Connect with us

technokrata

Minden otthon filmező álma most válik valóra: JÖN A NETFLIX!

Smart home

Minden otthon filmező álma most válik valóra: JÖN A NETFLIX!

A világ legnagyobb film streamelő szolgáltatása végre hazánkban is megjelenik.

Már évek óta rebesgetik, hogy végre Magyarországra is befut az Amerikában és más országokban már óriási sikereket elérő film streamelő szolgáltatása, a Netflix. A CES-en jelentette be a cég vezérigazgatója, Reed Hastings a terjeszkedést.

Már voltak erre utaló jelek korábban is. Több, mint egy éve kerestek magyar nyelvű fordítókat a szolgáltatáshoz, így sejteni lehetett az érkezést. Ezen felül 2016-ra a vállalat tervei között már 200 országban működnének. 400 millió dollárt szerzett közel egy évvel ezelőtt a cég a terjeszkedésre, amit főleg Európára irányoztak. Ősszel indult Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Luxemburgban és Svájcban. Idén októberben pedig Olaszország, Spanyolország, Portugália és Izland azok a helyek, ahol előfizethetnek a szolgáltatásra.

house-of-cards-kevin-spacey

Már régóta tervezik a kelet-európai piacra lépést. 2009-ben már lefoglalták a Netflix.hu domiant az interneten. Ám kérdéses, hogy mennyire gyorsan lesz majd amerikai szintű itthon is a szolgáltatás. Mivel sajnos igen nehézkesek a forgalmazási jogok beszerzése minden országban, így például Németországban a megjelenéskor nem volt elérhető a Kevin Spacey nevével fémjelzett House of Cards.

Hazai idő szerint estefél 6-kor jelentik be hivatalosan Las Vegasban.

 

Forrás: IndexSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin