Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar cég okosítja fel a garázsunkat

Smart home

Magyar cég okosítja fel a garázsunkat

Magyar cég okosítja fel a garázsunkat

Intelligensé varázsolja a garázskapukat a Nold Open.

Manapság egyre népszerűbbek a különféle, otthonunkat felokosító eszközök. Ennek is köszönhető, hogy immár senki nem lepődik meg, ha okostelefonjával állíthatja a lakása hőmérsékletét, vezérelheti az árnyékolókat vagy épp ki-, illetve bekapcsolhat bizonyos termékeket. De mi a helyzet a a különféle kapukkal? Mindeddig ugyanis nem nagyon volt lehetőség arra, hogy olcsón, a már meglévő berendezéseket felokosítsuk, ha valaki intelligens bejárati megoldásokat szeretett volna, annak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia.

Ezt a lehetőséget ismerte fel a magyar Nold Technologies. A smart eszközöket fejlesztő vállalat ugyanis egy olyan kiegészítőt készített, amellyel néhány perc alatt okossá alakíthatjuk az eddigi “buta” garázskapunkat. Ami pedig még ennél is jobb, hogy mindez nem is kerül olyan sokba!

noldopen

Olcsó húsnak….?

Persze ilyenkor jogosan merül fel az a gondolat, hogy az olcsó ár valami gagyit takar, de azért ilyesmiről szerencsére szó sincs. A csak Nold Open-nek keresztelt, Bluetooth támogatással felszerelt vezérlő 99 eurós árért cserébe távirányítóvá varázsolja az androidos és iOS-t futtató okostelefonokat is. Mindezt úgy csinálja, hogy még szakértőnek sem kell lennünk hozzá, a Nold kifejezetten büszke arra, hogy átlagfelhasználók számára is könnyen telepíthető készüléket sikerült alkotniuk.

Hogyan működik?

Lényegében arról van szó, hogy amennyiben a felhasználó üzembe helyezte a berendezést és telepítette a telefonjára az applikációt, akkor a két eszköz titkosított kommunikáción ellenőrzi egymást, így csak a párosított készüléknek nyílik majd ki a kapu. Apropó nyitás, természetesen az eddigi kulcsok is használhatóak maradnak, így akkor sincs gond, ha épp lemerült a telefon.

noldopen3

Miért éri meg?

Természetesen a kényelme miatt, hiszen így eggyel kevesebb eszközt kell magunkkal cipelnünk. Akkor sem jöhet rosszul egy Nold Open, ha többen is használják a garázskaput (például egy iroda esetén), ilyenkor elég az alkalmazottaknak engedélyt biztosítani, és készülékeikre a Nold alkalmazást letölteni és biztosan mindenki bejut majd a parkolóhelyre.  A többfelhasználós működést segíti a felhőalapú szoftver is, ezzel a főnök akár otthonról is megszabhatja, hogy kit engedjen be a Nold Open.

noldopen2

Hol lehet megvenni?

Ahogyan tehát látható, egy igencsak jó termékről van szó, amelyet valószínűleg sokan megvásárolnak majd. Mindezt a legegyszerűbben a gyártó weboldalán teheted meg, amelyet ide kattintva érhetsz el.

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés