Connect with us

A jövőt teszi az asztalunkra a Sony

sony

Smart home

A jövőt teszi az asztalunkra a Sony

A cég Future Lab részlege elkápráztat.

A Sony Future Lab projektjei mindig olyan újdonságokat hoznak, ami hihetetlenül látványos és egy modern jövőképet mutat. Most éppen az Austin-ban megrendezett SXSW kiállításon mutattak be egy projektort, ami bármilyen lapos felületet érintőképernyővé varázsol.

sony-projector-future-lab-sxsw-2016-2.0

Az Interaktív Tablet nevén futó készülék szenzorokkal és mozgásérzékelőkkel van felszerelve, ez által tudja felismerni az asztalra helyezett tárgyakat. A bemutató darabot úgy programozták, hogy az Alice Csodaországban-t felismerje és meg is jelenítse. Amint kinyílt a könyv, életre kelt néhány animáció, amit le lehetett húzni a regényből az asztalra. Ezek a kis digitális rajzok még kapcsolatba is léptek az asztalon elhelyezett tárgyakkal, például a kávéscsészével. A projektor segítségével továbbá érzékel minden érintést és mozdulatot az asztalon.

Ennek a technológiának természetesen hatalmas jövője van. Elképesztően látványos és nagyon hasznos is tud lenni. Idővel át is veheti a tabletek helyét. Például reggeli közben híreket akarunk olvasni, vagy videót nézi ezt az innovációt továbbfejlesztve akár már azt is lehet majd. Sajnos azonban ez csak egy prototípus, és konkrét megjelenésről még abszolút nincs információ.

 

Forrás: TheVergeSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom