Connect with us

Meglepő: már a monitorunkat is fel tudják törni!

LG 27MU67 4K Monitor 4

Smart home

Meglepő: már a monitorunkat is fel tudják törni!

Két hacker megmutatta, hogy nemcsak a számítógépet, de a monitort is meg lehet támadni.

Azt gondolná az ember, hogy a számítógépünkre leselkedő veszélyek csak és kizárólag magát a PC-t érintik, a hozzá tartozó perifériákat nem. Most azonban a Las Vegasban megrendezett DefCon konferencián két hacker bemutatta, hogy a speciális megoldásukkal akár a monitorunk fölött is átvehetik az irányítást. Fontos tudni, hogy fizikai kapcsolatról van szó, azaz jelenleg csak akkor működik a trükk, ha a támadó maga is találkozik a monitorral, azonban egy irodai eszköz ilyen módszerrel is megbolondítható. Lényegében arról van szó, hogy a támadó az eszközével csatlakozik a monitor HDMI vagy USB portjához, innen pedig bejut a vezérlő szoftverébe.

asus-4k-monitor

A két hacker a Dell U2410 típusú megjelenítőjén mutatta be, hogy a trükkjük segítségével képessé váltak az egyes pixelek vezérlésére, azaz akár azt is meg tudják oldani, hogy egy-egy alakzatot más színben vagy formában jelenítsen meg a monitor. Ez számtalan esetben okozhat problémát, legyen szó akár a kijelzett PayPal egyenleg átírásáról vagy épp a biztonsági rendszer által megjelölt színkódok megváltoztatásáról.

A két, egyébként fehér kalapos, azaz a tudását a jó szolgálatába állított hacker elárulta, hogy ehhez a trükkhöz két évre volt szükségük. A hosszú időnek és a szakértelmüknek is köszönhető, hogy a módszer nemcsak a Dell, de gyakorlatilag az összes monitorgyártó termékén működik. Jó hír, hogy így sem valószínű, hogy egyhamar ilyesfajta módszerrel találkozunk, hiszen ilyenkor a vetített kép lassabban frissül, ami még egy, az informatikához kevéssé értő ember számára is feltűnhet. Egy nagyvállalatnál pedig ilyenkor egyenes út vezet ahhoz, hogy a hibásan működő monitort kicseréljék, ami gyakorlatilag azt jelenti hogy meg is oldották a problémát.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom