Connect with us

technokrata

Gondoltad volna? Már létezik olyan fűtőtest, ami kriptovaluta-bányászattal nyomja a meleget

Smart home

Gondoltad volna? Már létezik olyan fűtőtest, ami kriptovaluta-bányászattal nyomja a meleget

Gondoltad volna? Már létezik olyan fűtőtest, ami kriptovaluta-bányászattal nyomja a meleget

Ha már sokat fogyaszt és ezerrel termeli a meleget, legalább ne egy raktárban tegye azt

Nem csalás, nem ámítás, a kriptovalutát bányászó otthoni, falra szerelhető fűtőtest nem csak egy jövőkép, az eszköz létezik, akár rendelhető is.

qarnot-crypto-mining-heater-designboom-fb

A francia Qarnot nevezetű cég úgy gondolja, hogy a jövőbeni elképzeléseit azonnal meg is valósítja, illetve összehozza a kellemest a hasznossal. A kriptovaluta bányászathoz, mint azt már olvashattuk korábban, komoly számítógépes eszközök kellenek és ezeknek nem csekély erőforrással kell rendelkezniük, amiknek kifejezetten nagy a fogyasztása, ezért is kell jól kalkulálni, hogy egyáltalán megéri e a bánya üzemeltetése. Magához a bányamunkához PC komponensekre van szükség, amik full-time-ban működnek, ez pedig komoly hőleadással jár.

Itt jön képbe az egyszerű zsenialitás. Mire is lehetne hasznosítani ezt a rengeteg leadott hőt? Hát persze, hogy a nappali fűtésére. Kell egy menő design, ne legyen hangos és már mehet is piacra a QC-1 Crypto Heater. – írja az iPon

A belsejében két Sapphire NITRO+ RADEON RX 580-as videokártya található, melyik zajtalan passzív hűtéssel üzemelnek. Miközben 60 MH/s teljesítménnyel tolja a munkát, a szobát 450W teljesítménnyel fűti. Azért csodát ne várjunk tőle, egy nagyjából 15-20 nm-es szobát képes befűteni, ha nincsenek kint mínuszok és jól szigetelt a lakás/ház. Természetesen minden attribútumot vezényelhetünk az okostelefonunk segítségével.

Az ára szemmel jól látható, hiszen 2900 EUR a rendelési ár, ami magyarra lefordítva majdnem egy millió forint. A kérdés ugyebár, hogy ez az ár mikor térül meg a bányászat során, ami biztos, hogy maximum hosszútávú befektetésként szabad rá gondolni.

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin