Connect with us

Az egész lakásunkat megfigyelné a Google

googlehome1

Smart home

Az egész lakásunkat megfigyelné a Google

Megérkezett a Google Home, a kaliforniai gyártó otthonokba szánt személyi asszisztense.

A korábbi pletykáknak megfelelően a Google ma este bemutatta az Amazon Echo riválisát, a Google Home-ot. A készülék a konkurenshez hasonlóan folyamatosan aktív így egyetlen gombot sem találunk a tojás formájú Home-on. Van viszont beépített hangszóró, ezzel nemcsak a parancsunkra reagálhat az eszköz, de rajta keresztül zenék is megszólalhatnak, a kaliforniai gyártó közleménye alapján igen jó minőségben.

googlehome2

Amennyiben persze inkább másra bíznánk a zenék megszólaltatását, úgy az sem gond, az újdonság a WiFi hálózaton keresztül képes hangszórók és Chromecast eszközök vezérlésére, illetve több, automatizált rendszert is támogat, így az okosotthon tulajdonosok biztosan hasznát veszik majd. Különösképp azok, akik a Google tulajdonában álló Nest valamely eszközét megvásárolták a közelmúltban, hiszen a Home ezeket is prímán irányítja, így a termosztát és a biztonsági kamera is reagál mostantól a hangunkra.

googlehome3

A Home ezzel összefüggésben erősen építkezik a szintén most bemutatott Google Assistant-ra, így akár a kanapén fekve is rendelhetünk mozijegyet, bérelhetünk autót vagy épp megtudhatjuk, hogy milyen idő van kint (bár ehhez lehet, hogy jobb felkelni). A Google Home várhatóan az év második felében jelenik majd meg, egyelőre ismeretlen áron.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő