Connect with us

technokrata

Már a redőnyt is lehúzhatjuk okostelefonunkkal

Smart home

Már a redőnyt is lehúzhatjuk okostelefonunkkal

Már a redőnyt is lehúzhatjuk okostelefonunkkal

Napjainkban a legkeresettebb árnyékoló az épülő családi házaknál a redőny és a zsaluzia.

Egy motoros redőny vagy zsaluzia működtetése egyáltalán nem bonyolult és tökéletes kényelmet biztosít használójának. Az intelligens vezérléssel ellátott motoros árnyékolók komoly szerepet játszanak a biztonság és a hőszigetelés növelésében is.

Ma már elérhető redőny-, zsaluzia- és függönymozgató motor is. Közös bennünk, hogy mindegyik elektromos motor. Az elektromos motorok egyszerűbb és kedvezőbb árfekvésű fajtája vezérlő elektronika nélkül szerelhető, a legtöbb esetben fali kapcsolóval építik ki. A rádiós vezérlővel ellátott motoroknál a szerkezet vezérlése távirányítóval lehetséges az esetek többségében.

roller_shutter2

Ne csak egy területben gondolkodjon!

A távirányítós árnyékolás megoldásokhoz a gyártók saját, néha talán nem is túl „okos” megoldást alkalmaznak. Ennek hátránya, hogy ezek a rendszerek jellemzően nem kompatibilisek más okosotthon megoldásokkal. Akik csak az árnyékolók vezérlésében gondolkoznak, azoknak praktikus lehet a rádióvezérlésű kivitelezés. Ugyanakkor, akiknek eszükbe jutott valaha is, hogy okos otthont szeretne a közeli vagy távolabbi jövőben, azok számára a kedvezőbb árfekvésű,  egyszerűbb motoros vezérlés akár jobb megoldást is jelenthet a megfelelő kiegészítéssel.

 

Okosotthon rendszerbe illesztés

Az árnyékoló-vezérlés okosotthonba történő illesztéséhez szükség van egy központi vezérlő egységre. A kedvezőbb árfekvésű motorokat használva okosotthon rendszerrel hasonló költségből megvalósítható a vezérlésük, mint a távirányítós változat.

Ezzel a megoldással nem csak automatizálni tudja redőnyeit, zsaluziáit, függönyeit, hanem további hasznos funkciók válnak elérhetővé, mint például:

  • távoli elérés lehetősége
  • a jelenlét szimuláció
  • az időzített vezérlés
  • a napszakokhoz igazított vezérlés
  • az árnyékolók állapotának visszajelzése
  • tetszőleges eseménykövetés
  • fogyasztásmérés.

Gondolkozott már el azon, hogy az árnyékolók megfelelő szabályozása révén egyszerre kaphat kényelmi, biztonsági és megtakarítási funkciókat? Növelje Ön is mostani vagy leendő otthonában a mechanikai védelmet és a hőszigetelést. Továbbá az aktuális hőmérsékleti- és fény viszonyok változásainak figyelembe vételével még jobban fokozható ezeknek a hatékonysága.

phone

Bővíthető rendszer

Ugyanakkor egy okosotthon rendszer nem csak árnyékolás-vezérlésre alkalmas. Bővítheti akár a fűtési rendszer, hangrendszer, öntöző rendszer, vagy a világítás vezérlésével is.

A FIBARO rendszer rugalmasságának köszönhetően, és tekintettel a felhasználói igények változatosságára kijelenthetjük, hogy épp úgy ahogy nem létezik két egyforma ember, nem létezik két egyforma okosotthon sem. Ahány ház, annyi szokás és megannyi okosotthon megoldás. A lehetőségeknek csak a kreativitás szabhat határt.

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom