Connect with us

technokrata

Nem vagy elégedett a WiFi-vel? Ez megoldhatja a problémát!

nighthawk x8 kep 1

Smart home

Nem vagy elégedett a WiFi-vel? Ez megoldhatja a problémát!

WiFi-rakétát mutatott be a NETGEAR.

A NETGEAR prémium kategóriás termékvonalának új tagja, a háromsávos, frekvenciánként négy csatornát kínáló R8500 Nighthawk X8 AC5300 Smart WiFi Router. Szédítő, akár 5,3 Gbps-os – 1000 plusz 2166 plusz 2166 Mbps-os – hálózati sebességet ad, ami abszolút rekordnak számít az otthoni útválasztók mezőnyében, és bőven elég ahhoz, hogy a család minden tagja filmet nézzen, zenét hallgasson, fájlokat töltsön, böngéssze a webet, képeket osszon meg és online játékba merüljön, méghozzá egy időben, minden késleltetés nélkül.

nighthawk x8 kep 1

Háztartásonként 12 eszköz átlagosan

Már napjainkban is átlagosan 12 digitális eszköz – mindenekelőtt okostelefon, tablet és laptop – csatlakozik a vezeték nélküli hálózatra háztartásonként a MarketLab észak-amerikai felmérése szerint, és a következő években, a dolgok internetének (IoT) elterjedésével ez a szám várhatóan gyorsan továbbnő.

A NETGEAR 1,4 GHz-es, kétmagos processzorral meghajtott, következő generációs Nighthawk X8 WiFi routere hosszú távon is támogatja a vezeték nélküli hálózatra csatlakozó eszközök folyamatosan növekvő számát, és 802.11ac Wave 2 csúcstechnológiájával – például multi-user MIMO-val – a legjobb felhasználói élményt adja mindazoknak, akik extrém teljesítményt és hatósugarat várnak el online életük támogatásához.

nighthawk x8 back kep 2

Aktív antennák

Négy-négy belső és külső antennával szerelte fel a NETGEAR a Nighthawk X8-at. Utóbbiak újonnan szabadalmazott Active Antennas technológiájukkal felerősítik az útválasztóhoz kapcsolódó eszközökről érkező WiFi jelet, így hatékonyan egyensúlyban tartják a küldő és a fogadó oldal jelerősségét, egyszerre növelve a hatósugarat és az átviteli sebességet.

Miután a fogyasztók régebbi WiFi eszközöket is használnak az újak mellett, azok leronthatják a vezeték nélküli hálózat teljesítményét. A háromsávos Nighthawk X8 SmartConnect szolgáltatása ezt a problémát is orvosolja, mert a gyorsabb és a lassabb eszközöket intelligens módon a számukra legmegfelelőbb WiFi csatornába sorolja. Nemcsak a nagyobb átviteli sebességet támogató eszközök működnek gyorsabban ennek köszönhetően, hanem még a régebbi típusú WiFi eszközök is jobban teljesítenek.

Automatikus rangsorolás

A Nighthawk X8 segítségével eszközönként és alkalmazásonként maga a felhasználó is szegmentálhatja a vezeték nélküli hálózat forgalmát. Míg a korábbi generációs, kétsávos útválasztók esetében az élő videóközvetítés és az online játék adatforgalmának például osztoznia kellett a sávszélességen, a háromsávos routeren külön csatornán futhatnak, kétszer gyorsabban. Dynamic QoS képességével a Nighthawk X8 maga is felismeri az alkalmazásokat és az eszközöket, amelyeken futnak, és ennek alapján rangsorolja hálózati forgalmukat, hogy minden felhasználónak folyamatosan a legjobb szolgáltatásminőséget adja.

Nem utolsósorban a NETGEAR hat Gigabit Ethernet LAN porttal is ellátta a Nighthawk X8-at, melyek közül kettő sávszélessége összevonható. A felhasználók így például otthoni, hálózatra csatlakoztatott tárolójukról, például a két Ethernet portos NETGEAR ReadyNAS-ról is gigabitesnél nagyobb sebességgel játszhatják le a 4K HD felbontású videókat, vagy nagyméretű fájlokról is egy szempillantás alatt készíthetnek biztonsági mentéseket vezeték nélküli hálózatukban.

 

 Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd