Connect with us

technokrata

Felokosítja a lakásunkat az LG

lg-logo

Smart home

Felokosítja a lakásunkat az LG

Felokosítja a lakásunkat az LG

Az LG deep learning technológiájával még több, új képességgel és kényelmi funkcióval felszerelt háztartási eszköz költözik otthonainkba.

A háztartási gépek képességeit új szintre emelve páratlan teljesítményt és kényelmet hoz az otthonokba az LG CES-en debütáló deep learning (gépi mély tanulás) technológiája. A deep learninggel felvértezett háztartási eszközök a fogyasztók életmódját és szokásait megtanulva egyre jobban megismerik tulajdonosukat. E tanulási folyamat soha nem ér véget, sőt egyre kifinomultabb lesz, hogy a gépek még több új megoldást kínálhassanak a hétköznapi problémákra.

lg-robot-vacuum-cleaner

Robotporszívó: minden akadályt megjegyez, és hatékonyabban takarít

Szenzorai és az LG deep learning segítségével a legújabb LG robotporszívó a szobában minden tárgyat felismer, és annak megfelelően reagál, hogy éppen mivel találkozott össze. Az intelligens porszívó felvételeket készít a szobáról, hogy megjegyezze az akadályokat, majd megtanulja kikerülni őket. Még az útjába akadó drótokat és papucsokat is felismeri, így görgős keféi nem akadnak el bennünk, és emberi segítségre sincs szükségük ahhoz, hogy folytassák a takarítást. A robotporszívó pontosan érzékeli a különbséget egy székláb és egy emberi láb között: ha emberrel találkozik, udvariasan megkéri, hogy engedjen utat neki, a széket pedig egyszerűen kikerüli.

Hűtőgép: okosabb kényelem

Az LG deep learning az okos hűtők kényelmi megoldásait is új szintre emeli. Életmódunk, étkezési szokásaink és viselkedésünk mintázatait feltárva előre látja, milyen funkciókra lesz szükségünk — például automatikusan feltölti a jégkockatartót, pontosan abban a napszakban, amikor a családtagok a leggyakrabban isznak hideg italokat. Ha nyáron magas hőmérsékletet vagy páratartalmat érzékel, 4-fokozatú sterilizáló üzemmódra vált, hogy az ételek még tovább eltarthatók legyenek.

lg-air-conditioner

Légkondicionáló: még több energiát spórolhatunk nagyobb teljesítmény mellett

Az LG deep learninggel felszerelt okos klímája feltérképezi a lakásban élők viselkedési mintáit és napi rutinját, többek között azt is, hogy a lakás mely részeiben tartózkodnak a leggyakrabban. E tudás birtokában felméri, hogyan biztosíthat gyorsan és hatékonyan megfelelő hőmérsékletet számukra, egy-egy szoba- vagy lakrész gyors lehűtésével. Ha például a hétvégén sokat tartózkodnak a nappaliban, itt biztosít több hideget vagy meleget, a hétköznapokon pedig, ha kell, a konyha megfelelő klímájára koncentrál.

Mosógép: optimális teljesítmény minden helyzetben

Az új technológiával az LG mosógépei is képesek arra, hogy megismerjék környezetüket és használójuk mindennapi szokásait, így jobb hatásfokkal dolgoznak. Azokon a területeken például, ahol kemény a víz (azaz túl magas benne a kalcium-karbonát tartalom), az LG okos mosógépe megfelelő hőmérséklet és vízmennyiség beállításával küszöböli ki a kemény víz ruhára gyakorolt káros hatását. Ahol pedig gyakoriak a homokviharok, a mosógép automatikusan újabb öblítéssel egészíti ki a mosást, hogy a ruhák még tisztábbak legyenek. 

Az LG deep learning képességgel felszerelt eszközeit 2017. január 5-8. között tekintheti meg a közönség a Las Vegas Convention Center központi csarnokának (Central Hall) 11100-as standján.

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd