Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így változtatja meg az LG otthonainkat a mesterséges intelligencia segítségével

Smart home

Így változtatja meg az LG otthonainkat a mesterséges intelligencia segítségével

Így változtatja meg az LG otthonainkat a mesterséges intelligencia segítségével

Dr. I.P. Park, az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője a 2019-es, berlini IFA szakkiállítást megnyitó Future Talk című kerekasztal-beszélgetésen osztotta meg a vállalat vízióját a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) jövőbeli alkalmazásának lehetőségeiről.

Az LG AI-stratégiájának három pillére fejlődés, összekapcsolhatóság és nyíltság mentén Dr. Park és a meghívott iparági szakértők arról beszélgettek, hogyan fogják kiterjeszteni az otthon fogalmát a mesterséges intelligencia és összekapcsolhatóság terén megvalósuló innovációk.

A beszélgetés egyik központi témája az LG intelligens eszközeit jelölő ThinQ márka volt, amely a vállalat mesterséges intelligenciát kínáló termékeit és szolgáltatásait, valamint wifi-alapú és IoT-funkciókat kínáló eszközeit egy AI-alapú okosotthon-rendszerben fogja össze. Az LG ThinQ technológiájának fejlődését szemléltetve Dr. Park egy olyan intelligens tanulási koncepciót mutatott be, amellyel a robotporszívók képesek elkerülni a sarkokban és akadályokban való elakadást. Az LG új eszközei a vállalat saját — az emberi agy neurális hálózatának működését mintázó — Neural Engine technológiájával felszerelt AI-processzora révén beépítve, azaz hálózati kapcsolat nélkül kínálják ezeket az innovatív funkciókat.

Azért, hogy a felhasználók még kényelmesebben férjenek hozzá digitális eszközeikhez, az LG a hangfelismerésen túl is kutatja a felhasználó és eszköz közötti interakció lehetőségeit. Ez olyan újításokat eredményez, mint például a Vision Park nevű intelligens kiegészítő modul, amely gyakorlatilag egy felhőben tárolt adatbázist használó vizuális szenzor. Dr. Park előadásában bemutatta, hogy a Vision Pack kiegészítéssel ellátott LG Styler képes vizuális információk alapján megállapítani a gépbe helyezett ruhák típusát, hogy aztán ennek nyomán adjon javaslatot az ideális ruhaápolási programra. A vezető az okostükör koncepciójának továbbfejlesztésével megalkotott LG ThinQ Fit nevű megoldást is bemutatta, amelynek háromdimenziós kamerái képesek pontosan azonosítani a felhasználó testének méreteit, és ennek nyomán egy valósághű avatárt alkotni virtuális ruhapróbákhoz.

LG Future Talk_2

Dr. Park előadásában külön kihangsúlyozta a partneri együttműködések terén tanúsított nyitottság fontosságát. Az LG kiemelten fontosnak tartja saját fejlesztésű platformjainak megosztását, hiszen az innováció így válhat sokszínűvé és széles körben alkalmazhatóvá. Ennek jegyében a vállalat nemrégiben külső partnerek és fejlesztők számára is elérhetővé tette az LG ThinQ platformot (http://deepthinq.developer.lge.com), hogy ezzel is felgyorsítsa AI-technológiájának fejlődését.

Dr. Park panelbeszélgetésén az AI-technológia fejlesztése és életminőséget javító alkalmazási lehetőségeinek kutatása iránt elkötelezett tudósok vettek részt a technológiai szektor minden szegmenséből. A vendégelőadók között volt Dino Flora, a Qualcomm EMEA országok 5G stratégiájáért felelős technológiai alelnöke, Maurice Conti, elismert vizionárius és a Telefónica moonshot-szemléletben működő ötletgyára, az Alpha innovációs vezérigazgatója, valamint Ralph Wiegmann, az iF nemzetközi dizájnszervezet vezérigazgatója.

Fejlődés, összekapcsolhatóság és nyíltság számunkra ez a három szempont a mérvadó mesterségesintelligencia-megoldásaink fejlesztésekor”

— mondta Dr. I.P. Park.

Ez a három pillér nem csak a jelenlegi tevékenységünk továbbfejlesztésének az alapja: alapvetően át fogja formálni azt, ahogyan élünk és gondolkodunk a mindennapjaink során.”

Az LG idén is a fogyasztói technológia egyik legfontosabb fejlesztését járja körül előadásában”

— mondta Jens Heithecker, a Messe Berlin Group ügyvezető alelnöke, az IFA ügyvezető igazgatója.

LG Future Talk_3

Az IFA közönsége rendkívül érdeklődő a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek iránt, ezért külön öröm számunkra, hogy a közeljövőben várható fejlesztési irányokat az AI-megoldások egyik legnagyobb úttörője mutatja be a kiállításon.”

A 2019-es IFA látogatói maguk is kipróbálhatják a mesterséges intelligencia LG által kínált alkalmazási módjait a vállalat standjának intelligens, összekapcsolt megoldásokkal berendezett ThinQ Home zónájában, a Messe Berlin 18-as csarnokában.

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés