Connect with us

technokrata

Itt egy monitor, ami biztosan nem okoz csalódást

34UC98_Zoom-image_04

Smart home

Itt egy monitor, ami biztosan nem okoz csalódást

Megérkezett Magyarországra az LG új csúcskategóriás, díjnyertes óriásmonitora.

Felismerve azt, hogy a számítógépek kiemelkedő szerepet játszanak mind a munkában, mind a szabadidő eltöltésében, az LG Electronics olyan új termékeket alkotott, amelyekkel a vásárlók még könnyebben tudják az egyre magasabb elvárásaikhoz igazítani a munkához és a játékhoz használt eszközöket. Az idei CES-en bemutatott legújabb LG-monitorok közül az ívelt, 34 colos, 21:9 képarányú, UltraWide™ 34UC98 modell már Magyarországon is kapható. Ez a CES 2016 szakkiállításon innovációs díjat nyert monitor bruttó 299.000 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el, a szintén újdonságnak számító, 34 colos, 21:9-es 34UM68 modell pedig 149.000 forintért kapható.  

A 34UC98 modell 3440 x 1440 képpontból álló, QHD felbontású, az elődmodellekhez képest még íveltebb kijelzője, a képminőséget javító IPS technológia és a legfejlettebb funkciók mind a felhasználók széles táborának igényeit hivatottak kielégíteni, a hardcore gamerektől a digitális média szakemberekig, így teljes multimédiás élményt nyújtanak a tartalom-előállítók és -fogyasztók számára is.

34UC98_Zoom-image_02

 

Igazán impozáns méretű készülékről van szó: a képernyőn megjelenített pixelek száma 1,8-szor több, mint egy UltraWide Full HD 21:9-es monitornál, illetve 2,4-szer több, mint egy Full HD 16:9-es monitor esetében. Az Excelt használva ekkora kijelzőn elfér akár egy 47 oszlopból és 63 sorból álló táblázat is.

A monitor két Thunderbolt 2.0 portjának segítségével a csatlakoztatott kompatibilis eszközök között az USB 3.0-ás kapcsolat esetén elérhetőnél négyszer nagyobb, mintegy 20 gigabit/másodperces sebességgel mozgathatók az adatok. A felhasználók kényelmét szolgálják a monitor USB 3.0 csatlakozói is, mi több az USB 3.0 Quick Charge funkcióval a kompatibilis eszközök akkumulátorát sokkal rövidebb idő alatt lehet feltölteni, mint a széles körben használt USB 2.0 kapcsolaton keresztül.

34UC98_Zoom-image_04

A monitor különleges szolgáltatásai között megtalálható az OnScreen Control, amelynek segítségével a képernyő-konfigurációk és a munkafelület személyre szabását szolgáló beállítások könnyen, néhány kattintással elérhetők, módosíthatók. Ezáltal kiváltható a monitor beállításainak fizikai gombokkal történő megadása, illetve módosítása. A Screen Split funkció továbbfejlesztett változatában pedig helyet kapott a kép-a-képben üzemmód és a My Display Presets, amelyet úgy alkottak meg, hogy a megjelenített ablakok számos átméretezési lehetőségével is a szervezett és hatékony felhasználói élményt szolgálja, illetve megkönnyítse a különböző programok használatát a hozzájuk illő képmódok automatikus betöltésével.

Ez a készülék igazán jó választás a profi fotósok, grafikusok, valamint mindazok számára, akik számára kiemelkedően fontos a színhűség, hiszen a 34UC98 képes az sRGB színskála több mint 99 százalékának megjelenítésére. Az elkötelezett videójáték-rajongók számára az AMD képtörést és akadozást megakadályozó FreeSync technológiája mellett a Game Mode játéküzemmód teszi vonzóvá az LG monitorát. Ebben ugyanis megtalálhatók a speciális FPS, RTS és egyéni beállítási lehetőségek is, így a monitort mindig a kedvenc játékunk követelményeihez lehet optimalizálni, a legteljesebb élmény érdekében. Az LG által tavaly bemutatott input lag csökkentő funkció, a Dynamic Action Sync és a túl sötét, illetve túl világos játéktér esetén a láthatóságot javító Black Stabilizer funkciók szintén elérhetők ebben a modellben.

34UC98_Zoom-image_06

Nem kell többé lexikonokkal, vastag könyvekkel bajlódnunk azért, hogy szemmagasságból nézhessük a képernyőt: a 34UC98 modell esetében nem csak a monitor dőlésszöge, de a magassága állítható.

Szintén megvásárolható Magyarországon a 2015-ös 34UM67 modell továbbfejlesztett utódja, a 34UM68. Ez a kifejezetten a gamereknek szánt, 21:9-es képarányú, 34 colos monitor szintén AMD Freesync technológiával érkezik, illetve szintén tudja a Black Stabilizer, a Dynamic Action Sync és a Game Mode funkciókat, valamint képes az sRGB színskála több mint 99 százalékának megjelenítésére is. Ezt a készüléket 149.900 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron kínálja az LG.

 Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák