, például kontrollok, kulcsmutatók, kockázatok és egyéb elemek rendszerbe betöltött, felhasználásra kész listáit.

 SAS logo uj

A Chartis szerint a kategóriavezetők – köztük az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS – a „funkcionalitás, technológia és tartalom szükséges mélységével és szélességével rendelkeznek, valamint olyan szervezeti jellemzőkkel, amelyekkel jelentős piaci részesedésre tehetnek szert.” A kategória legjobb megoldásait kínáló vezetők világos, fenntartható és jövedelmezõ növekedési stratégiával, mély ismerettel, széleskörű technológiai eszközökkel és képességekkel rendelkeznek.

A kategóriavezetõ SAS

A Chartis szerint a SAS ®  OpRisk Management megoldást kínál „számos vállalati kockázatkezelési igényre, beleértve a hitelkockázatot, a piaci kockázatot, az eszköz-forrás menedzsmentet, a működési kockázatot/GRC területet, a likviditási kockázatot és a pénzügyi bűncselekmények felderítését”. A riport kiemelte a SAS bővíthető adatmodelljét, amely „lefedi a működési kockázati és GRC területeket, valamint beépített adatelemeket (például kockázatokat és kontrollokat), és minden adatelem számára előre definiált adatmezőket (például kockázati leírás, kockázattulajdonos) kínál, amelyek korlátozások nélkül kiterjeszthetőek, egyszerre akár több nyelvre is.”

 pic_data_management

A Chartis a SAS OpRisk Global Data-t a nyilvánosan publikált működési kockázati veszteségadatok legnagyobb adatbázisának nevezte, és kiemelte a SAS működési kockázatkezelõ megoldásának „rugalmas önértékelő funkcionalitását (RCSA), valamint mennyiségi és minõségi ismérvek kezelését.” A riport szintén megemlíti a SAS „átfogó veszteségadat-gyűjteményét, monitoring és elemzési képességeit” továbbá „a kulcs kockázati mutatók beépített adatbázisát, melyhez szabadon rendelhetőek felelősök, küszöbértékek, kockázatok, kontrollok és szabályzatok – így biztosítva a 360 fokos mûködési kockázatkezelési nézetet.”

Korábban a SAS vállalati GRC megoldását a Chartis Research 2012-es, GRC megoldásokat vizsgáló riportjában 2 szintén a vezetők kategóriájába sorolta.

Világszerte számos pénzügyi szolgáltató, Magyarországon például az OTP Bank is a SAS segítségével tartja kézben működési kockázatait.



Szólj hozzá!

További Office

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés