Connect with us

technokrata

Nem vagy elégedett a WiFi-vel? Ez megoldhatja a problémát!

nighthawk x8 kep 1

Smart home

Nem vagy elégedett a WiFi-vel? Ez megoldhatja a problémát!

WiFi-rakétát mutatott be a NETGEAR.

A NETGEAR prémium kategóriás termékvonalának új tagja, a háromsávos, frekvenciánként négy csatornát kínáló R8500 Nighthawk X8 AC5300 Smart WiFi Router. Szédítő, akár 5,3 Gbps-os – 1000 plusz 2166 plusz 2166 Mbps-os – hálózati sebességet ad, ami abszolút rekordnak számít az otthoni útválasztók mezőnyében, és bőven elég ahhoz, hogy a család minden tagja filmet nézzen, zenét hallgasson, fájlokat töltsön, böngéssze a webet, képeket osszon meg és online játékba merüljön, méghozzá egy időben, minden késleltetés nélkül.

nighthawk x8 kep 1

Háztartásonként 12 eszköz átlagosan

Már napjainkban is átlagosan 12 digitális eszköz – mindenekelőtt okostelefon, tablet és laptop – csatlakozik a vezeték nélküli hálózatra háztartásonként a MarketLab észak-amerikai felmérése szerint, és a következő években, a dolgok internetének (IoT) elterjedésével ez a szám várhatóan gyorsan továbbnő.

A NETGEAR 1,4 GHz-es, kétmagos processzorral meghajtott, következő generációs Nighthawk X8 WiFi routere hosszú távon is támogatja a vezeték nélküli hálózatra csatlakozó eszközök folyamatosan növekvő számát, és 802.11ac Wave 2 csúcstechnológiájával – például multi-user MIMO-val – a legjobb felhasználói élményt adja mindazoknak, akik extrém teljesítményt és hatósugarat várnak el online életük támogatásához.

nighthawk x8 back kep 2

Aktív antennák

Négy-négy belső és külső antennával szerelte fel a NETGEAR a Nighthawk X8-at. Utóbbiak újonnan szabadalmazott Active Antennas technológiájukkal felerősítik az útválasztóhoz kapcsolódó eszközökről érkező WiFi jelet, így hatékonyan egyensúlyban tartják a küldő és a fogadó oldal jelerősségét, egyszerre növelve a hatósugarat és az átviteli sebességet.

Miután a fogyasztók régebbi WiFi eszközöket is használnak az újak mellett, azok leronthatják a vezeték nélküli hálózat teljesítményét. A háromsávos Nighthawk X8 SmartConnect szolgáltatása ezt a problémát is orvosolja, mert a gyorsabb és a lassabb eszközöket intelligens módon a számukra legmegfelelőbb WiFi csatornába sorolja. Nemcsak a nagyobb átviteli sebességet támogató eszközök működnek gyorsabban ennek köszönhetően, hanem még a régebbi típusú WiFi eszközök is jobban teljesítenek.

Automatikus rangsorolás

A Nighthawk X8 segítségével eszközönként és alkalmazásonként maga a felhasználó is szegmentálhatja a vezeték nélküli hálózat forgalmát. Míg a korábbi generációs, kétsávos útválasztók esetében az élő videóközvetítés és az online játék adatforgalmának például osztoznia kellett a sávszélességen, a háromsávos routeren külön csatornán futhatnak, kétszer gyorsabban. Dynamic QoS képességével a Nighthawk X8 maga is felismeri az alkalmazásokat és az eszközöket, amelyeken futnak, és ennek alapján rangsorolja hálózati forgalmukat, hogy minden felhasználónak folyamatosan a legjobb szolgáltatásminőséget adja.

Nem utolsósorban a NETGEAR hat Gigabit Ethernet LAN porttal is ellátta a Nighthawk X8-at, melyek közül kettő sávszélessége összevonható. A felhasználók így például otthoni, hálózatra csatlakoztatott tárolójukról, például a két Ethernet portos NETGEAR ReadyNAS-ról is gigabitesnél nagyobb sebességgel játszhatják le a 4K HD felbontású videókat, vagy nagyméretű fájlokról is egy szempillantás alatt készíthetnek biztonsági mentéseket vezeték nélküli hálózatukban.

 

 Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek