Connect with us

Akár a markodban is elfér ez a számítógép!

omega2

Smart home

Akár a markodban is elfér ez a számítógép!

Rendkívül apró, mégis sokféleképp használható az új miniszámítógép.

A Raspberry Pi óta csak keveseket lep meg, hogy léteznek apró, kifejezetten vállalkozó kedvűek számára készített mini számítógépek. Gyártott már ilyet az Onion is, az Omega 1-nek pedig most bemutatták az utódját, amely az Onion 2 nevet kapta. Az apróság gyakorlatilag egy alaplap, amelyet aztán mindenki az igényei szerint bővíthet.

 

A cseresznye nagyságú Onion 2-ért alig 5 dollárt kérnek, ezért a pénzért egy 580 MHz-es processzort, 64 MB RAM-ot, 16 MB memóriát, n-es WiFi-t és USB 2-es csatlakozót kap a vásárló. Ha kicsivel többet, 9 dollárt hajlandó áldozni az üzletre, akkor megveheti az Onion 2 Plus-t, ebben már 128 MB RAM, 32 MB memória és egy microSD foglalat is megtalálható.

omega2

Bár ez a hardver egyáltalán nem mondható acélosnak, otthoni projektekhez bőségesen elég, hiszen akár intelligens lámpavezérlőt, WiFi-s médiaközpontot és sok más, hasonló eszközt varázsolhatunk belőle. Az újdonság egyelőre csak Kickstarteren létezik, ám az biztos, hogy megvalósul, hiszen az eredetileg kitűzött, 15 ezer dolláros cél helyett 377 ezer gyűlt eddig össze és még egy hét hátravan a gyűjtésből!

Forrás: IndexSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom