Connect with us

technokrata

Elképesztően aranyos az Asus új robotja

zenbo2

Smart home

Elképesztően aranyos az Asus új robotja

Gurulni, beszélni és figyelni is tud Zenbo.

Amíg néhány évvel ezelőtt még csak a filmekben találkozhatunk otthoni robotokkal, addig most már 200 ezer forint alatti áron hozzáférhetünk egy újabb házi kedvenchez. Az Asus ugyanis most bemutatta Zenbót, ami nem más, mint egy hangutasítással vezérelhető otthoni robot. A mesteréges intelligenciával is ellátott újdonság arca egyben egy érintőképernyő, amin nemcsak Zenbo érzései, de  a különböző menüpontok is megjelennek.

Így az Asus szerint akár ételt is rendelhetünk, de ha úgy tartja kedvünk, zenét is hallgathatunk, hiszen a Zenbo képes a lakás legtöbb okoseszközét vezérelni (beleértve a tévéket és a légkondícionálókat is). De még videóhívásra is lehetőségünk van, hála a beépített kamerának. Ez utóbbi egyébként akár a családi élmények megörökítésére is használható, hiszen parancsra képes fotókat készíteni a környezetéről.

zenbo2

Az igazán azonban akkor lehet hasznos a Zenbo, ha emlékeztetőket állítunk be, így például szólhat az időseknek, hogy vegyék be a gyógyszerüket, vagy épp jelezheti a fiataloknak, hogy ideje elindulni a különórára.

zennbo

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Zenbo mikor kerül piacra, de az Asus már most várja a fejlesztőket, hogy a lehető legtöbb alkalmazás készüljön el az otthoni robotra. Az érdeklődés szinte biztosan nagy lesz, hiszen a világ tehetősebb felén valszínűleg nem kell majd akkora áldozatot hozni az 599 dolláros (169 ezer forint) áron kínált robotért.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd