Connect with us

technokrata

Lehet, hogy nem lesz utódja az Xbox One-nak

xboxones1

Smart home

Lehet, hogy nem lesz utódja az Xbox One-nak

Generációváltás helyett folyamatos frissítéssel tartaná életben a konzolt a Microsoft.

Mostanáig az volt a szokás, hogy egy-egy konzol generáció 6-7 évente követte a másikat, a köztes időben pedig egy, maximum két frissítést végeztek a gyártók, ezek általában olcsóbban gyárthatóvá tették az egyre inkább elavuló konzolt.

Nos, úgy néz ki, hogy a mostani generációnál ez már nem így lesz, legalábbis erre utal Aaron Greenberg, az Xbox marketingvezetőjének nyilatkozata. A szakember szerint, hogy véget ért a nagy lépések korszaka és a jövőben inkább a folyamatos frissítésekre koncentrálnak. Ez azt jelenti, hogy az eddigi, 6-7 évről akár 2-3 évre is lecsökkenhet egy új hardver bevezetése.

xboxones1

 

Bár emiatt gyakrabban kell új hardvert vásárolni, nem fordulhat elő az az állapot, amely egy modellciklus végén lévő termékkel, hogy az érkező játékok már csak “rondán” jelennek meg, mivel a hardver miatt a fejlesztőknek visszább kell fogniuk a beállításokat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sony követi-e a Microsoft példáját, de nem lennénk meglepve, ha a japán gyártó sem akarna lemaradni a versenyben és a hamarosan érkező, fejlettebb hardverrel ellátott Playstation 4-et még ebben az évtizedben egy újabb társa követné.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle