Connect with us

4 év múlva még látványosabb lehet az olimpia

sony_bravia_NX800b

Smart home

4 év múlva még látványosabb lehet az olimpia

Ha a japán vállalatokon múlik, 8K-ban nézzük a négy év múlva esedékes olimpiát.

Alig, hogy véget ér az idei, Rióban rendezett olimpia, máris beszámolhatunk egy, a következőt érintő érdekességről. A 2020-as tokiói játékokat szinte biztosan a lehető legjobb minőségben nézhetjük majd, legalábbis, ha a japán gyártókon múlik. Információk szerint ugyanis a Panasonic és a Sony is azt szeretné elérni, ha négy év múlva már 8K felbontású tévéken nézzük a különböző versenyeket.

Mindez nemcsak azért meglepő, mert most még a 4K felbontású televíziók sem terjedtek el igazán, hanem azért is, mert jelenleg még a 4K-s adások is kuriózumnak számítanak, azaz aligha valószínű, hogy négy éven belül már a 8K-ra állnának át a világ műsorszolgáltatói.

sony_bravia_NX800b

Ez alól talán csak a japán NHK kivétel, a közszolgálati műsorszolgáltató ugyanis minden bizonnyal megkezdi majd a 8K-s adások sugárzását. Mindez azért is valószínű, mert ők már idén is kísérleteztek ekkora felbontású próbaadásokkal, azaz a technikai felkészültségük már megvan hozzá.

Persze ahhoz, hogy az óriási felbontású műsorokat nézze is valaki, szükség van arra is, hogy a 7680×4320 pixel felbontású televíziók elérhető árban kerüljenek piacra. Az elkövetkező évek legnagyobb kihívását épp ezért ez jelenti majd, hiszen a 4K-s televízióknak is 2-3 évre volt szüksége ahhoz, hogy a millió forintos árkategóriából leérjenek a néhány százezer forintosba.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom