Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Dyson hazánkban is bemutatja a Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátorát

Smart home

A Dyson hazánkban is bemutatja a Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátorát

A Dyson hazánkban is bemutatja a Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátorát

A Dyson hazánkban is bemutatja első, Dyson Pure Cool Me™ névre keresztelt személyi légtisztító ventilátorát, ami a vállalat által kifejlesztett légszűrő- és légáram-irányító technológiáját alkalmazza.

Kis méretének köszönhetően a készülék belesimul a felhasználó személyes terébe, akár az ágy mellett, az íróasztalon vagy a gyerekszobában helyezzük el.

A készülék az új Dyson Core Flow™ levegőszabályozási mechanizmusa révén folyamatos tisztított légáramot hoz létre, és lehetővé teszi, hogy pontosan a kívánt helyre irányítsa azt. A Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátor a vállalat áramlástannal, légszűréssel, fényérzékeléssel és hangteljesítménnyel kapcsolatos szakértelmén alapszik, és a tisztább levegő és a felfrissülés komfortosabb élményének biztosítja a felhasználó számára.

Mint Jake Dyson főmérnök elmondta:

„A Dyson nagy figyelmet fordít a kutatásra, annak érdekében, hogy még jobbá tegye a napi rendszerességgel használt termékek működését. A hardver és a szoftver egyesítésével olyan intelligens készülékeket fejlesztünk, amelyek megoldják a problémákat, és az egészséget és jó közérzetet szolgálják.”

dyson-pure-cool-me_02

Időnk akár 90%-ában a négy fal között tartózkodunk

Mivel időnk akár 90%-át beltérben végzett munkával, tanulás­sal, evéssel, testedzéssel, alvással, játékkal töltjük, beltéri környezetünk – a belélegzett levegőtől a poron, allergéneken át a hőmérsékletig – létfontosságú szerepet játszik abban, hogy milyen az egészségünk és a közérzetünk.

Amikor szennyezésről beszélünk, gyakran kültéri szennyezésre gondolunk, azonban a beltéri levegőben is számos káros anyag fordulhat elő, amit szabad szemmel nem feltétlenül látunk. A nyitott ajtókon és ablakokon keresztül a lakásba kerülő szennyező anyagokon túl a teljesen hétköznapi tevékeny­ségek és háztartási tárgyak is szennyezhetik a levegőt.

A hálószobában, ahol életünk akár egyharmadát is eltölthetjük, a testápolási termékekből, például kozmetikumokból, hajlakkból, parfümből vagy illatgyertyából szabadulhatnak fel illékony szerves vegyületek. A konyhában és a nappaliban az ott használt tisztítószerek szintén illékony szerves vegyületeket bocsátanak ki, a gáztűzhely és az egyéb ételkészítési folyamatok nyomán pedig szálló por, gőzök és szaganyagok kerülnek a levegőbe, míg a szőnyegekben por és allergének gyűlhetnek fel. A Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátor kiszűri ezeket a szennyező anyagokat, és tisztább levegőt juttat a személyes térbe.

Paul Dawson, a Dyson egészségügyi és szépségápolási területekért felelős elnökhelyettese elmondta:

„A készülékek kifejlesztése során az az egyik vezérelvünk, hogy segítségükkel valós problémákra adjunk megoldást. Tudományos és műszaki ismereteinkre támaszkodva arra törekszünk, hogy a megszokottól eltérő és jobban műkö­dő eszközöket fejlesszünk. A Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátort a személyes térben való használathoz alakítottuk ki, lehetővé téve, hogy a felhasználó maga szabályozhassa az őt körülvevő levegő minőségét és a kényelemérzetéhez szükséges hőmérsékletet.”

Dyson Core FlowTM technológia: a légáram-irányítási technológia forradalmasítása

Személyi légtisztító ventilátorok esetében alapvető fontosságú a koncentrált légáram. A függőleges fel- és leszállásra képes Harrier sugárhajtású repülőgép aerodinamikai tulajdon­ságait megvizsgálva a Dyson mérnökei rájöttek, hogy amikor két levegősugár egy konvex felületen találkozik, akkor egymás felé tartanak és egy nagy nyomású magot és koncentrált légáramot hoznak létre. Ezt a jelenséget felhasználva kidolgoztak egy módszert arra, hogy egy pontosan irányított koncentrált légáram segítségével hűvösebb környezetet és egész évben tisztább levegőt biztosítsanak az otthoni környezetben.

A készülék tetején található domború elemmel pontosan beállítható, hogy milyen szögben érkezzen a légáram. A még jobb személyre szabhatóság érdekében a Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátor 70 fokos oszcillációval rendelkezik.

A HEPA szűrő a szennyező részecskék 99,95%-át kiszűri

Az egyedülálló HEPA technológia gondoskodik a kompromisszummentes részecskeszűrésről. A különböző HEPA közegek kiszűrik az ultrafinom részecskék, például a pollenek, penészgombaspórák és baktériumok 99,95%-át, az aktív szén pedig elnyeli és megköti a gázokat, szaganyagokat és az olyan, háztartásban keletkező gőzöket, mint az illékony szerves vegyületek.

A HEPA szűrő a legkisebb, akár 0,1 mikronnyi részecskéket is megköti. Összehasonlításképpen; ez az emberi hajszál vastagságának 300-ad része.

Akusztikailag az Ön személyes teréhez tervezve

A személyes térben való használatra tervezett Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátort úgy alakítottuk ki, hogy működése a lehető leghalkabb legyen. A készülék alapzatá­ban található zajcsillapító réteg elnyeli a motorból érkező zajokat.

Annak érdekében, hogy a készülék használata testközelben is kellemes legyen, a Dyson akusztikai mérnökei több mint 1000, a hangerőt és a hangminőséget a készüléktől mindössze 20 cm távolságra mérő tesztet végeztek. Egy új akusztikai mátrixot is kidolgoztak, amellyel jobban szimulálható, hogy az emberek hogyan érzékelik a készülék hangját valós körülmények között.

Intelligens fényérzékelés a nyugodt alvásért

Az intelligens fényérzékelő aktívan nyomon követi a környező fény erősségét, és az LCD-kijelző fényerejének valós idejű csökkentésével vagy növelésével automatikusan igazodik a környezet fényviszonyaihoz. Amikor az érzékelőrendszer azt észleli, hogy a környező térben sötét lett, automatikusan kikapcsolja az LCD-kijelzőt. Az alvásidőzítővel pedig megadható, hogy a készülék az előre beállított, 30 perc és 8 óra közé eső időszak elteltével kikapcsoljon.

A mindezen funkciókat koncentrált légárammal, akusztikai tervezéssel és kis mérettel ötvöző Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátor biztosítja a nyugodt alváshoz szükséges hűvösséget és komfortérzetet.

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés