Connect with us

Így gyorsabban mehet az otthoni munka

Businessman Stretching While Working on His Laptop

Smart home

Így gyorsabban mehet az otthoni munka

Otthoni munkához nyújt segítséget a Novell.

A legtöbb vállalati alkalmazott kedveli a távmunkát, és összességében jóval hatékonyabbnak és kényelmesebbnek tartja, ha időnként az irodától távol végezheti a feladatait. A munkaadókra azonban plusz terhet róhat, ha megfelelő körülményeket kíván biztosítani a távoli munkához. A cégvezetők sokszor nincsenek is teljes mértékig tisztában azzal, pontosan milyen megoldások állnak rendelkezésükre a megszokott céges informatikai környezet egyszerű és biztonságos távoli leképezéséhez. A Novell szakértői szerint minden olyan vállalatnál érdemes fontolóra venni az konténerekbe „csomagolt” alkalmazások előnyeit, ahol lehetőséget biztosítanak a távmunkára.

Egy nemrégiben készült kutatás szerint az európai munkavállalók 62 százaléka a munkája egy részét ma már otthonról végzi. A home office olyannyira közkedvelt, hogy a megkérdezettek közel fele akár 20 százalékkal kevesebb fizetésért is hajlandó lenne dolgozni, ha ezt otthonról tehetné. Abba azonban sok alkalmazott nem gondol bele, hogy milyen komoly háttérmunkát igényel a vállalat, illetve az informatikai szakemberek részéről, hogy ő megfelelően dolgozhasson otthonából.

Novell trendek_tavmunka

Minden adott, vagy mégsem?

A legtöbben azt gondolják, a távmunkához elegendő, ha a munkavállalónál rendelkezésre áll egy nyugodt és ergonomikus kialakítású munkasarok kényelmes székkel és íróasztallal, van a lakásban szélessávú internet, és az ember jól tudja kezelni az időbeosztását. A munkaadó részéről pedig elég, ha biztosít egy laptopot és hozzáférést a céges dokumentumokhoz.

A biztonságos és kényelmes távmunka feltételeinek megteremtéséhez azonban ennél több kell. Manapság már hasznos útmutatók és eszközök állnak rendelkezésre, hiszen ideális esetben nemcsak a fájlokhoz való hozzáférést kell ellenőrizni és egyszerűvé tenni, hanem ugyanígy érdemes az alkalmazások elérésénél is hasonló feltételeket teremteni például konténeres virtualizáció segítségével.

Konténerrel a maximális hatékonyságért

Egy olyan eszköz segítségével, mint például a Micro Focus Desktop Containers (korábbi nevén Novell ZENWorks Application Virtualization) a szakemberek könnyen kezelhető, elkülönített konténerben futó, virtuális programokká alakíthatják át alkalmazásaikat. Ezt követően azok egyetlen kattintással futtathatók böngészőből, pendrive-ról vagy a munkaállomások merevlemezéről anélkül, hogy bármilyen telepítési folyamatra szükség lenne. Így adott esetben a felhasználó akár az otthoni gépén is egyszerűen használhatja a munkájához szükséges alkalmazásokat.

A legfejlettebb konténeres megoldások ráadásul nemcsak az alkalmazottak, de az informatikai szakemberek számára is rendkívül egyszerűen használhatók. Az adminisztrátorok egyrészt néhány kattintással „becsomagolhatják” a programokat, másrészt könnyen kioszthatják a hozzáféréseket, követhetik az alkalmazások használatát, és bármilyen, internetkapcsolattal rendelkező helyen lehetővé tehetik azok használatát. Ráadásul a konténeralapú virtualizáció a kompatibilitási problémákat és alkalmazásütközéseket is kiküszöböli, továbbá lerövidíti a szoftverek csomagolásával és telepítésével járó tervezési és telepítési folyamatokat.

Businessman Stretching While Working on His Laptop

A Micro Focus Desktop Containers ezenfelül a biztonság növeléséhez is hozzájárul, mivel IP-cím alapján képes csak a megbízható helyekre korlátozni a konténerben futó alkalmazások elérését, ami különösen a régebbi, esetlegesen sebezhetőbb alkalmazások esetében fontos. Emellett arra is lehetőséget kínál, hogy izolálják a vágólapot, így a felhasználók nem tudnak tartalmakat kimásolni az egyes alkalmazásokból, ez pedig növeli az érzékeny adatok biztonságát.

A legújabb kiadás automatikus átirányítással is egyszerűsíti a felhasználók dolgát a böngészőben, azaz automatikusan elindítja az adott, konténerben futó alkalmazást, amikor a felhasználó egy bizonyos linket megnyit a böngészőjében. A megoldáshoz elérhető kiegészítő program pedig hozzáférést biztosít több ezer gyakran használt, előre konténerbe csomagolt alkalmazáshoz, ami egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszi a technológia használatát.

 Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat

Dotkom