Connect with us

technokrata

Olcsóbb hálózat: Új megoldások a Delltől

DELL_logo-1

Office

Olcsóbb hálózat: Új megoldások a Delltől

A Dell bejelentette legújabb Dell Networking Active Fabric megoldásait.

 A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bejelentette hálózati termékeinek új csoportját, amelyek segítségével az ügyfelek gyorsabban térhetnek át a nagy teljesítményű, összevont, virtualizált és privát felhőn alapuló környezetekre. Az új termékek közé tartoznak a Dell új, SDN-kompatibilis rendszerek számára készült Active Fabric megoldásai, az újgenerációs Dell Active Fabric Manager felügyeleti szoftver, valamint a moduláris Dell Networking S5000 LAN/SAN kapcsolóplatform.

Dell Networking: az adatközpontok átalakításának felgyorsítása

Napjainkban az adatközpontok üzemeltetőit számos tényező ösztönzi más jellegű hálózati architektúrák bevezetésére a hagyományos, háromrétegű, monolitikus rendszerek helyett. Ilyen tényező például a virtualizáció és az új munkaterhelések, a szoftveresen definiált hálózatok (software-defined networking, SDN) és a hálózati programozhatóság lehetősége. Ezek mellett ösztönző tényező még a korábban egymástól elkülönülő technológiák összevonása, vagy a bemenet/kimenet konszolidációja a 10 GbE kiszolgálóplatformokra való áttéréssel. Az architektúra kialakításának szempontjából ezek a változások minden informatikai igazgató számára kihívást jelentenek, ugyanakkor költségvetési és üzemeltetési kérdéseket is felvetnek.

dell-server-recovery

Dell Active Fabric – az új adatközpontok új hálózati architektúrát igényelnek

A Dell Active Fabric az egyszerű jövőbeni növekedést elősegítő, modern hálózati architektúrát kíván biztosítani, és lehetővé tenni az ügyfelek számára, hogy maradéktalanul kihasználhassák a napjaink technológiája nyújtotta előnyöket.

A Dell Active Fabric rugalmas, bármilyen kapcsolódási lehetőséggel kompatibilis hálózati architektúrát biztosít, amely ideálisabb a jelenlegi virtualizált adatközpontok és magánfelhők egyre növekvő mértékű, infrastruktúrán belül zajló kommunikációjához. Az Active Fabric megoldások olyan nagy sűrűségű, kis késleltetésű, szabványos méretű 10/40 GbE kapcsolókkal egyszerűsítik le a hagyományos adatközponti hálózati architektúrát, amelyek könnyedén és gyorsan telepíthetők, ugyanakkor kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Dell11Gservers_610x444

Az SDN egyik legfontosabb jellemzője a Dell Active Fabric megoldásai által biztosított hálózati rugalmasság. Az SDN olyan szoftverabsztrakciós réteget kínál, amely lehetővé teszi a nyílt programozást, így az infrastruktúra rugalmasan igazítható az ügyfelek különböző környezeteihez.  A Dell emellett azon kevés szállítók egyike, akik átfogó és pártatlan módon közelítenek az SDN felé, támogatva a hálózati virtualizációs rétegeket (networking virtualization overlay, NVO), illetve az OpenFlow és az örökölt felületek képességeit.

 • A Dell Active Fabric a Microsoft, VMware és az OpenStack vezető hipervizorjaival támogatja az NVO rétegeket.
 • A Dell Active Fabric támogatja a vezető szállítók, például a Big Switch Networks OpenFlow-alapú vezérlőit.
 • A Dell Active Fabric emellett az örökölt programozási felületeket, például Telnet/CLI, TCL, REST, SNMP, Perl és Python szkriptelést is támogatja.

dell

A Dell Active Fabric fő jellemzői:

 • Virtualizált, összevont és SDN-környezetek számára készült
 • Nagy teljesítményű 10 GbE és 40 GbE L2/L3 többutas kapcsolók
 • LAN/SAN összevonás Data Center Bridging (iSCSI, Fibre Channel (FC) és Fibre Channel over Ethernet (FCoE) használatával
 • OpenFlow támogatása
 • Szabványos, felettes és alárendelt összetevők közötti kommunikációt biztosító csatolók

Dell Active Fabric Manager – iparágvezető hálózatkezelési automatizáló szoftver

Az iparágban egyedülálló Dell Active Fabric Manager (AFM) szoftvereszköz a hálózatok tervezéséhez, kialakításához, felépítéséhez és megfigyeléséhez kapcsolódó feladatokat automatizálja. A Dell Active Fabric Manager akár 86 százalékkal csökkentheti a telepítési időt a teljesen manuális folyamathoz képest.

 PowerEdge M1000e Blade Enclosure with PowerEdge M620 Blade Serve

A Dell Active Fabric Manager fő szolgáltatásai:

 • Tervezési varázsló – Az intuitív grafikus felületnek, az optimális hálózatkialakításhoz szükséges számítások elvégzésének köszönhetően, illetve a hibák kiküszöbölésével nagymértékben leegyszerűsíti a tervezési folyamatot.
 • Automatikus kiosztás, ellenőrzés és konfigurálás – A lépésről lépésre haladó megközelítés segíti a hálózat tervének egy teljes mértékben működőképes rendszerré való lefordítását, így szükségtelenné teszi a parancssori felület használatát a számos parancs kiadásához, ami időigényes és hibalehetőségeket rejtő folyamat.
 • Egyszerű integrálás, szerepalapú hozzáférés – A Dell Active Fabric Manager AFM egyetlen entitásként kezeli a hálózatot, nem pedig eszközszinten, így az adatközpont más eszközei egyszerűen integrálhatók. A szerepalapú hozzáférés pedig több részleg (például szerverekkel és adattárolással foglalkozó rendszergazdák) számára teszi lehetővé a hálózat teljesítményének megfigyelését különböző szempontok alapján, a háttérben zajló hálózati műveletek megszakítása nélkül.

 Dell's Computer Shipments Increase 28% In China

Dell Networking S5000 – vékony, moduláris, egységesített tárhelykapcsoló

A kategóriájában egyedülálló Dell Networking S5000 egy rackszekrénybe szerelhető 1U magas, 10/40 GbE LAN/SAN kapcsoló, amely natív FC- és FCoE-képességeket biztosít. Az S5000 innovatív rendszerét az iparági szabványoknak megfelelő, számos szolgáltatást nyújtó operációs rendszer működteti, a lehető legjobb megbízhatóság és rendelkezésre állás érdekében. A Dell nyílt automatizálási keretrendszere integrált automatizálást, programozást és programozható felügyeletet kínál, ezért még nagyobb hálózati rugalmasságot biztosít a virtualizált környezetekben.

vStart 50, vStart 100, and vStart 200 Server, Storage, and Netwo

Fő jellemzők:

 • Moduláris, a növekedés mértékével bővíthető – A rögzített portokkal rendelkező kapcsolókhoz képest rugalmasabb és költséghatékonyabb telepítést biztosít. Az S5000 négy modul befogadására képes, ami lehetővé teszi akár egyetlen modul telepítését is, így az ügyfélnek nem kell mind a négy modult egyszerre megvásárolnia.
 • Nagy sűrűségű LAN/SAN összevonás – Kevesebb kapcsolóra és fizikai helyre van szükség, hiszen az S5000 rackegységenkénti portsűrűsége akár 1,3–2,6-szor jobb a piacon kapható más termékekénél.5Az S5000 legfeljebb 64 10 GbE-portot, illetve 48 Ethernet-/FC-portot és 16 10 GbE-portot biztosít.
 • Szolgáltatásokban gazdag tárolóhálózat – Az iSCSI, a RoCE, a NAS, az FCoE és az FC hálózati eszközök teljes támogatása ugyanazon a platformon érhető el.
 • Időtálló kialakítás a befektetés lehető legjobb védelme érdekében – Modularitása és rendszer-kialakítása révén az S5000 hardvere kiállja az idő próbáját, továbbá támogatja az újabb szolgáltatásokat és lehetőségeket azok megjelenésekor, így nem kell feláldozni a meglévő infrastrukturális beruházást.
 • Egyszerű integrálás, megalapozott együttműködés a vezető szállítók, például a Broadcom, Brocade, Emulex, Intel és Qlogic adapter-, kapcsoló- és tárolómegoldásaival.

 

Elérhetőség

A Dell 10 és 40 gigabites Active Fabric-megoldásai világszerte megvásárolhatóak a Dell vállalatnál és globális PartnerDirect értékesítési partnereinél. Az Active Fabric Manager v1.5 2013 májusának végén, míg a Dell Networking S5000 2013 júliusától lesz elérhető világszerte.Szólj hozzá!

További Office

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle