Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt egy monitor, ami biztosan nem okoz csalódást

Smart home

Itt egy monitor, ami biztosan nem okoz csalódást

Megérkezett Magyarországra az LG új csúcskategóriás, díjnyertes óriásmonitora.

Felismerve azt, hogy a számítógépek kiemelkedő szerepet játszanak mind a munkában, mind a szabadidő eltöltésében, az LG Electronics olyan új termékeket alkotott, amelyekkel a vásárlók még könnyebben tudják az egyre magasabb elvárásaikhoz igazítani a munkához és a játékhoz használt eszközöket. Az idei CES-en bemutatott legújabb LG-monitorok közül az ívelt, 34 colos, 21:9 képarányú, UltraWide™ 34UC98 modell már Magyarországon is kapható. Ez a CES 2016 szakkiállításon innovációs díjat nyert monitor bruttó 299.000 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el, a szintén újdonságnak számító, 34 colos, 21:9-es 34UM68 modell pedig 149.000 forintért kapható.  

A 34UC98 modell 3440 x 1440 képpontból álló, QHD felbontású, az elődmodellekhez képest még íveltebb kijelzője, a képminőséget javító IPS technológia és a legfejlettebb funkciók mind a felhasználók széles táborának igényeit hivatottak kielégíteni, a hardcore gamerektől a digitális média szakemberekig, így teljes multimédiás élményt nyújtanak a tartalom-előállítók és -fogyasztók számára is.

34UC98_Zoom-image_02

 

Igazán impozáns méretű készülékről van szó: a képernyőn megjelenített pixelek száma 1,8-szor több, mint egy UltraWide Full HD 21:9-es monitornál, illetve 2,4-szer több, mint egy Full HD 16:9-es monitor esetében. Az Excelt használva ekkora kijelzőn elfér akár egy 47 oszlopból és 63 sorból álló táblázat is.

A monitor két Thunderbolt 2.0 portjának segítségével a csatlakoztatott kompatibilis eszközök között az USB 3.0-ás kapcsolat esetén elérhetőnél négyszer nagyobb, mintegy 20 gigabit/másodperces sebességgel mozgathatók az adatok. A felhasználók kényelmét szolgálják a monitor USB 3.0 csatlakozói is, mi több az USB 3.0 Quick Charge funkcióval a kompatibilis eszközök akkumulátorát sokkal rövidebb idő alatt lehet feltölteni, mint a széles körben használt USB 2.0 kapcsolaton keresztül.

34UC98_Zoom-image_04

A monitor különleges szolgáltatásai között megtalálható az OnScreen Control, amelynek segítségével a képernyő-konfigurációk és a munkafelület személyre szabását szolgáló beállítások könnyen, néhány kattintással elérhetők, módosíthatók. Ezáltal kiváltható a monitor beállításainak fizikai gombokkal történő megadása, illetve módosítása. A Screen Split funkció továbbfejlesztett változatában pedig helyet kapott a kép-a-képben üzemmód és a My Display Presets, amelyet úgy alkottak meg, hogy a megjelenített ablakok számos átméretezési lehetőségével is a szervezett és hatékony felhasználói élményt szolgálja, illetve megkönnyítse a különböző programok használatát a hozzájuk illő képmódok automatikus betöltésével.

Ez a készülék igazán jó választás a profi fotósok, grafikusok, valamint mindazok számára, akik számára kiemelkedően fontos a színhűség, hiszen a 34UC98 képes az sRGB színskála több mint 99 százalékának megjelenítésére. Az elkötelezett videójáték-rajongók számára az AMD képtörést és akadozást megakadályozó FreeSync technológiája mellett a Game Mode játéküzemmód teszi vonzóvá az LG monitorát. Ebben ugyanis megtalálhatók a speciális FPS, RTS és egyéni beállítási lehetőségek is, így a monitort mindig a kedvenc játékunk követelményeihez lehet optimalizálni, a legteljesebb élmény érdekében. Az LG által tavaly bemutatott input lag csökkentő funkció, a Dynamic Action Sync és a túl sötét, illetve túl világos játéktér esetén a láthatóságot javító Black Stabilizer funkciók szintén elérhetők ebben a modellben.

34UC98_Zoom-image_06

Nem kell többé lexikonokkal, vastag könyvekkel bajlódnunk azért, hogy szemmagasságból nézhessük a képernyőt: a 34UC98 modell esetében nem csak a monitor dőlésszöge, de a magassága állítható.

Szintén megvásárolható Magyarországon a 2015-ös 34UM67 modell továbbfejlesztett utódja, a 34UM68. Ez a kifejezetten a gamereknek szánt, 21:9-es képarányú, 34 colos monitor szintén AMD Freesync technológiával érkezik, illetve szintén tudja a Black Stabilizer, a Dynamic Action Sync és a Game Mode funkciókat, valamint képes az sRGB színskála több mint 99 százalékának megjelenítésére is. Ezt a készüléket 149.900 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron kínálja az LG.

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés