Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új szintre léptek az okos-otthonok felhasználói élmény tekintetében

Smart home

Új szintre léptek az okos-otthonok felhasználói élmény tekintetében

Új szintre léptek az okos-otthonok felhasználói élmény tekintetében

Az Amazon Alexa piacvezető otthonautomatizálási funkciói és a Sonos vezeték nélküli hangrendszere további előnyökkel bővíti az ABB AbilityTM részét képező ABB-free@home otthonautomatizálási termékeket és megoldásokat.

Az ABB, amely piacvezető a németországi otthon- és épületautomatizálási piacon, bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Amazonnal és a Sonosszal. A felhasználók egy táblagép vagy egy okostelefon segítségével maximum 65 funkciót szabályozhatnak, akár távoli üzemmódban is, az ABB-free@home vezérlőpaneljéről. Az együttműködésnek köszönhetően az Amazon Alexa és a Sonos megoldásokat ugyanazon nyílt otthonautomatizálási platformba integrálják.

Shooting_08_2016

Az ABB az összekapcsolt, szoftveralapú otthon- és épületautomatizálási megoldásaihoz kifejlesztettalkalmazásait tartalmazó ABB AbilityTM portfólióval a piaci trendeket meghatározó vállalatok élvonalában van. Most az ABB más piacvezető cégekkel partnerségben arra törekszik, hogy integrált felhasználói élmény mellett ügyfelei vezérelni tudják a kényelmüket szolgáló legújabb technológiát. A szabályozási lehetőségek körébe tartozik a világítás bekapcsolása hangparanccsal az Alexán keresztül, a kívánt hangulat beállítása a hangosító rendszer több szobában történő vezérlésével, illetve az energiahatékonyság biztosítása a világítási, a fűtési és az árnyékolási beállításokkal.

Az Amazon Alexa eszközének integrálása 65 funkció hangerővezérlését teszi lehetővé az ABB-free@home-on belül, illetve a myABB Living Space online platformon vagy alkalmazáson keresztül. Az ABB saját fejlesztésű hangvezérelt eszközt kínál azon felhasználók számára, akik úgy döntenek, hogy nem kívánnak beruházni az Alexa beszerzésébe.

A Sonos hangszórókat az ABB-free@home appról, az ABB-free@home szenzorokkal és az ABB-free@home érintőpanelekről lehet szabályozni. A felhasználók hangszórócsoportokat hozhatnak létre és jeleníthetnek meg, illetve indíthatják, leállíthatják, lenémíthatják és kihagyhatják a kiválasztott zeneszámokat, beállíthatják a hangerőt, és arra is lehetőségük van, hogy a kedvenc zeneszámaikat előre összeállított, saját sorrend szerint játsszák le.

abb-freehome_panel

Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője így nyilatkozott:

„Az ABB-free@home otthon-automatizálási rendszerrel úttörőnek számítunk az okosotthonok terén, amely szegmensben az ABB Ability a fogyasztók számára minden területen elérhetővé teszi a digitalizálásban rejlő előnyöket. Rendszerünkkel megnyitottuk az utat a megfizethetőbb és könnyebben alkalmazható otthonautomatizálási megoldások felé. Folytatni kívánjuk az együttműködést az iparág többi vezető cégével, hogy a vevőink tapasztalataira alapozva egyetlen platformra összpontosíthassuk a fejlesztési erőfeszítéseinket, és tovább gazdagítsuk a felhasználói élményt. Az ABB 2014 óta több mint egy millió ABB-free@home terméket értékesített. Az innováció és az integráció jelentik azokat a kulcsfontosságú sikertényezőket, amelyek egyre fejlettebb funkcionalitással rendelkező, számos márkanév alatt fejlesztett, könnyen használható felhasználói felületet biztosítanak.”

Az otthonautomatizálási piac az iparági elemzők előrejelzései szerint 2022-re 100 milliárd dollárra bővül. Az ABB okosotthon- és épületautomatizálási megoldásai az otthonokban, a társasházakban, a hotelekben, a kereskedelmi épületekben és a rendezvényhelyszíneken alkalmazhatók. Németországban, Hollandiában és Ausztriában a portfólióhoz tartozó megoldások a Busch-Jaeger márkanév alatt kerülnek kereskedelmi forgalomba.

abb-freehome_sensor

Mehta ezekkel a sorokkal zárta az értékelését:

„A vevők olyan okosotthon-funkciókat keresnek, amelyek kényelmesebbé teszik az életüket, és segítségükkel zöldebbé tehetik a bolygónkat. Mi továbbra is arra törekszünk, hogy kitoljuk a technológia határait, és a mesterséges intelligencia alkalmazásával ezen a területen is ugrásszerű fejlődést érjünk el, így olyan megoldásokkal álljunk majd az ügyfeleink rendelkezésére, amelyek prognosztizálják a ház működését: kikapcsolják a készülékeket, ha a szenzorok azt érzékelik, hogy az épület üres, automatikusan bekapcsolják a fűtést, amikor a GPS azt jelzi, hogy a lakók 15 percnyi távolságra vannak az otthontól, és ‘megtanulják’, hogy a lakók, hogyan szeretik beállítani a világítást vagy a hangerősséget.”

sonos

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés