Connect with us

technokrata

Futurisztikus újdonságokat mutatott be a Sony

mwc2016

Smart home

Futurisztikus újdonságokat mutatott be a Sony

A cég Barcelonában a MWC-n tárta a közönség elő a következő évek terveit.

A cég igen rövid és lényegre törő sajtótájékoztatón mutatta be a közeljövő újdonságait. Három, egymáshoz kapcsolódó fejlesztésen dolgoznak. Az első egy Xperia Ear nevet kapó füles, ami viszont messze több, mint egy átlagos zenehallgató eszköz. Egy személyi asszisztens, ami hangutasításra végzi el a dolgokat, valamint a bemondja a legfontosabb eseményeket, ami a telefonunkon történik. Ilyenek a bejövő hívások, üzenetek, feljegyzett események, időjárás, közlekedés és még a friss híreket is bemondja. Természetesen mi is adhatunk utasításokat neki, üzeneteket diktálhatunk és hívásokat indíthatunk. Bluetooth-on keresztül kommunikál majd telefonunkkal és üzemidejét egész naposnak ígérik.

sony xperia ear

A cég szeme az Xperia Eye lesz. Ez egy kis kamera, amit könnyen a ruhánkra tudunk csíptetni. A vállalat nem az action-kamera funkciót szeretné előtérbe helyezni, hanem például az újságíróknak vagy videóbloggereknek az állandó közvetítéshez. Ez is hangvezérléssel irányítható, és arcfelismerőt is belepakoltak a mérnökök. Egyenlőre több információt nem közöltek a cégnél.

sony xperia eye

A harmadik, és egyben a legérdekesebb az Xperia Projector. Neve ennek is elárulja, hogy mi lesz a fő feladata. Egy álló helyzetbe lévő eszközt gyártottak, ami igen kompakt és képes akár asztalra, akár falra vetíteni a kívánt képet. A nagy plusz funkció benne a touch input technológia, ami azt jelenti, hogy érintésre reagál a kivetült kép. Tehát ha összekötjük egy laptoppal akkor a kivetült képen is dolgozhatunk.

sony xperia projector

 

Forrás: GSMarenaSzólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák