Connect with us

technokrata

Ha ezt megveszed, sok pénzt takaríthatsz meg

terznjj4nvs1eu96xdkh

Smart home

Ha ezt megveszed, sok pénzt takaríthatsz meg

A lakásban lévő készülékek áramfogyasztását figyeli egy új készülék.

Ahogyan arról egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, a dolgok internete alapjaiban formálhatja át a háztartásainkat, legyen szó akár a világításról, a kertápolásról vagy épp az energiamenedzsmentről. Most ez utóbbi kategóriában jelent meg egy új készülék, az Ecoisme feladata, hogy felügyelje a lakás energiafogyasztását.terznjj4nvs1eu96xdkh

 

A készülék a hálózathoz csatlakoztatva azt figyeli, hogy mennyit fogyasztanak az egyes készülékek, ezt pedig a kompatibilis okostelefonos alkalmazással távolról mi is megnézhetjük.

jyq108ii1wvxivugqcdw

Sőt, amennyiben azt tapasztalja, hogy valami már szokatlanul hosszú ideje rengeteg energiát használ, akkor azt üzenettel jelzi nekünk, arra gondolva, hogy az adott eszközt bekapcsolva hagytuk.

ysvf3hszzbwjuzu0r8kl

Természetesen az Ecosime a ház többi okoseszközével is összeköthető, így például megelőzhető, hogy egy előre programozott készülék bekapcsolása után fals üzenetet küldjön nekünk a rendszer. Az egyelőre indiegogo-n létező termék 149 dolláros (41 ezer forintos) áron kerül majd piacra.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle