Connect with us

technokrata

Azt hitted, egy centrifugázó mosógépre nem lehet kártyavárat építeni? Tévedtél!

Smart home

Azt hitted, egy centrifugázó mosógépre nem lehet kártyavárat építeni? Tévedtél!

Kártyavár-világrekord egy működő, centrifugázó LG mosógép tetején!

Az LG és a profi kártyavár-építő Bryan Berg közösen állított fel új világcsúcsot: soha senki nem épített még ilyen magas kártyavárat 12 óra alatt. Még hihetetlenebbé teszi ezt a Guinness-rekordot az a tény, hogy a 3,3 méter magas építmény egy működő, épp ezres fordulatszámon centrifugázó LG Centum System mosógép tetején készült el. Az LG egyedi Centum System felfüggesztési rendszere — az autók futóművéhez hasonlóan — ugyanis lengéscsillapítókat is tartalmaz, emiatt képes nagymértékben csökkenteni a vibrációt és a zajszintet is.

LG CENTUM WM GUINNESS WORLD RECORD 2_s-1 

A Harvardon építészként végzett Bryan Berg nyolc éves kora óta épít kártyavárakat az LG-vel együttműködve vágott bele a rekorddöntési kísérletbe, amelynek során hétköznapi játékkártyákból alkotott meg egy 48 emeletes építményt.

LG CENTUM WM GUINNESS WORLD RECORD 4_s

„Nagyon szorítottunk Bryannek, aki amellett, hogy különleges teljesítményt nyújtott, segített ráirányítani a figyelmet azokra a technológiai innovációkra, amelyek már több, ma is kapható háztartási berendezésben is megtalálhatóak” — mondta Jo Seong-jin, LG Electronics Home Appliance & Air Solutions Company elnök-vezérigazgatója. „A háztartási gépekre — hangosan rázkódó masinák helyett — érdemes inkább olyan otthoni társként gondolni, amelyek bármely konyha enteriőrjébe gond nélkül belesimulnak. Ez a rekordkísérlet épp erre az értelmezésre világított rá, kreatív megközelítésben.”

LG CENTUM WM GUINNESS WORLD RECORD 3_s

Azzal, hogy búcsút mondtak a dob a hagyományos rugós felfüggesztésének, a Centum System mosógépek az egyik legcsendesebbnek számítanak a ma kapható mosógépek között. Centrifugázás közben mindössze 67 dB zajt bocsátanak ki, ami megfelel egy normál beszélgetés hangerejének. Azzal pedig, hogy ezek a mosógépek kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaznak, kevesebb súrlódással üzemel a berendezés, ami a nagyobb tartósságot és megbízhatóságot szolgálja.

LG CENTUM WM GUINNESS WORLD RECORD 1_sSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin