Connect with us

Hirdetés

technokrata

4 év múlva még látványosabb lehet az olimpia

Smart home

4 év múlva még látványosabb lehet az olimpia

Ha a japán vállalatokon múlik, 8K-ban nézzük a négy év múlva esedékes olimpiát.

Alig, hogy véget ér az idei, Rióban rendezett olimpia, máris beszámolhatunk egy, a következőt érintő érdekességről. A 2020-as tokiói játékokat szinte biztosan a lehető legjobb minőségben nézhetjük majd, legalábbis, ha a japán gyártókon múlik. Információk szerint ugyanis a Panasonic és a Sony is azt szeretné elérni, ha négy év múlva már 8K felbontású tévéken nézzük a különböző versenyeket.

Mindez nemcsak azért meglepő, mert most még a 4K felbontású televíziók sem terjedtek el igazán, hanem azért is, mert jelenleg még a 4K-s adások is kuriózumnak számítanak, azaz aligha valószínű, hogy négy éven belül már a 8K-ra állnának át a világ műsorszolgáltatói.

sony_bravia_NX800b

Ez alól talán csak a japán NHK kivétel, a közszolgálati műsorszolgáltató ugyanis minden bizonnyal megkezdi majd a 8K-s adások sugárzását. Mindez azért is valószínű, mert ők már idén is kísérleteztek ekkora felbontású próbaadásokkal, azaz a technikai felkészültségük már megvan hozzá.

Persze ahhoz, hogy az óriási felbontású műsorokat nézze is valaki, szükség van arra is, hogy a 7680×4320 pixel felbontású televíziók elérhető árban kerüljenek piacra. Az elkövetkező évek legnagyobb kihívását épp ezért ez jelenti majd, hiszen a 4K-s televízióknak is 2-3 évre volt szüksége ahhoz, hogy a millió forintos árkategóriából leérjenek a néhány százezer forintosba.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés