Connect with us

technokrata

Még a legjobbak sincsenek biztonságban: a hírszerzés vezetőjéhez tört be egy hacker

Attack

Smart home

Még a legjobbak sincsenek biztonságban: a hírszerzés vezetőjéhez tört be egy hacker

A kémfőnök otthoni rendszerét törte fel a támadó.

Az amerikai Nemzeti Hírszerzési Tanácsa vezetőjének, James Clappernek otthonába tört be virtuálisan a hekker, aki feltételezhetően egy másik igazgató ellen is sikerre hajtott végre kibertámadást. Novemberben a CIA vezető, John Brennan személyes emailcímét törték fel.

James Clapper (left) with Janet Napolitano and Eric Holder

A mostani támadást egy külföldi lapnál jelentette be maga a hekker. Elmondta, hogy Clapper hívásait átirányította egy Palesztina felszabadításáért küzdő csoport számára. Amikor tesztelték az újságírók az állítást, és felhívták az otthoni számát, tényleg egy olyan csoportnál csöngött ki a telefon. Továbbá feltörte a vezető és felesége email fiókjait is, amit képernyőfotókkal is igazolt. Az újságnak elküldte a feleség telefonszámát is. A támadó szerint már napok óta benne van a rendszerben, de eddig nem vették észre. Célja a betöréssel elmondása alapján az, hogy tudassa a kormánnyal, hogy az embereknek nem tetszik, amit csinálnak.

A szövetségi iroda szóvivője megerősítette a támadást, és már elindult a nyomozás. Úgy tudni a feleség emailján még kétlépcsős azonosítás sem volt.

 

Forrás: IndexSzólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle